Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Korfu

Akciós repülőjegyek Kerkyrába

Érdekességek: Kerkyra

Korfu szigete a Görögország és Albánia partjai közelében fekszik, csaknem 100 kilométerre az Appennini-félsziget „sarkától”. Zöld szigetnek vagy a Jón-tenger smaragdjának is nevezik, méghozzá az olajfák buja zöldje miatt.

Maga Sissi császárnő is beleszeretett a kis görög szigetbe, ahol nyári palotát is építtetett. Korfu valódi turistaparadicsom, mélykék öblei pihenésre és búvárkodásra termettek.

De a történelem szerelmesei se csüggedjenek! Történelmi emlékművek is akadnak a városban, méghozzá szép számmal, s érezhető rajtuk a velencei, a brit és a francia uralmak hatása.

A zöld dombra épült kis falvak, ódon kolostorok, lebilincselő tengeri barlangok és öblök... Nyaralás Korfu szigetén sosem megy ki a divatból.

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében, akik előszeretettel töltik itt a nyári szünidőt. A legolcsóbban Budapestről és Pozsonyból repülhet Korfura. A repülőút körülbelül 1 óra 45 perc hosszú.

Budapestről és Bécsből a Wizz Air, a Ryanair és az Aegean Airlines légitársaságokkal utazhat Korfura, méghozzá a Ioannis Kapodistrias nemzetközi repülőtérre.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Korfuról

Utazási okmányok Görögországba

A magyar állampolgároknak nincs szükségük belépő vízumra Görögországba. Görögország az Európai Unió tagja, így érvényes útlevél vagy személyi igazolvány is elegendő a beutazáshoz.

A korfui időjárás

Korfu szigetére szubtrópusi éghajlat jellemző. Az év legmelegebb hónapja a július 25 °C-os átlaghőmérséklettel, a leghidegebb pedig a január 10 °C-kal.

Mikor érdemes Korfura látogatni? A turistaidény április-május környékén veszi kezdetét, és szeptember-októberig tart.

A legjobb, ha nyáron érkezik a szigetre, amikor a tenger vize kellemesen meleg, kb. 21 °C-os. Júliusban akár 25 °C-ra is felmelegedhet a tenger.

A korfui árak

A Görögországban használatos pénznem az euró. Bármelyik reptéren, magyarországi vagy görög pénzváltóban beválthatja a forintot.

Szállást keres Korfun? A fővárosban, Kerkyrában magasak az árak, ezért érdemes a sziget más részén keresgélni. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A szigeten autóbusszal lehet eljutni egyik pontból a másikba. A kék buszok Kerkyrán és a főváros környékén közlekednek, míg a zöld buszok Korfu bármely részére elszállítják az utasokat.

A taxizás a tömegközlekedés drágább, ugyanakkor kényelmesebb módja – hiszen bárhol, bármikor leinthet egy taxit. A sofőrök azonban gyakran „elfelejtik” bekapcsolni a taxiórát, ezért indulás előtt érdemes megállapodni a szállítási költségekben.

A közlekedés legkényelmesebb módja az autózás, hiszen olyan helyekre is eljuthat, ahová a buszok nem közlekednek, például a Pantokrator-hegy csúcsára. A közúti táblák feliratai angol nyelvűek, a biztonság kedvéért azonban legyen kéznél a sziget térképe. Ha autóval szeretné bejárni a sziget környékét, érdemes a reptéren kocsit bérelnie, ezt megteheti a Pelikán közvetítésével is.

Szeretne kedvező áron nyaralni Korfu szigetén? Tekintse meg a Pelikán aktuális kínálatát.

Védőoltások a görögországi utazás előtt

Nincs szükség védőoltások beadatására az utazás előtt. A forró hónapokban azonban fennáll a kiszáradás veszélye, ezért fogyasszon sok folyadékot. Bár a csapból ivóvíz folyik, mégis a palackos víz fogyasztását ajánljuk.

Hány óra van Korfun?

Korfun egy órával több van, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Kerkyrában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Kerkyrába mindössze 10,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Korfu szigetén

10 érdekesség Korfuról

1
Noha Korfu a Jón-tenger második legnagyobb szigete, mindössze 64 km hosszú és 32 km széles.
2
Korfu a görög civilizáció bölcsője. A szigeten 1824-ben megalapították az első görög egyetemet – a Jón Akadémiát.
3
Sidari üdülőközpontban található a „Szerelmesek csatornája”. A legenda szerint, ha a szerelmesek átúsznak a csatornán, örökre együtt maradnak.
4
Korfu szigetén született Edinburgh hercege, II. Erzsébet királynő férje.
5
A krikett a briteknek köszönhetően vált Korfu közkedvelt sportjává. A szigeten mindmáig megrendezésre kerül a nemzeti krikettbajnokság.
6
A szigeten csaknem 6000 különböző fajta virág és növény nő, köztük 55 fajta, értékes vad orchidea.
7
A 14–18. századig, Napóleon hódításainak idején a velenceiek uralták a szigetet. Napóleon legyőzése után Korfu 50 évre brit fennhatóság alá került, egészen 1864-ig, a görög területek egyesítéséig.
8
A szigeten 3-6 millió olívafa nő. Korfuról származik a világon termelt olívaolaj 3%-a.
9
Korfu, avagy görögül Kerkyra egy nimfáról, Korkyráról kapta a nevét, aki Asopus folyóisten lánya volt. A legenda szerint a tenger istene, Poszeidón beleszeretett a lányba, elrabolta őt és erre a szigetre hozta.
10
Korfu csaknem 119 stranddal büszkélkedhet. A legszebb mind közül a Paleokastritsa, Agios Gordios, Glyfada és Issos, Sidari üdülőhelyen pedig csodás, homokos partok várják a látogatókat.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?