Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Görögország

Akciós repülőjegyek Görögországba

Érdekességek: Görögország

Olcsó repülőjegyet keresel Görögországba? Szállodát vagy apartmant kedvező áron? A Pelikán oldalán összevetheted a repjegyek, szállodák, autókölcsönzők, de a teljes körű utazási csomagok árát is Görögországban.

Az utóbbi évek során Görögország a legkeresettebb európai úti célok egyike lett. Népszerű a turisták körében, akik számára fontos a kényelem, a napsütés és a kristálytiszta tenger. Nemcsak a strandolni vágyókat, a történelmi műemlékek szerelmeseit is csábítja. Görögországban csak ritkán esik az eső, így élvezheted a csodás időjárást.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Görögországban

Athén

Athén a világ legősibb városa, az európai civilizáció bölcsője. Athén városában helyezték le a demokrácia, a nyugati filozófia, a matematika és a színház alapjait. Ha meg akarja ismerni Görögországot, Athénnal kell kezdenie.

Az Attikai-félszigeten elterülő város a legszebb antik történelmi műemlékekkel büszkélkedhet. Annak a legendás kornak állít emléket, amikor még szeszélyes görög istenek uralták a világot, s próbára tették a görög hősök vitézségét.

A városnézést követően megpihenhet Athén zöld kertjeiben, tavernáiban pedig megkóstolhatja a messze földön híres görög konyha ínyencségeit. Athén városa éjszaka él csak igazán. Athén ugyanúgy tökéletes hely a Görög nyralás megkezdésére is.

A város rendkívül népszerű a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről és Bécsből repülhet Athénba. A repülőút körülbelül 2 óra hosszú.

Budapestről a Ryanair és WizzAir, Bécsből pedig az Austrian Airlines és WizzAir légitársaságokkal repülhet Athénba. Egy átszállással az Air Serbia (Bécs), a Ukraine International Airlines és a Turkish Airlines (Prága) társaságokkal juthat el a görög fővárosba, méghozzá az Eleftherios Venizelos repülőtérre.

Szantorini

Szantorini az azúrkék Égei-tenger és Görögország gyöngyszeme. Az egyedülálló sziget valójában egy vulkanikus eredetű kráter (kaldera), amit tenger borít. Csodálatos természeti jelenség.

Szantorini a világ egyik legromantikusabb helye, sokak szerint pedig Görögország legszebb része. Nincs ahhoz fogható látvány, ahogy a nap lassan a horizont alá bukik.

Tengerbe nyúló zátonyok, kék kupolás, hófehér templomok, szűk, kanyargó utcácskák és az isteni görög konyha – Szantorini valóban elsőosztályú helyszín egy romantikus Görög kirándulásra.

A sziget a magyarok körében is rendkívül közkedvelt. A legolcsóbban Budapestről és Bécsből – a Wizz Air, az Eurowings, a Laudamotion légitársaságokkal – repülhet Szantorinire. A közvetlen járat két és fél órás. A sziget fő repülőtere a Santorini Airport.

Korfu

Korfu szigete a Görögország és Albánia partjai közelében fekszik, csaknem 100 kilométerre az Appennini-félsziget „sarkától”. Zöld szigetnek vagy a Jón-tenger smaragdjának is nevezik, méghozzá az olajfák buja zöldje miatt.

Maga Sissi császárnő is beleszeretett a kis görög szigetbe, ahol nyári palotát is építtetett. Korfu valódi turistaparadicsom, mélykék öblei pihenésre és búvárkodásra termettek.

De a történelem szerelmesei se csüggedjenek! Történelmi emlékművek is akadnak a városban, méghozzá szép számmal, s érezhető rajtuk a velencei, a brit és a francia uralmak hatása.

A zöld dombra épült kis falvak, ódon kolostorok, lebilincselő tengeri barlangok és öblök... Nyaralás Korfu szigetén sosem megy ki a divatból.

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében, akik előszeretettel töltik itt a nyári szünidőt. A legolcsóbban Budapestről és Pozsonyból repülhet Korfura. A repülőút körülbelül 1 óra 45 perc hosszú.

Budapestről és Bécsből a Wizz Air, a Ryanair és az Aegean Airlines légitársaságokkal utazhat Korfura, méghozzá a Ioannis Kapodistrias nemzetközi repülőtérre.

Thesszaloniki

Görögország második legnagyobb városa, Thesszaloniki nem olyan forgalmas, mint Athén, így nyugodt légkörben élvezheted a történelmi hely szépségeit. A város lakosainak száma mintegy 700 ezer fő. Thesszalonikiben számos egyetem működik, s a tanév során egész Európából érkeznek ide hallgatók.

Talán éppen ezért bővelkedik a belváros felújított bárokban, butikokban, s ezért zajlanak koncertek és kiállítások az esti órákban. Thesszaloniki Görögország északi részén helyezkedik el, kultúráját tekintve az egyik leggazdagabb város az egész országban. Azonban meg kell említeni, hogy főként a forgalmi dugókról híres.

A nemzetközi repülőtér mellett egy fontos kikötő is működik Thesszalonikiben. Teherhajók horgonyoznak itt, amelyek Észak-Görögországot látják el szállítmánnyal. Emellett kompok is indulnak a népszerű görög szigetekre. Thesszalonikiben számos jelentős bizánci épület és keresztény templom található.

Oszmán törökök által emelt épületeket és néhány zsinagógát is látni itt, mely építményeknek köszönhetően Thesszaloniki 1988-ban felkerült az UNESCO Világörökségi listájára.

Thesszaloniki népszerű úti cél a magyarok körében. Budapestről (Ryanair, Wizz Air) és Bécsből (Ryanair, Wizz Air, Austrian Airlines) közvetlen járat indul Thesszalonikibe. A közvetlen járat megközelítőleg 2 órás.

További városok
Kréta

Az utóbbi években a görög szigetek a legkeresettebb európai úti célok közé sorolhatóak. Népszerűek a Görögországban nyaraló turisták körében, akik számára fontos a kényelem, a napsütés és a kristálytiszta tenger.

Az egyik legszebb görög sziget, Kréta nemcsak a strandolni vágyókat, de a történelmi műemlékek szerelmeseit is csábítja. Ritkán esik az eső, így a nyaralók zavartalanul élvezhetik a csodás időjárást. Kréta az egyik leghíresebb görög sziget, emellett Szicília, Szardínia, Ciprus és Korzika után az ötödik legnagyobb sziget a Földközi-tengeren.

A görög mitológia szerint Kréta szigetén született Zeusz, az olimposzi főisten. Hogy hiszel-e benne vagy sem, rajtad áll. Tény azonban, hogy a szigeten ritkán esik az eső. Nem kell attól tartanod, hogy esernyővel a kezedben vagy a hotelszobába zárva fogod tölteni a nyaralásodat.

Kréta évek óta nagy népszerűségnek örvend a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz a görög szigetre. Budapestről a fapados Wizz Air társaság indít járatokat. Bécsből a Lauda, a Ryanair, a Wizz AIr és az Eurowings légitársaságok repülnek közvetlen járatokat. A közvetlen járat 2 óra alatt ér a szigetre.

Kefalónia

Hogyan tudnánk egy mondattal jellemezni ezt a görög szigetet? Csodás partok, kertek és ritkaságok. A görög szigetek nagy népszerűségnek örvendenek a magyarok körében. Kefalónia is a leglátogatottabbak közé tartozik.

A Xi strand egyedülálló természeti jelenség, amelyet vörös homok borít, ami lélegzetelállító kontrasztban van a fehér sziklákkal. A tudósok számára mindmáig rejtély, hogy került ide ez a csoda. Egyes, valószínűtlen elméletek szerint a Szaharából fújta ide a szél.

A látogatók főként nyugalmat keresve érkeznek Kefalóniára, s a főidény után, szeptember-október közt meg is kapják azt. Bár a turistaidény alatt sem kifejezetten zsúfoltak a partok, hiszen van belőlük elég. Aki strandolni érkezik, biztosan nem fog csalódni. A kétszázötven kilométer hosszú partvidék romantikus öbleivel és magasodó szikláival tökéletes, változatos helyszín a kiránduláshoz.

Különösen népszerű a Myrtos strand, amely Görögország legszebbjei közé tartozik. A Platia Ammos part is említésre méltó, itt nincsenek bárok, tavernák, nyugágyak és napernyők sem. Atheras, Zola, Vout és Skala falvak is hasonlóan szép strandokat rejtenek.

A halak és a tengeri gyümölcsök szerelmesei friss herkentyűket vásárolhatnak a parton, ahol a kis halászhajók kikötnek. A mólóról figyelhetik az úszkáló teknősöket. Kár lenne kihagyni a kefalóniai kirándulást.

Bár nem olyan népszerű, mint Korfu vagy Kréta, mégis tökéletes hely a nyaralásra. Nehéz olcsó repülőjegyekre akadni. Bécsből a Lauda és az Austrian Airlines indít közvetlen járatokat Kefalóniába, a turistaidény alatt azonban magasabbak az árak. Egy átszállással is repülhetsz Bécsből az Aegen, az Olympic, a Lufthansa vagy az Eurowings légitársaságokkal. A közvetlen járat 2 órát vesz igénybe.

Kos

Az utóbbi évek során Görögország a legkeresettebb európai úti célok egyike lett. Népszerű a turisták körében, akik számára fontos a kényelem, a napsütés és a kristálytiszta tenger. Érdemes ellátogatni Kos szigetére is, amely nemcsak a strandolni vágyókat, de a történelmi műemlékek szerelmeseit is csábítja.

Kos a legkisebb görög szigetek közé tartozik, Kréta mellett csak egy borsószemnek tűnhet. A szigetet egy nap alatt is bejárhatod, hiszen a táv mindössze 40 kilométer. Elsőre úgy tűnhet, hogy nem akad sok tennivaló a szigeten, az évente ideáramló turisták száma azonban másról árulkodik.

A sziget nem olyan népszerű a magyarok körében, mint Rhodosz vagy Kréta, az utcákon gyakrabban hallani angolt, hollandot és németet. Hazánkból repülővel megközelítőleg három óra az út Kos szigetére, amely Törökország közvetlen közelében fekszik, s földrajzilag úgy tűnhet, mintha nem is Görögországhoz tartozna.

Kos és Bodrum török kikötőváros közt rendszeresen közlekedik a komp, az út mindössze másfél óra hosszú. Kos kizárólag a turizmusból él, ezért a szállodák is arra törekednek, hogy kiváló szolgáltatásban részesítsék vendégeiket. A szállodák épülete kiterjedt, ugyanakkor viszonylag távol esnek egymástól. Mi vonzza ide a turisták. Egyértelműen a tenger. Kos szigetén található Görögország egyik legszebb és legtisztább strandja, amely annak ellenére, hogy a szállodák roskadásig tele vannak, egyáltalán nem zsúfolt. A görögök fokozottan ügyelnek erre, ezért is kell fizetned azért, hogy a tengerparton süttethesd magad.

Kos szigetén mindez értelmet nyer, ugyanis a szállodák állják a strand karbantartásának és felügyeletének költségeit, ráadásul megelőzik azt, hogy a strandok zsúfolásig teljenek. Úszhatsz a tengerben a delfinekkel, de találkozhatsz tengeri teknősökkel és különleges halakkal is, ráadásul leláthatsz a tenger fenekéig. A parton sem épületek, sem pedig óriás kirándulóhajók nem takarják kilátást.

Kos szigetére nem indul közvetlen járat sem Budapestről, sem Pozsonyból, ugyanakkor Bécsből az Austrian Airlines légitársaság járatával két és fél óra alatt a szigetre érhetsz. Főidényben azonban magasabbak a repjegyárak. Egy átszállással repülhetsz az Aegan, az Olympic vagy az Eurowings társaságokkal.

Kalamata

A Peloponnészoszi-félszigeten található Messzínia görög tartomány fővárosa, Kalamata alig 60 ezer főt számlál. Regionális szempontból fontos kikötőváros, amely olyan főként görög specialitásokat exportál, mint a fekete olívabogyó, olívaolaj, méz, füge és a mézből és szezámmagból készült édes pastelle.

Kalamata nem messze fekszik attól a helytől, ahol hajdanán a mükénéi város, Farai állt, amelyet Homérosz is említ műveiben. 60 kilométerre innét keletre található Spárta, így nem csoda, hogy időszámításunk előtt 720-ban Farai a spártaiak fennhatósága alá került.

Kalamata akkoriban még nem létezett, így azon kevés görög városok közé tartozik, amelyek történelme nem nyúlik vissza az ókorba. Nem tudni, mikor alapították a várost, annyi azonban biztos, hogy a középkorban már létezett. A turizmushoz nagy mértékben hozzájárul a helyi nemzetközi repülőtér. A szinte néptelen strandokon és kristálytiszta tengeren kívül számos érdekes hely vár felfedezésre Kalamatában.

A város korántsem annyira népszerű a magyar utazók körében, mint Athén vagy Thesszaloniki, ez azonban nagy valószínűséggel változni fog a közeljövőben. A legolcsóbban Bécsből repülhetsz a városba, a Laudamotion légitársaság 2018 óta indít közvetlen járatot Kalamatára. A repülőút megközelítőleg két óra hosszú.

Rodosz

Készen állunk? Várnak Rodosz napsütötte strandjai! Míg a görög mítoszok járta sziget az antik világ gazdasági és kultúrális, manapság jobbára a nyaralók központjává vált. A sziget minden pihenésre és kikapcsolódásra vágyó tetszését elnyeri, de azok szívébe is belopja magát, akik aktívabban szeretik eltölteni szabadidejüket. A gyönyörű tájjakkal teli sziget zöld dombokban, valamint állat- és növényvilágban gazdag. Ennek a helynek felejthetetlen a hangulata, csakúgy, mint a régi időkből származó történelmi emlékei. Az óváros különböző kultúrák és civilizációk mozaikja. Amint a középkori várfalak közé kerülünk, lehetőségünk nyílik felfedezni a sziget 24 százados történelmét. Látogassuk meg a múzeumokat, a katedrálisokat, fedezzük fel a mükénéi kultúra nyomait, és csodáljuk meg az ősi építészetet. Rodoszra repülhetünk Budapestről és Bécsből egyaránt.

Hasznos infók Görögországról

Utazási okmányok Görögországba

A magyar állampolgároknak nincs szükségük belépő vízumra Görögországba. Görögország az Európai Unió tagja, így érvényes útlevél vagy személyi igazolvány is elegendő a beutazáshoz.

A görögországi időjárás

Görögország éghajlata mediterrán jellegű. A legmelegebb hónap az augusztus 29 °C átlaghőmérséklettel, míg a leghidegebb a január átlag 10 °C-kal. A legcsapadékosabb hónap a december, amikor átlagosan 97,60 mm eső esik.

Mikor érdemes Görögországba látogatni? Nyaranta rengeteg a turista, a hőmérséklet pedig gyakran emelkedik 35 °C fölé. A legideálisabb a márciustól májusig, illetve a szeptembertől októberig tartó időszakban utazni, amikor még napos, meleg az idő.

A görögországi árak

A Görögországban használatos pénznem az euró. Bármelyik reptéren, hazai vagy helyi pénzváltóban beválthatod a forintot.

Szállodát keresel Görögorszóagban? Már 6500–9700 forintért is foglalhatsz szállást (per fő/éj). A szállodák árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Ha úgy döntesz, autóval szeretnéd bejárni a város környékét vagy a szigetet, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Védőoltások a görögországi utazás előtt

Nincs szükség védőoltások beadatására az utazás előtt. A forró hónapokban azonban fennáll a kiszáradás veszélye, ezért fogyasszon sok folyadékot. Bár a csapból ivóvíz folyik, mégis a palackos víz fogyasztását ajánljuk.

Hány óra van Görögországban?

Görögországban egy órával több az idő, mint Magyarországon.

Repülési statisztikák Görögországban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Görögországba mindössze 10,00 € volt?

  • Ha Görögországba utazol, érdemes ellátogatnod Athén, Thessaloniki, Heraklion, Kerkyra, Rodosz városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 15 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Athénban

10 érdekesség Görögországról

1
A görögök büszkélkedhetnek a legtöbb archeológiai múzeummal a világon
2
Zeusz isten tizenhárom méteres szobra, a világ hét csodáinak egyike már csak a korabeli feljegyzésekben maradt fenn
3
Tipikus görög finomság a Chalva, más néven Salonikos, amely őrölt szezámból készül
4
Görögországhoz mintegy 2000 sziget tartozik, melyek közül mindössze 170 sziget lakott. A legnagyobb sziget Kréta
5
Leszbosz szigetét többnyire homoszexuális irányultságú párok látogatják, a leszbikus szó ugyanis a sziget nevéből származik
6
Görögország a világ egyik legnagyobb olíva- és olívaolaj-termelője
7
A görög zászlón levő sávok száma megegyezik az eleftheria szó betűinek számával, ami szabadságot jelent
8
Az ókori görög Olympiában 4-5 évente kerültek megrendezésre versenyek formájában a Zeusz isten tiszteletére tartott olimpiai játékok
9
A lakosság 40 százaléka a fővárosban, Athénban lakik
10
A görög drachma volt a legősibb pénznem a világon (mintegy 2500 éve használatos), mielőtt 2002-ben bevezették az országban az eurót
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?