Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Szicília

Akciós repülőjegyek Cataniába

Érdekességek: Catania

Szicília jóval több a maffia fővárosánál. Goethe hajdanán azt mondta: Szicília a kulcsa mindennek. És valóban, a múltban számos kultúra cserélődött a szigeten, s hódította meg Afrika kapuját , s nyitotta meg az átkelést kelet és nyugat között.

Görögök, rómaiak, bizánciak, arabok és nomádok… Minden hódító uralni kívánta a Földközi-tenger örök kereszteződését. Szicília kulturális gazdagsága vonzza az utazókat, s ámulatba ejti őket a sziget lélegzetelállító természeti sokszínűsége, az impozáns vulkánok, a nyüzsgő Palermo városa, a Szirakúza antik romjai vagy a vulkanikus Lipari-szigetek.

A helyi konyha a világ legjobbjai közé tartozik, ahol a paradicsom a vulkáni lávára emlékeztet, a ricotta sajt pedig az Etna tetejét fedő havat idézi. Szicíliát egyszerűen át kell élni!

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében, akik szívesen töltik nyaralásukat Szicílián. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz a Wizz Air légitársasággal a Catania repülőtérre, amely a sziget keleti részén foglal helyet.

A közvetlen járat megközelítőleg két óra tizenöt perc hosszú. Kedvező áron utazhatsz Budapestről a Ryanair légitársasággal a Palermo repülőtérre, amely a sziget nyugati részén található.

Bécsből a Catania repülőtérre indít járatokat az Eurowings társaság. Viszonylag jó áron utazhatsz Prágából Palermóba az Alitalia légitársasággal, mindössze egy átszállással.

Kassáról egy átszállással repülhetsz Szicíliára, a Catania repülőtérre a Turkish Airlines légitársaság járataival.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Szicíliáról

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

A szicíliai időjárás

Szicília mediterrán éghajlatának köszönhetően a forró, száraz nyár váltakozik az enyhe téllel. Az év legmelegebb hónapja az augusztus 27 °C átlaghőmérséklettel, a leghidegebb pedig a január átlagosan 10 °C-kal.

Mikor érdemes Szicíliára látogatni? A főidény májusban kezdődik, s szeptemberig – októberig tart. A legjobb nyáron érkezni, amikor a tenger hőmérséklete 25–26 °C körül mozog.

A szicíliai árak

Az Olaszországban használatos pénznem az euró. Bármelyik hazai vagy helyi pénzváltóban, de a reptéren is beválthatod a forintot.

Szállást keresel Szicília szigetén? A szállodák ára az elhelyezkedésüktől függ. A drágább helyek közé tartozik a népszerű hegyi városka, Taormina, amely nem messze található az Etnától. Érdemes szállást után nézni a sziget más részein is. A szállodák árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

A tömegközlekedést az autóbuszok és a vonatok alkotják. Az autóbuszok az egész szigeten közlekednek. A vonatok a nagyvárosokat kötik össze, ám az útvonaluk és gyakoriságuk nem éppen ideális. A taxiárak magasak, régiók szerint változnak. A fuvardíj minimum 1600 Ft, ehhez hozzáadódnak egyéb díjak, például az éjszakai vagy a vasárnapi út, illetve a csomag ára. Egy rövid út így akár 3000–5000 forintba is kerülhet.

A közlekedés legkényelmesebb módja az autózás. A városi forgalom azonban próbára teheti az idegeket, köszönhetően a forgalmi dugóknak és a parkolóhelyek hiányának. Ha ennek ellenére úgy döntesz, autóval járod be a szigetet, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A Pelikán oldalán összevetheted az autókölcsönzők árait, s a foglalást is elintézheted.

Kedvező áron szeretnél Szicíliában nyaralni? Ez esetben tekintsd meg teljes körű utazási csomagjaink aktuális kínálatát.

Hány óra van Szicíliában?

Szicíliában ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Cataniában

  • Nem szereted az átszállásokat? Krakkó, Budapest városokból közvetlen járattal repülhetsz Cataniába.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Cataniába mindössze 51,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

  • Ezek a légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Cataniába: Ryanair.

Mit érdemes megnézni Szicíliában?

10 érdekesség Szicíliáról

1
25 711 km2-es területével Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete. Lakosainak száma 5 millió
2
1943-ban a szövetséges hatalmak betörtek Szicíliába, s ez vezetett Mussolini olaszországi bukásához. Az akció fedőneve Husky-hadművelet volt
3
A szigetet három tenger veszi körül: Tirrén-tenger, a Földközi-tenger és a Jón-tenger. A sziget stratégiai szempontból fontos elhelyezkedése évszázadokon keresztül vonzotta az európai és észak-afrikai fejlett civilizációt
4
A szicíliai zászlaja minden tekintetben rendhagyó: a sárga-piros háttéren egy hipnotikus tekintetű medúzafej látható, amelyből három behajlított láb nő ki. Ezek a háromszög alakú sziget három pontját jelképezik
5
Szicília szigetén született Archimédesz, a világ egyik leghíresebb matematikusa
6
Olaszország három aktív vulkánja közül kettő Szicíliában található: a Stromboli és az Etna. A harmadik működő vulkán a Vezúv, amely nem messze Nápolytól magasodik
7
Palermóban áll a legnagyobb olasz operaház, a Teatro Massimo, amely 1897-ben épült
8
A lakosok 70%-a beszél szicíliaiul. Mivel a szicíliai nyelv jelentősen eltér az olasztól, a szakemberek szerint nem dialektusról van szó, hanem különálló nyelvről
9
A Forbes magazin besorolta a fővárost, Palermót a világ top 5 helye közé, ahol a legjobb street food kapható
10
Szicília mindössze 3 kilométerre található Olaszország partjairól. A közelben van Tunézia is, mintegy 150 kilométerre Szicíliától
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?