Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Szantorini

Akciós repülőjegyek Szantorinire

Érdekességek: Szantorini

Szantorini az azúrkék Égei-tenger és Görögország gyöngyszeme. Az egyedülálló sziget valójában egy vulkanikus eredetű kráter (kaldera), amit tenger borít. Csodálatos természeti jelenség.

Szantorini a világ egyik legromantikusabb helye, sokak szerint pedig Görögország legszebb része. Nincs ahhoz fogható látvány, ahogy a nap lassan a horizont alá bukik.

Tengerbe nyúló zátonyok, kék kupolás, hófehér templomok, szűk, kanyargó utcácskák és az isteni görög konyha – Szantorini valóban elsőosztályú helyszín egy romantikus Görög kirándulásra.

A sziget a magyarok körében is rendkívül közkedvelt. A legolcsóbban Budapestről és Bécsből – a Wizz Air, az Eurowings, a Laudamotion légitársaságokkal – repülhet Szantorinire. A közvetlen járat két és fél órás. A sziget fő repülőtere a Santorini Airport.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Szantoriniről

Utazási okmányok Görögországba

A magyar állampolgároknak nincs szükségük belépő vízumra Görögországba. Görögország az Európai Unió tagja, így érvényes útlevél vagy személyi igazolvány is elegendő a beutazáshoz.

Az időjárás Szantorinin

Az év legmelegebb hava a július 26 °C-os átlaghőmérséklettel, ami elérheti a 30 °C-ot is. A leghidegebb hónap a január 12 °C-os átlaghőmérséklettel.

Mikor érdemes Szantorinire utazni? A napsütötte szigeten egész évben kellemes az éghajlat, de ha strandolni szeretne, akkor a június–október közti időszakban utazzon, amikor a hőmérséklet kellemes 22–25 °C körül mozog.

A szantorini árak

A Görögországban használatos pénznem az euró. Bármelyik reptéren, magyarországi vagy görög pénzváltóban beválthatja a forintot.

Szállást keres Szantorinin? A szigeten hatalmas a kínálat, válogathat az olcsóbb szállók és luxusszállodák közül. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A sziget különböző pontjaira autóbusszal juthat el. A buszok Fira fővárosból közlekednek a helyi falvakba és kikötőkbe. Főidényben félóránként indulnak járatok a turisták által közkedvelt Oiába is. Buszjegyet a sofőrnél vásárolhat, a jegy ára körülbelül 2-3 euró (600-1000 Ft). Hátrány azonban, hogy a buszok nem közlekednek a távolabbi strandokhoz.

Ha taxival utazik, érdemes előre megalkudni az árban.

Ha úgy dönt, autóval szeretné felfedezni a szigetet, érdemes a reptéren kocsit bérelnie. A foglalást elintézheti a Pelikán közvetítésével is.

Védőoltások a görögországi utazás előtt

Nincs szükség védőoltások beadatására az utazás előtt. A forró hónapokban azonban fennáll a kiszáradás veszélye, ezért fogyasszon sok folyadékot. Bár a csapból ivóvíz folyik, mégis a palackos víz fogyasztását ajánljuk.

Hány óra van Szantorinin?

Szantorinin egy órával több van, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Szantorinin

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Szantorinire mindössze 72,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Szantorinin

10 érdekesség Szantoriniről

1
Szantorini valójában a szigetcsoport megnevezése, amely Thira (Szantorini), Therasia, Kameni (Palia és Nea), illetve a lakatlan Aspronisi szigetekből áll.
2
Szantorini a világ egyetlen lakott vulkáni krátere (kalderája).
3
Szantorinin összesen 400 templom található. Hófehér falaik, ragyogó kék kupoláik éles kontrasztot alkotnak a sziget fekete és színes vulkáni talajával.
4
A vulkán falainak beomlása egy óriási kráterré (kalderává) változtatta a sziget közepét, amit elborított a tenger.
5
A sziget vulkáni eredetét tükrözik a partok szokatlan színei: fehér, vörös, fekete. A legnépszerűbb strandok közé tartozik a szürke Monolithos és a fekete Avis, Perissa és Perivolos strandok.
6
A 3600 évvel ezelőtt kitört Thira vulkán darabjaiból kis szigetek jöttek létre, az eredeti sziget nagy része pedig a tengerbe süllyedt.
7
A népi hiedelem szerint az istenek haragja miatt tört ki a vulkán, s úgy vélik, Szantorini valójában a mitikus elsüllyedt sziget, Antlantisz.
8
A szigetcsoport régen egy kör alakú szigetben összpontosult, erre utal a sziget neve is – Strongyly (Kerek).
9
A vulkán kitörése a minószi civilizáció kihalását okozta, melynek bölcsője a 110 km-re levő Kréta szigete volt.
10
A szigeten gond van a vízellátással, ugyanakkor gazdag a bortermés. Ezért azt szokták mondani, Szantorinin több a bor, mint a víz.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)