Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Heraklion

Akciós repülőjegyek Heraklionba

Érdekességek: Heraklion

Az utóbbi években a görög szigetek a legkeresettebb európai úti célok közé sorolhatóak. Népszerűek a Görögországban nyaraló turisták körében, akik számára fontos a kényelem, a napsütés és a kristálytiszta tenger.

Az egyik legszebb görög sziget, Kréta nemcsak a strandolni vágyókat, de a történelmi műemlékek szerelmeseit is csábítja. Ritkán esik az eső, így a nyaralók zavartalanul élvezhetik a csodás időjárást. Kréta az egyik leghíresebb görög sziget, emellett Szicília, Szardínia, Ciprus és Korzika után az ötödik legnagyobb sziget a Földközi-tengeren.

A görög mitológia szerint Kréta szigetén született Zeusz, az olimposzi főisten. Hogy hiszel-e benne vagy sem, rajtad áll. Tény azonban, hogy a szigeten ritkán esik az eső. Nem kell attól tartanod, hogy esernyővel a kezedben vagy a hotelszobába zárva fogod tölteni a nyaralásodat.

Kréta évek óta nagy népszerűségnek örvend a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz a görög szigetre. Budapestről a fapados Wizz Air társaság indít járatokat. Bécsből a Lauda, a Ryanair, a Wizz AIr és az Eurowings légitársaságok repülnek közvetlen járatokat. A közvetlen járat 2 óra alatt ér a szigetre.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Krétáról

Utazási okmányok Görögországba

A magyar állampolgároknak nincs szükségük belépő vízumra Görögországba. Görögország az Európai Unió tagja, így érvényes útlevél vagy személyi igazolvány is elegendő a beutazáshoz.

A krétai időjárás

Kréta éghajlata mediterrán jellegű. A legmelegebb hónap az augusztus 29 °C átlaghőmérséklettel, míg a leghidegebb a január átlag 10 °C-kal. A legcsapadékosabb hónap a december, amikor átlagosan 97,60 mm eső esik.

Mikor érdemes Krétára látogatni? Nyaranta rengeteg a turista, a hőmérséklet pedig gyakran emelkedik 35 °C fölé. A legideálisabb a márciustól májusig, illetve a szeptembertől októberig tartó időszakban utazni, amikor még napos, meleg az idő.

A görögországi árak

A Görögországban használatos pénznem az euró. Bármelyik reptéren, hazai vagy helyi pénzváltóban beválthatod a forintot.

Szállodát keresel Görögorszóagban? Már 6500–9700 forintért is foglalhatsz szállást (per fő/éj). A szállodák árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Ha úgy döntesz, autóval szeretnéd bejárni a város környékét vagy a szigetet, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Védőoltások a görögországi utazás előtt

Nincs szükség védőoltások beadatására az utazás előtt. A forró hónapokban azonban fennáll a kiszáradás veszélye, ezért fogyasszon sok folyadékot. Bár a csapból ivóvíz folyik, mégis a palackos víz fogyasztását ajánljuk.

Hány óra van Krétán?

Egy óra az eltérés Kréta és Magyarország ideje közt.

Repülési érdekességek Heraklionben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Heraklionba mindössze 66,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Krétán?

10 érdekesség Görögországról

1
A görögök büszkélkedhetnek a legtöbb archeológiai múzeummal a világon
2
Zeusz isten tizenhárom méteres szobra, a világ hét csodáinak egyike már csak a korabeli feljegyzésekben maradt fenn
3
Tipikus görög finomság a Chalva, más néven Salonikos, amely őrölt szezámból készül
4
Görögországhoz mintegy 2000 sziget tartozik, melyek közül mindössze 170 sziget lakott. A legnagyobb sziget Kréta
5
Leszbosz szigetét többnyire homoszexuális irányultságú párok látogatják, a leszbikus szó ugyanis a sziget nevéből származik
6
Görögország a világ egyik legnagyobb olíva- és olívaolaj-termelője
7
A görög zászlón levő sávok száma megegyezik az eleftheria szó betűinek számával, ami szabadságot jelent
8
Az ókori görög Olympiában 4-5 évente kerültek megrendezésre versenyek formájában a Zeusz isten tiszteletére tartott olimpiai játékok
9
A lakosság 40 százaléka a fővárosban, Athénban lakik
10
A görög drachma volt a legősibb pénznem a világon (mintegy 2500 éve használatos), mielőtt 2002-ben bevezették az országban az eurót
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?