Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Kalamata

Akciós repülőjegyek Kalamatába

Érdekességek: Kalamata

A Peloponnészoszi-félszigeten található Messzínia görög tartomány fővárosa, Kalamata alig 60 ezer főt számlál. Regionális szempontból fontos kikötőváros, amely olyan főként görög specialitásokat exportál, mint a fekete olívabogyó, olívaolaj, méz, füge és a mézből és szezámmagból készült édes pastelle.

Kalamata nem messze fekszik attól a helytől, ahol hajdanán a mükénéi város, Farai állt, amelyet Homérosz is említ műveiben. 60 kilométerre innét keletre található Spárta, így nem csoda, hogy időszámításunk előtt 720-ban Farai a spártaiak fennhatósága alá került.

Kalamata akkoriban még nem létezett, így azon kevés görög városok közé tartozik, amelyek történelme nem nyúlik vissza az ókorba. Nem tudni, mikor alapították a várost, annyi azonban biztos, hogy a középkorban már létezett. A turizmushoz nagy mértékben hozzájárul a helyi nemzetközi repülőtér. A szinte néptelen strandokon és kristálytiszta tengeren kívül számos érdekes hely vár felfedezésre Kalamatában.

A város korántsem annyira népszerű a magyar utazók körében, mint Athén vagy Thesszaloniki, ez azonban nagy valószínűséggel változni fog a közeljövőben. A legolcsóbban Bécsből repülhetsz a városba, a Laudamotion légitársaság 2018 óta indít közvetlen járatot Kalamatára. A repülőút megközelítőleg két óra hosszú.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Kalamatáról

Utazási okmányok Görögországba

A magyar állampolgároknak nincs szükségük belépő vízumra Görögországba. Görögország az Európai Unió tagja, így érvényes útlevél vagy személyi igazolvány is elegendő a beutazáshoz.

A kalamatai időjárás

Kalamata éghajlata mediterrán jellegű. A legmelegebb hónap az augusztus 29 °C átlaghőmérséklettel, míg a leghidegebb a január átlag 10 °C-kal. A legcsapadékosabb hónap a december, amikor átlagosan 97,60 mm eső esik.

Mikor érdemes Kalamatára látogatni? Nyaranta rengeteg a turista, a hőmérséklet pedig gyakran emelkedik 35 °C fölé. A legideálisabb a márciustól májusig, illetve a szeptembertől októberig tartó időszakban utazni, amikor még napos, meleg az idő.

A görögországi árak

A Görögországban használatos pénznem az euró. Bármelyik reptéren, hazai vagy helyi pénzváltóban beválthatod a forintot.

Szállodát keresel Görögorszóagban? Már 6500–9700 forintért is foglalhatsz szállást (per fő/éj). A szállodák árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Ha úgy döntesz, autóval szeretnéd bejárni a város környékét vagy a szigetet, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Védőoltások a görögországi utazás előtt

Nincs szükség védőoltások beadatására az utazás előtt. A forró hónapokban azonban fennáll a kiszáradás veszélye, ezért fogyasszon sok folyadékot. Bár a csapból ivóvíz folyik, mégis a palackos víz fogyasztását ajánljuk.

Hány óra van Kalamatán?

Egy óra az időeltérés Kalamata és Magyarország között.

Repülési érdekességek Kalamatában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Kalamatába mindössze 24,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Kalamatán?

10 érdekesség Görögországról

1
A görögök büszkélkedhetnek a legtöbb archeológiai múzeummal a világon
2
Zeusz isten tizenhárom méteres szobra, a világ hét csodáinak egyike már csak a korabeli feljegyzésekben maradt fenn
3
Tipikus görög finomság a Chalva, más néven Salonikos, amely őrölt szezámból készül
4
Görögországhoz mintegy 2000 sziget tartozik, melyek közül mindössze 170 sziget lakott. A legnagyobb sziget Kréta
5
Leszbosz szigetét többnyire homoszexuális irányultságú párok látogatják, a leszbikus szó ugyanis a sziget nevéből származik
6
Görögország a világ egyik legnagyobb olíva- és olívaolaj-termelője
7
A görög zászlón levő sávok száma megegyezik az eleftheria szó betűinek számával, ami szabadságot jelent
8
Az ókori görög Olympiában 4-5 évente kerültek megrendezésre versenyek formájában a Zeusz isten tiszteletére tartott olimpiai játékok
9
A lakosság 40 százaléka a fővárosban, Athénban lakik
10
A görög drachma volt a legősibb pénznem a világon (mintegy 2500 éve használatos), mielőtt 2002-ben bevezették az országban az eurót
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)