Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Szardínia

Akciós repülőjegyek Olbiába

Érdekességek: Olbia

Az olasz sziget nagyságával, vadságával és érintetlenségével nyűgözi le a látogatót. Túrázásra csábító hegyek, ősi, mitikus építmények (nuragok), partmenti barlangok, zafírkék tenger és a legfehérebb homokkal borított partok – Szardínia inkább emlékeztet az egzotikus Karib-szigetekre, mint egy klasszikus, mediterrán helyre.

A kiváló gasztronómia már csak hab a tortán, ahogy a fenséges borok és a friss tenger gyümölcsei is. Ne is ragozzuk tovább: Szardínia szerelem első látásra.

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Pozsonyból, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Szardíniára. A közvetlen járat 2 óra hosszú. A járatok többsége esetében egy vagy két átszállással juthatsz el a szigetre.

Az Alitalia, a Lufthansa, a Swiss International Air Lines és a Ryanair légitársaságok indítanak járatot a szigetre, általában az algherói Fertilia repülőtérre, esetenként pedig a cagliari Elmas repülőtérre.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Szardíniáról

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

A szardíniai időjárás

Szardíniára jellemző a száraz, meleg nyár és a mérsékelt, csapadékos tél. Az év legmelegebb hónapja az augusztus 25 °C átlaghőmérséklettel, amely napközben akár 30 °C fölé is emelkedhet. A leghidegebb hónap ellenben a január 10 °C átlaghőmérséklettel.

Mikor érdemes Szardíniára látogatni? A sziget egész évben jó választás. Ha strandolni szeretnél, érdemes nyáron érkezned. A tenger hőmérséklete ilyenkor kellemes 20–24 °C körül mozog. A főidény májustól októberig tart.

A szardíniai árak

Olaszország az Európai Unió tagállama, így a hivatalos pénznem az euró. Bármelyik repülőtéren vagy pénzváltóban beválthatod a forintot.

Szállást keresel Szardínián? Ha nem beszélsz olaszul, akkor nehéz lesz szállást találnod. Éppen ezért foglalj előre! A szállodák árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Az ARST közlekedési társaság működtette autóbusz-hálózat az egész szigetet lefedi. Az autóbuszok színe kék, és egy jellegzetes piros vonal fut rajtuk keresztül. A kisebb falvakba azonban ritkábban indulnak járatok. Az autóbuszok esetében számolni kell késéssel is. Ami gondot okozhat, az a menetrend hiánya az autóbusz-megállókban. Jegyet a sofőrnél vagy az autóbusz-állomáson vásárolhatsz.

A vonatok csak a sziget bizonyos részeit kötik össze. Ha úgy döntesz, kipróbálod a szardíniai vonatokat, pattanj fel a csodás part- és hegyvidéki táj mellett elsuhanó Trenino verde vonatra egy élményútra.

Ha taxiba szállsz, előre ellenőrizd az árakat, és hogy a sofőr bekapcsolta-e a taxiórát. Ha egyedül szeretnéd bejárni a szigetet, bérelj autót.

Érdemes a repülőtéren kocsit bérelned, a foglalást elintézheted a Pelikán oldalán is.

Amennyiben profikra bíznád az utazás megszervezését, a Pelikán oldalán szardíniai nyaralásokat is foglalhatsz.

Hány óra van Szardínián?

Szardínia ugyanabban az időzónában található, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Olbiában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Olbiába mindössze 89,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Szardínián?

10 érdekesség Szardíniáról

1
Szardínia lakossága mintegy 1,6 millió fő
2
Szardíniában rengeteg százéves ember él. Mi több, itt élt a világ legidősebb embere, Antonio Todde, aki 2002-ben hunyt el 113 éves korában
3
A sziget gasztronómiai specialitása a „casu marzu”, ami kukacos sajt. A helyiek erős afrodiziákumnak tartják
4
A szigeten 400 kenyérféle van. Minden faluban másfajta kenyér készül, emellett az ünnepnapokra és más eseményekre, például karácsonyra vagy esküvőkre is különleges kenyeret sütnek
5
Szardínia északnyugati partvidékén található Asinara kis szigete, amelyen 250 törpe albínó szamár él
6
Szardínia jellegzetességei a nuragok, amelyek köralakban épült, többezer éves kőépítmények. A szigeten csaknem 7000 nurag található
7
A szigeten gyakran találni a hegyekben tengeri kövületeket. Nem meglepő, hiszen Szardínia Európa egyik legrégebbi helye. Évmilliókkal ezelőtt tenger borította
8
Szardínia területe mintegy 24 090 km2
9
Szardíniában található a lélegzetelállító Punta Cristallo szirt, amely 300 méteres tengerszint feletti magasságban húzódik a Korall-part mentén
10
A sziget lakosai évente 60 liter sört fogyasztanak fejenként, ami csaknem kétszerese az olaszországi sörfogyasztásnak
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?