Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Albánia

Akciós repülőjegyek Albániába

Érdekességek: Albánia

Albánia gyönyörű ország. Hangulatos városai, lenyűgöző tájai és hegyei, és persze fehér homokos és türkizkék vízű strandjai ámulatba ejtenek!

Tiranából autóval könnyen bejárható a környék, vegyük csak például a Petrela vagy a Preza erődöket. Érdemes ellátogatni a Kruja kastélyhoz vagy a Varosh vár romjaihoz is. Népszerű a Pëllumbas karsztbarlang és a Farka-tó is, ahol a helyiek különféle vízi sportokat űznek. Egy kellemes egynapos kajakos kirándulást is tehetünk.

Nagyon nyugodt és autentikus légkört fogunk megtapasztalni Skadar városában, a Skadar-tó mellett. Ez egy a szomszédos Montenegróval közös tó, ahol egy nemzeti park is található.

Albánia egy következő kincsének számít a közeli Komani-tó, ahol részt vehetünk egy sétahajózáson. Ha az ország déli részére utazunk, a környék egyre inkább Görögországra fog minket emlékeztetni. Hihetetlenül szép üres strandokat és gyönyörű falvakat fedezhetünk itt fel. Palasa, Dhërmi, Lukova vagy Ksamil strandok biztosan nem fognak csalódást okozni.

Olcsó repülőjegyet Tiranába Budapestről, Bécsből, Prágából is foglalhatunk. Közvetlen járatokat Tiranába az Austrian Airlines légitársaság és a Wizzair biztosít. A repülési idő másfél óra. Egy átszállással is repülhetünk kényelmesen az Aegean vagy Turkish Airlines légitársaságokkal. Ha szeretnéd tudni, melyik útvonalon repül a járatod Albániába, vess egy pillantást a repülési radarunkra.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Albániában

Tirana

Albánia nincs túl közel Magyarországhoz, ezért mindig számoljuk ki, hogy nem érdemesebb-e Tiranába repülni, és autót bérelni az ottani repülőtéren. Az albániai buszok nem túl megbízhatóak, sok esetben ugyanis abszolút nem tartják be a menetrendet. Ezért javasolt inkább az olcsó autó- vagy motorkerékpár-kölcsönzést kihasználni.

Albániai utazásunkat megkezdhetjük a rendkívül érdekes légkörű fővárosban, Tiranában. A szovjet épületek váltakoznak mecsetekkel és különböző modern építményekkel. Néhány bár és étterem minőségileg Nyugat-Európára emlékezteti a vendégeket, míg más városrészek nagyon szegényesnek tűnnek.

Tirana Albánia fővárosa és egyben legnagyobb városa is. Az Adriai-tenger partjától mindössze 25 km-re, a Dajti-hegy lábánál található. Főleg az élénk éjszakai élet, a forgalmas, üzletekkel, éttermekkel és kávézókkal teli utcák jellemzik, de találkozhatunk itt nagy szegénységgel is, amely teljes ellentettje a főváros drága utcáival.

Olcsó repülőjegyeket Albániába foglalhatunk bécsi, budapesti indulással is. Közvetlen járatot Tiranába az Austrian Airlines és a Wizzair biztosítanak. A repülési idő 1 óra 30 perc. Egy átszállással kényelmesen utazhatunk az Adria, Aegean vagy Turkish Airlines légitársaságok által működtetett járatokkal.

Hasznos infók Albániáról

Úti okmányok Albániába

Az Albániába történő belépéskor magyar állampolgárokként be kell egy mutatnunk egy érvényes útlevelet vagy személyi igazolványt, amelynek a tartózkodás tervezett vége után legalább 3 hónapig kell érvényesnek lennie. Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Albániába, és egyszeri belépéssel 180 naponként 90 napig tartózkodhatnak az országban. A hosszabb idejű tartózkodásra szóló tartózkodási engedélyt az albániai tartózkodási hely szerinti rendőrkapitányságon kell kérelmezni.

Az időjárás Albániában

Albánia, bár kis ország, számos éghajlati zónája van. A tengerpart közeli sík vidékeket a mediterrán éghajlat jellemzi, míg a hegyvidékekeet inkább a kontinentális. A legmelegebb hónapok a július és az augusztus, az átlagos maximális hőmérséklet 30ºC. A hegyvidéki területeket télen hóréteg borítja.

Az árak Albániában

Pre Slovákov je Albánsko veľmi lacnou dovolenkovou destináciou. Ceny za bežné potraviny sú tu miestami až o polovicu nižšie, ako v našich končinách. Napríklad za kávu zaplatíte menej ako 1 euro, 2-litrová fľaša vody vás vyjde na 50 centov.

A magyar turisták számára Albánia nagyon olcsó nyaralóhely. A hétköznapi élelmiszerek ára időnként akár 50%-kal alacsonyabb, mint hazánkban. Például egy kávéért kevesebb mint 350 Ft-ot, egy 2 literes üveg vízért pedig 150 Ft-ot fizetünk.

Az albániai szállásárak még a nyári szezonban is nagyon vonzóak. A szállodákban éjszakánként 10 eurótól lehet szállást foglalni. Az árakat közvetlenül a Pelikán weboldalon is ellenőrizhetjük, összehasonlíthatjuk.

Ha autót szeretnénk bérelni, bejárni Tiranát és környéket, javasoljuk az autófoglalást a Pelikánon keresztül, és vegyük át autónkat közvetlenül a repülőtéren.

A pontos idő Albániában

Albánia és Magyarország azonos időzónában fekszik, tehát gyanannyi az idő Albániában, mint nálunk.

Egészségügy és oltások az Albániába utazás előtt

Az Albániába történő beutazáskor nincs szükség kötelező oltásra. Egyáltalán nem javasolt vezetékes vizet inni, ilyen vízből készült jégkockával italt hűteni, de még a fogmosás is csak palackozott vízzel ajánlott. Javasolt a tetanusz elleni védőoltás.

Repülési statisztikák Albániában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Albániába mindössze 44,00 € volt?

  • Ha Albániába utazol, érdemes ellátogatnod Tirana városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Tiranában

10 érdekesség Albániáról

1
Az ország albán neve, a "Shqipëria" úgy fordítható le mint "a sasok gyermekei"
2
Albániában található a Balkán-félsziget negyedik legmagasabb hegye
3
Albániában az összes növényfaj mintegy 30% -a, és az európai állatfajok 42% -a él itt
4
Albániának volt egy magyar származású királynője
5
1000 forintért körülbelül 346 albán leket kapunk. Ez Albánia hivatalos pénzneme
6
Albánia területileg körülbelül fele Szlovákiának
7
Az albániai Shkodrai-tó Dél-Európa legnagyobb tava
8
A 70-es és 80-as években az egész országban beton bunkereket építettek védelmi célokra - a hegyekben, az utcákon, a strandokon. Mintegy 170 000-en van belőlük
9
Albánia lakosságának háromnegyede nem vall semmilyen vallást
10
Az Ohridi-tó, mely Észak-Macedónia és Albánia határvidékén fekszik, Európa egyik legmélyebb tava
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?