Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Kefalónia

Akciós repülőjegyek Kefalóniaba

Érdekességek: Kefalónia

Hogyan tudnánk egy mondattal jellemezni ezt a görög szigetet? Csodás partok, kertek és ritkaságok. A görög szigetek nagy népszerűségnek örvendenek a magyarok körében. Kefalónia is a leglátogatottabbak közé tartozik.

A Xi strand egyedülálló természeti jelenség, amelyet vörös homok borít, ami lélegzetelállító kontrasztban van a fehér sziklákkal. A tudósok számára mindmáig rejtély, hogy került ide ez a csoda. Egyes, valószínűtlen elméletek szerint a Szaharából fújta ide a szél.

A látogatók főként nyugalmat keresve érkeznek Kefalóniára, s a főidény után, szeptember-október közt meg is kapják azt. Bár a turistaidény alatt sem kifejezetten zsúfoltak a partok, hiszen van belőlük elég. Aki strandolni érkezik, biztosan nem fog csalódni. A kétszázötven kilométer hosszú partvidék romantikus öbleivel és magasodó szikláival tökéletes, változatos helyszín a kiránduláshoz.

Különösen népszerű a Myrtos strand, amely Görögország legszebbjei közé tartozik. A Platia Ammos part is említésre méltó, itt nincsenek bárok, tavernák, nyugágyak és napernyők sem. Atheras, Zola, Vout és Skala falvak is hasonlóan szép strandokat rejtenek.

A halak és a tengeri gyümölcsök szerelmesei friss herkentyűket vásárolhatnak a parton, ahol a kis halászhajók kikötnek. A mólóról figyelhetik az úszkáló teknősöket. Kár lenne kihagyni a kefalóniai kirándulást.

Bár nem olyan népszerű, mint Korfu vagy Kréta, mégis tökéletes hely a nyaralásra. Nehéz olcsó repülőjegyekre akadni. Bécsből a Lauda és az Austrian Airlines indít közvetlen járatokat Kefalóniába, a turistaidény alatt azonban magasabbak az árak. Egy átszállással is repülhetsz Bécsből az Aegen, az Olympic, a Lufthansa vagy az Eurowings légitársaságokkal. A közvetlen járat 2 órát vesz igénybe.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Kefalóniáról

Utazási okmányok Görögországba

A magyar állampolgároknak nincs szükségük belépő vízumra Görögországba. Görögország az Európai Unió tagja, így érvényes útlevél vagy személyi igazolvány is elegendő a beutazáshoz.

A kefalóniai időjárás

Kefalónia éghajlata mediterrán jellegű. A legmelegebb hónap az augusztus 29 °C átlaghőmérséklettel, míg a leghidegebb a január átlag 10 °C-kal. A legcsapadékosabb hónap a december, amikor átlagosan 97,60 mm eső esik.

Mikor érdemes a szigetre látogatni? Nyaranta rengeteg a turista, a hőmérséklet pedig gyakran emelkedik 35 °C fölé. A legideálisabb a márciustól májusig, illetve a szeptembertől októberig tartó időszakban utazni, amikor még napos, meleg az idő.

A görögországi árak

A Görögországban használatos pénznem az euró. Bármelyik reptéren, hazai vagy helyi pénzváltóban beválthatod a forintot.

Szállodát keresel Görögorszóagban? Már 6500–9700 forintért is foglalhatsz szállást (per fő/éj). A szállodák árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Ha úgy döntesz, autóval szeretnéd bejárni a város környékét vagy a szigetet, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Védőoltások a görögországi utazás előtt

Nincs szükség védőoltások beadatására az utazás előtt. A forró hónapokban azonban fennáll a kiszáradás veszélye, ezért fogyasszon sok folyadékot. Bár a csapból ivóvíz folyik, mégis a palackos víz fogyasztását ajánljuk.

Hány óra van Kefalóniában?

Egy óra az időeltérés Kefalónia és Magyarország között.

Mit érdemes megnézni Kefalóniában?

10 érdekesség Görögországról

1
A görögök büszkélkedhetnek a legtöbb archeológiai múzeummal a világon
2
Zeusz isten tizenhárom méteres szobra, a világ hét csodáinak egyike már csak a korabeli feljegyzésekben maradt fenn
3
Tipikus görög finomság a Chalva, más néven Salonikos, amely őrölt szezámból készül
4
Görögországhoz mintegy 2000 sziget tartozik, melyek közül mindössze 170 sziget lakott. A legnagyobb sziget Kréta
5
Leszbosz szigetét többnyire homoszexuális irányultságú párok látogatják, a leszbikus szó ugyanis a sziget nevéből származik
6
Görögország a világ egyik legnagyobb olíva- és olívaolaj-termelője
7
A görög zászlón levő sávok száma megegyezik az eleftheria szó betűinek számával, ami szabadságot jelent
8
Az ókori görög Olympiában 4-5 évente kerültek megrendezésre versenyek formájában a Zeusz isten tiszteletére tartott olimpiai játékok
9
A lakosság 40 százaléka a fővárosban, Athénban lakik
10
A görög drachma volt a legősibb pénznem a világon (mintegy 2500 éve használatos), mielőtt 2002-ben bevezették az országban az eurót
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)