Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Ciprus

Akciós repülőjegyek Ciprusra

Érdekességek: Ciprus

Olcsó repülőjegyet keres Ciprusra? Kedvezően szeretne hotelszobát vagy apartmant foglalni, esetleg egy ciprusi utazási csomag érdekelné? A pelikan.hu-n összehasonlíthatja a repülőjegyek árait, a szállás és autókölcsönzési lehetőségeket, megkötheti utasbiztosítását, vagy egy helyen lefoglalhatja a komplex utazási csomagot. A legnépszerűbb ciprusi úti célok közé Larnaka és Páfosz tartozik.

Cipruson kiváló strandokat, magas színvonalú szállodákat és remek éttermeket találnak. Mivel a sziget mintegy 2000 évvel ezelőtt is fontos helynek számított, minden szegletét átjárja a történelem. A sokak által Afrodité szigetekénk emlegetett Ciprus sokkal többet rejt magában.

Az üdülőtelepülések közül a legismertebb és legkedveltebb Ayia Napa, ahol a legszebb strandokon való fürdőzéseken túl óriási bulikat élhetünk át. A főváros, Nikózia, erősen történelmi hangulatú. A Bizánci Birodalom idején alapították, és jelenleg ez az egyetlen város a világon, melyet egy államhatár választ két részre.

Repülőjegyek Ciprusra foglalhatók Budapestről (Páfoszra és Larnakára), Debrecenből (Larnakára), Bécsből (Páfoszra és Larnakára) és Pozsonyból (Páfoszra) egyaránt.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Cipruson

Lárnaka

A Földközi-tenger keleti részén fekszik Aphrodité istennő szigete, Ciprus. Földrajzilag a Közel-Kelet, politikailag Európa része. A kontrasztok szigete híven tükrözi a ciprusi görög és a török kultúra találkozását.

Gazdag történelme egészen a neolitikumig nyúlik vissza. Római villák, bizánci várak és iszlám mecsetek. Ciprus egyesíti az összeférhetetlent. A szigeten csodás az időjárás, kristálytiszta a tengerében pedig nagy teknősök úsznak.

Keleti ízekkel vegyített görög konyhájának és napsütötte homokos partjainak köszönhetően Ciprus a tökéletes hely az üdülésre.

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Ciprusra, általában egy átszállással. A Laudamotion, az Eurowings és az Austrian Airlines légitársaságok közvetlen járatokat indítanak Bécsből, amelyek 3 óra alatt érnek a szigetre.

Az Ukraine International Airline és az Air Serbia társaságokkal is repülhet Ciprusra, a Larnaka Airport vagy a Pafos Airport repülőterekre. A törökországi járatok az Ercan repülőtérre (az Észak-Ciprusi Köztásaság fennhatósága alá tartozik) érkeznek.

Páfosz (Paphos)

Ciprus a magyar utazók egyik kedvenc üdülőhelye. Ehhez minden bizonnyal hozzájárult a Budapestről induló közvetlen járatok működtetése, de leginkább kedvező, földközi-tengeri elhelyezkedése Törökország és Görögország közelében, ami miatt mondhatjuk a hozzánk legközelebb eső egzotikus úti célnak is. A legtöbb ide érkező elsősorban a napsütés és a gyönyörű strandok miatt utazik ide, de Páfoszban például sokkal többet élhetünk át.

Páfosz legnépszerűbb strandja az Alykes strand. Itt-ott szállodákkal, bárokkal találkozhatunk, illetve nem kizárt, hogy belefuthatunk kisebb nagyobb bulikba is. Az aktív nyaralókat Páfoszban a vízi sportok széles választéka várja, különösen a főszezonban. Ahogy már megszokhattuk, nem maradhat ki a népszerű felfújható banán vagy a szintén nagy kedvenc parasailing sem. Ha mégis túl zsúfoltnak találjuk ezt a strandot, és több privát szférára vágyunk, keressünk egy csendesebb helyet, mint amilyen a Kissonerga-öböl.

Akár nyáron, akár szezonon kívül érkezünk, Páfosz és környéke lélegzetelállító természeti tájával is elbűvöl majd minket. Bátran szánjunk egy-két napot a környék felfedezésére, túrázásra. Ha a turisztikát komolyan vesszük, feltétlenül nézzük meg a Troodos-hegységet. Csodálatos kilátás nyílik a környező erdőkre, és ha szerencsénk van, télen akár síelhetünk is!

Olcsó repülőjáratokat Ciprusra vagy Páfoszba Budapestről, Bécsből és Pozsonyból is foglalhatunk. A közvetlen járatokat a Ryanair üzemelteti, és a repülési idő körülbelül 3 óra.

Hasznos infók Ciprusról

Úti okmányok Ciprusra

A Ciprusi Köztársaságba útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhat. Az iratoknak az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lenniük.

Az ország területére való legális be- és kilépés kizárólag a lárnakai és pafoszi nemzetközi repülőtereken, illetve a lárnakai, lemeszoszi, pafoszi és latchi kikötőkön keresztül lehetséges. Az Észak-ciprusi Török Köztársaság területéről (a nicosiai Ercan repülőtér, illetve Kyrénia és Famagusta kikötők) való belépés illegálisnak minősül.

A Ciprus északi része felől illegálisan belépőket akár 12 hónap szabadságvesztésre vagy pénzbírságra is ítélhetik. A magyar hatóságok nem tartanak fenn hivatalos kapcsolatot az észak-ciprusi területtel, így az érdekképviseleti tevékenység folytatása az észak-ciprusi területen igen korlátozott. Mindezzel együtt a jelenlegi helyzetben az észak-ciprusi területre történő utazás biztonságos.

A ciprusi időjárás

A szigeten szubtrópusi az éghajlat, forró a nyár és mérsékelt a tél. A partmenti területeken év 300 napján napos az idő. Az év leghidegebb hónapja a január 12 °C átlaghőmérséklettel, a legmelegebb hónap pedig az augusztus, amikor a hőmérséklet 35 °C fölé is emelkedik. A tenger hőmérséklete egész évben 17 és 27 °C között mozog, a májustól novemberig tartó időszakban általában meghaladja a 20 °C-ot is.

Mikor érdemes Ciprusra látogatni? A szigeten egész évben kellemes az éghajlat. Ha nem szeretne nagy hőségben utazni, akkor kerülje el a júliustól augusztusig tartó időszakot, amikor nagy a forróság. A legjobb, ha március-június vagy szeptember-október környékén utazik.

A ciprusi árak

A Ciprusi Köztársaságban használatos pénznem az euró, az Észak-ciprusi Török Köztársaság nemzeti valutája pedig a török líra.

Szállást keres Cipruson? A szigeten már 8000 forintért is foglalhat szállást. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A szigeten való közlekedés rendkívül egyszerű. Az utak jó minőségűek és jól jelöltek. A szigeten autóbuszok és taxik közlekednek. Ha autóval szeretné bejárni a szigetet, érdemes a repülőtéren kocsit bérelnie. A foglalást elintézheti a Pelikán közvetítésével. Vezessen óvatosan, ugyanis gyakoriak a közlekedési balesetek. A járművek a baloldalon közlekednek.

Védőoltások a ciprusi utazás előtt

Nincs szükség védőoltások beszerzésére a ciprusi utazás előtt. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Cipruson?

Cipruson egy órával több van, mint Magyarországon.

Repülési statisztikák Cipruson

  • Nem szereted az átszállásokat? Gdansk városokból közvetlen járattal repülhetsz Ciprusra.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Ciprusra mindössze 29,00 € volt?

  • Ha Ciprusra utazol, érdemes ellátogatnod Lárnaka, Páfosz, Nicosia, Ercan, Limassol városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

Ciprusi látnivalók

10 érdekesség Ciprusról

1
Ciprus szigete két részre oszlik: a nemzetközileg elismert Ciprusi Köztársaságra, valamint az Észak-ciprusi Török Köztársaságra, amelyet – Törökország kivételével – más államok nem ismernek el
2
Ciprusnak körülbelül 1,1 millió lakosa van
3
Ciprus legmagasabb csúcsa az 1952 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Olympos
4
Ciprusról származik a világ legősibb bora, a Commandaria, amelynek gyökerei 5000 évre nyúlnak vissza
5
Ciprus a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete (Szicília és Szardínia után)
6
Ciprus és Koszovó az egyedüli államok, amelyeknek nemzeti lobogóját az ország térképe díszíti
7
Ciprust a szerelem szigetének tartják. A legenda szerint itt született a szerelem istennője, Aphrodité
8
Ciprus hajdanán brit gyarmat volt, s csak 1960-ban vívta ki önállóságát
9
Ciprus hivatalos nyelve a görög és az angol (a Ciprusi Köztársaságban), illetve a török (az Észak-ciprusi Török Köztársaságban)
10
A sziget fővárosa, Nicosia egy ún. „zöld sávval” van kettéválasztva északi (török) és déli (görög) részre
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)