Skip to main content

Laudamotion repülőjegyek

Elérhetőség
Minőség
Ellátás

Akciós repülőjegyek

Laudamotion

A bécsi Schwehat repülőtéren székelő, új, osztrák fapados légitársaságnak, a Laudamotion-nek köszönhetően több mint 30 célállomásra repülhetsz Bécsből. A legegzotikusabb célállomások közé tartozik Faro, Marrákes, Ammán, Sevilla, Santorini és Ciprus szigete. A Laudamotion légitársaságot 2016-ban alapította a volt Formula 1-es pilóta, Niki Lauda. Kezdetben a társaság charter járatokat üzemeltetett az üzleti partnerek számára. A 2018-as év fordulatot jelentett a vállalat életében. A társaság megvásárolta a Niki légitársaságot, a Ryanair többségi tulajdonosa lett a Laudamotionnek, a Laudamotion pedig fapados járatokat kezdett üzemeltetni.

A vállalat flottája 19 darab A320 és A321 típusú repülőgépből áll.

Hónapról hónapra egyre csak nő az utasok száma. 2018 augusztusában több mint 500 000 utast szállított, 2019-ben azonban összesen 5 millióra szeretné növelni ezt a számot.

A Laudamotion nyaranta számos népszerű célállomást látogat, többek közt a Földközi-tenger környéki városokat, mint Santorini vagy Kréta. A téli idényben főként a melegebb éghajlatokra repül, mint az európai nagyvárosok, Róma, Párizs, Barcelona vagy Milano, méghozzá igazán kedvező áron.

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz felkeresni minket e-mailben, telefonon, Facebook messengeren, esetleg WhatsApp-on.

GYIK - gyakori kérdések és válaszok

Meg lehet változtatni az utas nevét?

A repülőjegy foglalásakor az utas köteles az úti okmányában szereplő nevét feltüntetni. Ez abban az esetben is érvényes, ha az utasnak több neve, illetve keresztneve van. Ha tévedésből helytelen nevet ad meg, vagy ha időközben megváltozott az utas keresztneve vagy vezetékneve (pl. házasság esetén), egyes légitársaságok díj ellenében engedélyezik a módosítást. A keresztnév, a vezetéknév vagy a teljes név megváltoztatását a légitársaságok többsége nem engedélyezi, ha mégis, akkor módosítási díjat számolnak fel. Ha szeretné megtudni, hogy megváltoztathatók-e a repülőjegye adatai, a Pelikán ezt ingyen ellenőrizi, amennyiben felveszi a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal. Ezt követően díj ellenében kérheti az adatok módosítását.

Megváltoztatható a fedélzeti osztály?

A fedélzeti osztály megváltoztatása nem minden esetben lehetséges. A repülőjegy turistaosztályról business vagy premium economy osztályra való módosítása („upgrade”) attól függ, hogy az adott osztályon van-e szabad ülőhely. A módosítás ára pedig az érintett légitársaság feltételeitől függ. A kérvényezett változtatást díj ellenében ügyfélszolgálatunk is megvalósíthatja.

A légitársaság megváltoztatta a járat indulásának idejét/napját, vagy törölte a járatot

Ha a légitársaság megváltoztatta a multi-city repülőjegyed egyik járatának indulási idejét vagy dátumát, illetve ha teljesen törölte a járatot, ügyfélszolgálatunk értesít az egyéb alternatívákról, illetve az utazásod folytatásának további lehetőségeiről. A Pelikán mindent megtesz azért, hogy az úti terved váratlan megszakítása a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon számodra, s igyekszik kielégítő megoldást találni a hasonló helyzetekre. Ugyanakkor nem köteles kártérítést fizetni, kivéve, ha ő okozta a kárt.

Törölt járat/járatkésés a rossz időjárási viszonyok miatt

Ha elhalasztották vagy törölték a járatát, esetleg a rossz időjárási viszonyok miatt vagy váratlan események következtében késik a járata, illetve ha már a repülőtéren tartózkodik, de nem engedik fel a gép fedélzetére, akkor lépjen kapcsolatba az érintett légitársasággal. A társaság friss információval szolgál majd a járat indulását illetően, illetve segít, hogy mihamarabb folytathassa útját. Ha a légitársaság által kínált alternatíva felborítja terveit, minél előbb lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal. A Pelikán mindent megtesz azért, hogy úti terve váratlan megszakítása a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon, s igyekszik kielégítő megoldást találni a hasonló helyzetekre.

Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)