Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Korzika

Akciós repülőjegyek Bastiába

Érdekességek: Bastia

A legnagyobb francia sziget a Földközi-tenger nyugati részén terül el, s természeti sokszínűségének nincs párja egész Európában. A szigeten fehér homokos partok, sziklazátonyok, sűrű erdők és magas hegyek kavalkádja várja a látogatókat.

Korzika tökéletes hely a pihenni vágyók és a gyakorlott túrázók számára egyaránt. Talán a helyenként teljesen érintetlen táj vadsága is hatással volt az ország viharos történelmére. Itt született a nagy Napóleon is, aki nagymértékben meghatározta a történelem alakulását.

Kiváló boraival, minőségi sajtjaival és húsaival Korzika az ínyencek gasztronómiai paradicsoma.

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Korzikára az Air France, illetve a Lufthansa társaságokkal, méghozzá a Calvi – Sainte-Catherine repülőtérre, esetenként az Ajaccio Napoleon Bonaparte repülőtérre vagy a Bastia – Poretta, illetve a Figari–Sud Corse repülőtérre. A repülőút körülbelül 3 és fél óra hosszú, általában egy átszállással. Az Austrian Airlines és az Eurowings légitársaságok közvetlen járatokat működtetnek a szigetre. A közvetlen járat másfél óra hosszú.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Korzikáról

Úti okmányok Franciaországba

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége útlevélre, sem vízumra, elég, ha van még legalább 6 hónapig érvényes személyi igazolványa. A gyerekeknek saját útlevéllel kell rendelkezniük.

A korzikai időjárás

A sziget természeti sokszínűsége hatással van az éghajlatra is. A hegyvidéki területek klímája szöges ellentétben áll a part menti területekével. A tengerparton mediterrán az éghajlat, száraz nyarak és mérsékelt telek váltakoznak.

Az év legmelegebb hónapja a július 22 °C átlaghőmérséklettel, a leghidegebb pedig a január, amikor a hőmérséklet 8 °C körül mozog. A legesősebb hónap a november, amikor a csapadékmennyiség eléri a 96 mm-t is.

Mikor érdemes Korzikára látogatni? Ha strandolni szeretne, akkor nyáron utazzon, amikor a hőmérséklet kellemes 20 °C körül mozog, de akár 25 °C fölé is emelkedhet. A tenger hőmérséklete júniustól októberig 20-24 °C között ingadozik.

A korzikai árak

A Korzikán használatos pénznem az euró, bármelyik pénzváltóban beválthatja.

Szállást keres Korzikán? A helyi háromcsillagos szállodák színvonala vetekedik a görögországi négycsillagos szállodákéval. A szigeten viszonylag alacsony áron – már 8000-10 000 Ft/éj – találhat szállást. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A városi tömegközlekedés nem a leghatékonyabb. Ajaccio és Bastia városokat vonatok kötik össze. A menetjegy ára 6000 Ft körül mozog. A vonatok mellett autóbuszok közlekednek a városban, a járatok azonban korlátozottak, naponta mindössze egyszer vagy kétszer közlekednek, s többnyire a keleti partra összpontosulnak. A menetrendek elérhetetlensége, valamint az autóbuszok késései is problémát okozhatnak.

A legkényelmesebb autóval bejárni a szigetet, azonban számolni kell a szűk utakkal és a temperamentumos korzikai sofőrökkel. Az üzemanyagárak valamivel magasabbak, mint Magyarországon. Ha úgy dönt, autóval szeretné bejárni a szigetet, érdemes a reptéren kocsit bérelnie. A Pelikán oldalán autót is foglalhat.

Védőoltások a franciaországi utazás előtt

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége védőoltásokra. A fertőzés veszélye ebben az államban minimális. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Korzikán?

Korzika ugyanabban az időzónában található, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Bastiában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Bastiába mindössze 301,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Korzikán

10 érdekesség Korzikáról

1
Korzikának hozzávetőlegesen 330 000 lakosa van
2
Korzika fő export termékei közé tartozik a bor, a dohány, az olívaolaj, a sajt és a márvány
3
A korzikai füstölt húsok a világ legjobbjai közé tartoznak. A hagyományos recept alapján készült húsok kiváló minősége annak köszönhető, hogy a sertések a szabadban legelnek, és gesztenyével táplálkoznak
4
A leghíresebb korzikai Napóleon volt, aki a fővárosban, Ajaccio-ban született 1769-ben
5
A sziget legmagasabb csúcsa a Monte Cinto, amely 2706 méteres tengerszint feletti magasságból tornyosul a sziget fölé
6
A sziget hivatalos nyelve a francia és a korzikai nyelv
7
Korzika a Földközi-tenger egyik legkevésbé lakott szigete, ennek köszönhetően sikerült megőriznie sajátos báját
8
Korzika a 13 francia közigazgatási régió egyike
9
1284-től Korzika a Genovai Köztársaság fennhatósága alá tartozott, majd 1755-ben önállósodott, noha csak rövid időre. 1769-ben Franciaország irányítása alá került a sziget
10
A hagyományos korzikai konyha egyik leggyakrabban használt alapanyaga a gesztenye. A korzikaiak gesztenyét fogyasztva vészelték át az éhezés idejét, ezért a növény a sziget jelképévé vált
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?