Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Olaszország

Akciós repülőjegyek Olaszországba

Érdekességek: Olaszország

Olcsó repülőjegyet keresel Olaszországba? Szeretnéd felfedezni Rómát, Milanót, Toszkániát, Bolognát, Nápolyt, Szardíniát vagy Szicíliát? A Pelikán oldalán mindig olcsó repülőjegyek és szállások friss kínálata vár. Emellett szuper tippeket adunk, hol foglalj szállást, hol kölcsönözz autót és milyen utazási biztosítást érdemes kötnöd.

Olaszország az egyik leggyakoribb nyaralási desztináció a magyarok körében. Ugyanúgy a világ egyik legkedveltebb nyaralóheje. Ez nem is csoda, hiszen Olaszország tele van csodálatos tengerpartokkal, természeti csodákkal és historikus városokkal. Az Olasz nyaralás mindig jó választás, mindegy hogy családi vakációra, romantikus útra vagy tengerparti pihenésre vágyik az ember.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Olaszországba

Róma

Róma, a nyugati civilizáció bölcsője, a Tevere és az Aniene folyók találkozásánál, az Appennini-félsziget középső részén fekszik. A város utcáin, az ókori Rómából származó antik műemlékek között barangolva, tehetünk egy sétát a múltban.

A kaotikus városi forgalom, a rengeteg robogó, a hangulatos, piros-fehér kockás terítővel fedett asztalokon felszolgált, mennyei olasz tészták és kiváló borok, a divatos ruhaköltemények, valamint az örök városban vallási birodalomként elterülő Vatikán – mindez Rómához tartozik. Nem véletlen, hogy Róma a világ egyik leglátogatottabb városa.

A város rendkívül közkedvelt a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Pozsonyból vagy Bécsből repülhet Rómába a Ryanair légitársasággal, méghozzá Ciampino repülőtér végállomással. A repülőút körülbelül 1 óra 45 perc hosszú.

A Vueling Airlines, a Laudamotion, az Eurowings, a Wizz Air, illetve az Alitalia légitársaságok közvetlen járatokat indítanak Rómába, a Leonardo Da Vinci (Fiumicino) repülőtérre, Róma elsődleges leszállóhelyére.

Noha a Ciampino mindössze 15 km-re fekszik Rómától, a Leonardo da Vinci pedig 32 km-re, ez utóbbinak jobb az összeköttetése a városközponttal. A da Vinci repülőtérről expressz, illetve regionális vonatjáratok közlekednek a városba (Ciampinóból autóbusszal juthat el a legközelebbi vonatállomásra). A két repülőtér között azonban nincs óriási különbség. A vonatok mellett mindkét helyszínről rendszeresen közlekednek autóbuszok a városközpont felé.

Milánó

Milánó hamisítatlan eleganciával párosuló magabiztossággal diktálja a divatot a világnak. A jövő városában olyan luxusmárkák leltek hazára, mint a Versace vagy az Armani, amelyek hamar meghódították a világot. Ugyanakkor ne tévessze meg a kifutók, vakuk és felhőkarcolók díszlete.

Milánó a maga 26 évszázados történelmével Európa egyik legősibb városa, amely sok ragyogó elmét megihletett, többek között Leonardo da Vincit is. A város rendkívül közkedvelt a turisták körében is: a bevásárlás, az opera, a futball, illetve az éjszakai élet sokakat rabul ejt.

Milánó az ínyencek Mekkája. A hagyományos milánói konyha finomságai között szerepel a Risotto alla Milanese vagy a Cotoletta alla Milanese is.

A város közkedvelt a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Prágából, Pozsonyból vagy Bécsből repülhet Milánóba. A Ryanair, a WizzAir, az EasyJet, valamint az Austrian Airlines légitársaságok közvetlen járatot indítanak a városba, Milano Bergamo – Orio Al Serio, Malpensa vagy Linate végállomással. A repülőút körülbelül 1 óra 25 perc hosszú.

A magyarok leggyakrabban Budapestről, az Alitalia és az Eurowings légitársaságokkal utaznak Milánóba, általában egy átszállással.

Velence

Velence a világ egyik legromantikusabb városa. Az ódon épületek között kecses gondolák szelik a csatornák vizét. A legideálisabb májusban vagy kora ősszel ellátogatni ide. Ha mégis nyáron szeretne Velencébe utazni, számolnia kell a nagy hőséggel és a turistaáradattal.

Szeretne Velencében nyaralni? Együtt lélegezni, együtt lüktetni a várossal? A kora reggeli vagy a délelőtti, esetleg az esti órákban érezheti át a legjobban az úszó város hangulatát.

A kis olasz város rendkívül közkedvelt a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről és Bécsből repülhet Velencébe. Az Austrian Airlines napi rendszerességgel indít közvetlen járatot ide. Ha spórolni szeretne a repülőjegy árán, akkor Budapestről repüljön a Ryanair légitársasággal. Ezek a járatok Treviso repülőtérre érkeznek, nem pedig Velencébe, ugyanakkor egész évben kedvező áron válthat rájuk jegyet. Hasonlóan jó áron utazhat a SWISS Airlines, az Adria Airlines, illetve a Lufthansa légitársaságokkal is.

Nápoly

Olaszország harmadik legnagyobb városa a legszebb és legrégebbi olasz városok közé tartozik. A Nápolyi-öböl partján fekvő nagyvárost a fenséges Vezúv vulkán őrzi, amelynek árnyékában utánozhatatlan légkör uralkodik.

A városban terjengő illatok kavalkádjában a pizza mennyei illatát is érezheti, hiszen Nápoly adta a világnak ezt a piros-fehér kincset. A helyi kávét, tésztaféléket és tenger gyümölcseit kóstolva fenséges gasztronómiai élményben lesz része.

Nápoly rengeteg templommal, erőddel és más történelmi kinccsel büszkélkedhet. Nem csoda, hogy az óváros az UNESCO védelme alatt áll. A városba érve hamar megérti a mondást: „Látni Nápolyt és meghalni”.

Ha vakációzni Olaszországban szeretne, Nápoly jó választás lehet az egész család számára.

A város rendkívül népszerű a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Prágából és Bécsből repülhet Nápolyba, közvetlen járattal vagy egy átszállással. A közvetlen járattal egy és háromnegyed óra alatt a városba érhet. A magyarok leggyakrabban az EasyJet, a Wizz Air, az Alitalia, a Vueling Airlines, a Lufthansa és a KLM Royal Dutch Airlines légitársaságokkal utaznak Nápolyba, a Capodichino repülőtérre.

További városok
Szardínia

Az olasz sziget nagyságával, vadságával és érintetlenségével nyűgözi le a látogatót. Túrázásra csábító hegyek, ősi, mitikus építmények (nuragok), partmenti barlangok, zafírkék tenger és a legfehérebb homokkal borított partok – Szardínia inkább emlékeztet az egzotikus Karib-szigetekre, mint egy klasszikus, mediterrán helyre.

A kiváló gasztronómia már csak hab a tortán, ahogy a fenséges borok és a friss tenger gyümölcsei is. Ne is ragozzuk tovább: Szardínia szerelem első látásra.

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Pozsonyból, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Szardíniára. A közvetlen járat 2 óra hosszú. A járatok többsége esetében egy vagy két átszállással juthatsz el a szigetre.

Az Alitalia, a Lufthansa, a Swiss International Air Lines és a Ryanair légitársaságok indítanak járatot a szigetre, általában az algherói Fertilia repülőtérre, esetenként pedig a cagliari Elmas repülőtérre.

Szicília

Szicília jóval több a maffia fővárosánál. Goethe hajdanán azt mondta: Szicília a kulcsa mindennek. És valóban, a múltban számos kultúra cserélődött a szigeten, s hódította meg Afrika kapuját , s nyitotta meg az átkelést kelet és nyugat között.

Görögök, rómaiak, bizánciak, arabok és nomádok… Minden hódító uralni kívánta a Földközi-tenger örök kereszteződését. Szicília kulturális gazdagsága vonzza az utazókat, s ámulatba ejti őket a sziget lélegzetelállító természeti sokszínűsége, az impozáns vulkánok, a nyüzsgő Palermo városa, a Szirakúza antik romjai vagy a vulkanikus Lipari-szigetek.

A helyi konyha a világ legjobbjai közé tartozik, ahol a paradicsom a vulkáni lávára emlékeztet, a ricotta sajt pedig az Etna tetejét fedő havat idézi. Szicíliát egyszerűen át kell élni!

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében, akik szívesen töltik nyaralásukat Szicílián. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz a Wizz Air légitársasággal a Catania repülőtérre, amely a sziget keleti részén foglal helyet.

A közvetlen járat megközelítőleg két óra tizenöt perc hosszú. Kedvező áron utazhatsz Budapestről a Ryanair légitársasággal a Palermo repülőtérre, amely a sziget nyugati részén található.

Bécsből a Catania repülőtérre indít járatokat az Eurowings társaság. Viszonylag jó áron utazhatsz Prágából Palermóba az Alitalia légitársasággal, mindössze egy átszállással.

Kassáról egy átszállással repülhetsz Szicíliára, a Catania repülőtérre a Turkish Airlines légitársaság járataival.

Palermo

Szicília jóval több a maffia fővárosánál. Goethe hajdanán azt mondta: Szicília a kulcsa mindennek. És valóban, a múltban számos kultúra cserélődött a szigeten, s hódította meg Afrika kapuját , s nyitotta meg az átkelést kelet és nyugat között.

Görögök, rómaiak, bizánciak, arabok és nomádok… Minden hódító uralni kívánta a Földközi-tenger örök kereszteződését. Szicília kulturális gazdagsága vonzza az utazókat, s ámulatba ejti őket a sziget lélegzetelállító természeti sokszínűsége, az impozáns vulkánok, a nyüzsgő Palermo városa, a Szirakúza antik romjai vagy a vulkanikus Lipari-szigetek.

A helyi konyha a világ legjobbjai közé tartozik, ahol a paradicsom a vulkáni lávára emlékeztet, a ricotta sajt pedig az Etna tetejét fedő havat idézi. Szicíliát egyszerűen át kell élni! Elsősorban Catania és Palermo városokba érkeznek a látogatók. Palermo a sziget egyetlen nagyvárosa.

Azt mondják, ha még nem jártál Palermóban, akkor nem jártál Szicíliában. A város utánozhatatlan atmoszféráját kár lenne nem megtapasztalni. Palermo nem egy klasszikus tömegturisztikai úti cél. Már a város nevét is egyfajta tisztelet övezi. A normann uralom idején Palermo a legszebb európai városok közé tartozott, ma már nem egy csillogó városkép fogadja a látogatót.

Hajóval, repülővel vagy autóval is utazhatsz Palermóba. Bármelyik irányból érkezz is, a város mindig egy hatalmas piactérre fog emlékeztetni. A belváros egy-két nap alatt bejárható, attól függően, mennyi időt szánunk az egyes emlékművekre. Akár egy hétig is barangolhatsz a környéken, egy biztos: nem fogsz unatkozni.

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében, akik szívesen töltik itt nyaralásukat. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz a Wizz Air légitársasággal a Catania repülőtérre, amely a sziget keleti részén foglal helyet.

A közvetlen járat megközelítőleg két óra tizenöt perc hosszú. Kedvező áron utazhatsz Budapestről a Ryanair légitársasággal a Palermo repülőtérre, amely a sziget nyugati részén található. Bécsből a Catania repülőtérre indít járatokat az Eurowings társaság. Viszonylag jó áron utazhatsz Prágából Palermóba az Alitalia légitársasággal, mindössze egy átszállással. Kassáról egy átszállással repülhetsz Szicíliára, a Catania repülőtérre a Turkish Airlines légitársaság járataival.

Alghero

Az olasz sziget nagyságával, vadságával és érintetlenségével nyűgözi le a látogatót. Túrázásra csábító hegyek, ősi, mitikus építmények (nuragok), partmenti barlangok, zafírkék tenger és a legfehérebb homokkal borított partok – Szardínia inkább emlékeztet az egzotikus Karib-szigetekre, mint egy klasszikus, mediterrán helyre. A kiváló gasztronómia már csak hab a tortán, ahogy a fenséges borok és a friss tenger gyümölcsei is. Ne is ragozzuk tovább: Szardínia szerelem első látásra.

A szardíniai Algherót Kis Barcelonának (Barcelonetta) is nevezik, mivel erősen érezhető a katalán hatás. A város külleme és lelkülete jellegzetesen katalán, mi több, a helyiek katalánul beszélnek. A házfalakra rögzített kerámia táblák is két nyelven hirdetik az utcák nevét. Miután az aragóniaiak 1354-ben elfoglalták a várost, katalánok egész kolóniáját telepítették ide. A katalán nagyvárosból, Barcelonából hajóztak Algheróba, ami légvonalban mintegy 500 km.

A Szardíniai északnyugati partján fekvő történelmi város atmoszférája különbözik a többi városétól. Alghero a fény városa: sehol sem ragyog úgy a nap, s fénylenek a házak, mint itt.

Bár a szűk, óvárosi utcácskák virágba borult erkélyei közt, amelyek gyakran frissen mosott ruháktól illatoznak, nehezen talál utat a napfény. A nagy turistaáradat ellenére is kellemes, nyugodt légkör uralkodik a városban. Meleg, tengeri levegő áramlik, s mindenütt hallani a tenger zúgását.

Alghero népszerűségét a tengernek és hosszú, fehér homokos partjainak köszönheti. szinte lehetetlen elképzelni a várost a Capo Caccia sziklás hegyfok sziluettje nélkül, amely a Porto Conte öböl mögött emelkedik ki a tengerből. Az Algheróból a hegyfokra vezető ösvény kilátóin eláll az ember lélegzete az elé táruló csodától.

Catania

Szicília jóval több a maffia fővárosánál. Goethe hajdanán azt mondta: Szicília a kulcsa mindennek. És valóban, a múltban számos kultúra cserélődött a szigeten, s hódította meg Afrika kapuját , s nyitotta meg az átkelést kelet és nyugat között. Görögök, rómaiak, bizánciak, arabok és nomádok…

Minden hódító uralni kívánta a Földközi-tenger örök kereszteződését. Szicília kulturális gazdagsága vonzza az utazókat, s ámulatba ejti őket a sziget lélegzetelállító természeti sokszínűsége, az impozáns vulkánok, a nyüzsgő Palermo városa, a Szirakúza antik romjai vagy a vulkanikus Lipari-szigetek. A helyi konyha a világ legjobbjai közé tartozik, ahol a paradicsom a vulkáni lávára emlékeztet, a ricotta sajt pedig az Etna tetejét fedő havat idézi. Szicíliát egyszerűen át kell élni!

A sziget keleti partján, az örökké füstölgő Etna árnyékában fekvő Catania lakosainak számát tekintve Szicília második legnagyobb városa. Több mint háromszázezer ember él a városban! Cataniát időszámításunk előtt 730-ban alapították a görögök, s Katanénak nevezték el. I. e. 263-tól a rómaiak lakták.

A várost a középkorban az aragóniaiak és a Bourbonok virágoztatták fel. Minden korszak rajta hagyta a nyomát, s ennek köszönhető, hogy Catania monumentális műemlékek tárházával várja a látogatókat. A város alapításának idejéből fennmaradt egy görög színház, amely 7000 néző befogadására volt alkalmas. A rómaiak hatalmas amfiteátrumot emeltek, amely 16 000 férőhelyes volt. A város délnyugati részén található műemlék, a Castello Ursino valamivel fiatalabb, a 13. században épült.

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében, akik szívesen töltik itt nyaralásukat. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz Szicíliára. Bécsből a Wizz Air légitársaság indít járatokat Cataniába. A közvetlen járat megközelítőleg két óra tizenöt perc hosszú. Kedvező áron utazhatsz Budapestről a Wizz Air légitársasággal, de egy átszállással repülhetsz az Eurowings és az Air Malta társaságokkal is.

Cagliari

Az olasz sziget, Szardínia nagyságával, vadságával és érintetlenségével nyűgözi le a látogatót. Túrázásra csábító hegyek, ősi, mitikus építmények (nuragok), partmenti barlangok, zafírkék tenger és a legfehérebb homokkal borított partok – Szardínia inkább emlékeztet az egzotikus Karib-szigetekre, mint egy klasszikus, mediterrán helyre.

Az angyal öbölre, olaszul a Golfo degli Angelire néző Cagliari egy ódon város, amelyet a föníciai kereskedők alapítottak. Itt összpontosul a szardíniai politikai, gazdasági, turisztikai és kulturális élet. Cagliari hét dombra épült: Castello, Colle San Michele, Colle di Bonaria, Monte Urpín, Monte Claro, Tuvu Mannu és Tuvixeddu. Cagliari gazdag történelmi öröksége a helyi építészetben tükröződik vissza.

A városban középkori tornyokat, barokk templomokat, spanyol gótikus és olasz szecessziós építészeti elemeket, vagy neoklasszicista árkádokat láthatsz. Az ódon tornyokkal és impozáns falakkal körülvett város a Földközi-tenger legnagyobb és legjelentősebb föníciai temetkezési helyével (Tuvixeddu) büszkélkedhet. Látogass el az ókori Szűz Mária székesegyházba vagy a Bonaria bazilikába a belvárosban, amelyek a legjelentősebb műemlékek közé tartoznak.

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Pozsonyból, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Cagliariba.

Bécsből az Austrian Airlines légitársaság jóvoltából közvetlen járattal utazhatsz az olasz városba. A közvetlen járat megközelítőleg 2 óra hosszú. A Ryanair társasággal Pozsonyból is kedvező áron repülhetsz Szardíniára, Algheróba. Egy átszállással utazhatsz Cagliariba a Lufthansa, az Alitalia és a KLM légitársaságokkal. Cagliari hivatalos repülőtere Elmas.

Pisa

Ha meghalljuk Pisa nevét, önkénytelenül is a Csodák terén (Campo dei Miracoli) magasodó ferde torony képe jelenik meg a szemünk előtt, noha említésre érdemes a keresztelőkápolna, a pisai dóm és a Camposanto középkori temető is. Látogass el Európa első botanikus kertjébe, amely a 16. század közepén jött létre.

Tekintsd meg a középkori házakkal szegélyezett Piazza dei Cavalieri kis terét, amely főként a középkorban, a reneszánsz idején töltött be fontos szerepet. A téren számos jelentős épület áll, mint a Palazzo della Carovana, a Palazzo dell’Orologio vagy a Palazzo dei Dodic, amelyeket csak kívülről csodálhatsz meg, ugyanis a nyilvánosság számára nem állnak nyitva.

A várost keresztülszeli az Arno folyó, amelynek megerősített belvárosi partjai romantikus sétára termettek. Andalogj a Lungarno Medicea, a Lungarno Pacinotti, a Lungarno Galilei vagy a Lungarno Gambacorti vízparton, ahol kis templomok, varázslatos terek, számos bolt és múzeum vár. Frissülj fel a forró nyári napokon a tengerben! Marina di Pisa strandjai mindössze 15 km távolságra vannak Pisától.

Toszkána legszebb városai: Sienna és a lenyűgöző katedrálisa, a falakkal körülvett Lucca, a naplemente az Apuai-Alpokban, Firenze gasztronómiai mennyországa, végül pedig Montalicno és Montepulciano dombra épült festői városkák, amelyek legendás bora messze földön híres.

Pisa rendkívül népszerű a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről és Bécsből repülhetsz Pisába. Budapestről a Ryanair légitársaság, Bécsből pedig a Laudamotion (Ryanair) biztosít közvetlen járatokat az olasz városba. A repülőút körülbelül másfél óra hosszú. Kedvező áron utazhatsz egy átszállással az Austrian Airlines, a Lufthansa és az Alitalia társaságokkal is.

Brindisi

Ha idén szeretnél Olaszországban nyaralni, akkor választhatod akár Brindisi városát is. A turisták legtöbbször átutazóban járnak itt, noha a város számos látnivalót tartogat a látogatók számára, nem beszélve gazdag történelméről.

Az Adriai-tenger partján elterülő kikötőváros történelme meghatározó, ugyanakkor rendkívül bonyolult. Úgy tartják, a mondabeli Diomédész alapította Brindisit, később elfoglalták a gyarmatosító görögök, majd a rómaiak hajtották uralmuk alá a várost. Rövid ideig velencei, spanyol, francia és osztrák fennhatóság alá is tartozott. A város híres arról, hogy a keresztes hadjárat is áthaladt rajta, valamint arról, Kleopátra is partra szállt itt, amikor Cézárhoz jött látogatóba.

Brindisi kikötővárosban végződött a világ egyik első „autópályája”, a Via Appia, amely Róma városának falaitól vezetett a 195 kilométerre lévő campaniai Capua városába, ahol csatlakozott a Via Latina úthoz.

Később meghosszabbították egészen a brindisi kikötőig, ahol ma a híres Colonne Romane oszlop áll – itt végződött a Via Appia. A kikötő rendkívül fontos szerepet töltött be a múltban, ez volt a fő kereskedelmi csomópont. Ma már jórészt átszállóhelyként működik, itt szállnak fel a turisták a Görögországba tartó kompokra.

A város hosszú sétákra termett. Élvezd a templomok, székesegyházak, szökőkutak és más műemlékek látványát a városban andalogva. Elsőként az aragóniai vár fogadja a látogatókat, majd a Castello Svevo, amely számos uralkodó székhelye volt. Tekintsd meg a védett nemzeti parkot, a Torre Guacetót is, ahol lenyűgöző, érintetlen természet várja a látogatókat. A park 15 kilométerre északra fekszik Brindisitől.

Brindisi kevésbé ismert a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz az olasz városba, egy átszállással Budapestről az Alitaliával, közvetlen járattal pedig Bécsből a Laudamotion (Ryanair) társaság jóvoltából.

Ischia

Ischia. A varázslatos vulkanikus sziget a Nápolyi-öbölben fekszik, mintegy 30 kilométerre az olasz szárazföldtől. A fürdők szerelmeseinek álma a mindössze néhány órányi repülőútra levő Földközi-tenger szigetén tölteni nyaralásukat.

Lenyűgöző a kellemes, mediterrán éghajlat, az egész évben zöldülő, buja növényzet, a helyi termál- és ásványforrások gyógyító hatása, a tükörtiszta tenger, de a helyiek kedvessége és segítőkészsége is. Ischia felszíne viszonylag hegyvidéki jellegű. A legmagasabb hegy az Epomeo 789 m tengerszint feletti magassággal. Számtalan vulkán maradványa található itt.

A sziget 10 km hosszú és 7 km széles, ennek ellenére a Nápolyi-öböl második legnagyobb szigete. A legenda szerint Jupiter a küklopszok elleni háborúban borította a lávahegyet a küklopszok vezéróriására, Typhónra, a tengerfenékre szorítva őt ezzel. Typhón harcolt ellene, de mindhiába, s ahogy tombolt, forró könnyeiből eredtek a sziget forrásai.

A sziget vulkáni eredete sok téren megnyilvánul, például forró gőz, természetes szaunák és forró homok formájában. A szigeten több mint 100, körülbelül 40 °C-os ásványi forrás található. A kirándulók számára különlegességnek számít a vulkáni agyagból készült iszappakolás, amely 8 hónapig érik az ásványvíztározókban.

A termálvizeket a reumás és ginekológiai betegségek, a bronchitisz, az asztma és a bőrbetegségek gyógyítására, illetve rehabilitációs célokra használják. A szigeten több mint 150 gyógyforrás található, amit már a szigetet lakó ókori görögök is használtak. A fürdőkben, szállodákban, de a sziget büszkeségének számító termálfürdőkben, a szabad ég alatt is alkalmazzák őket terápiás célokra, illetve kozmetikai szerek készítéséhez és házak fűtéséhez is használják a forrást.

Olcsó repülőjegyet keresel Ischia szigetére? A Budapestről vagy Bécsből érkező legtöbb járat a közeli Nápolyba érkezik, amely az olasz szárazföldön foglal helyet. A repülőtérről komphajóval (90 perc) vagy szárnyashajóval (50-60 perc) szállítanak a szigetre, ez benne foglaltatik a jegy árában. A kikötőből transzfer visz el a szálláshelyedre, ami szintén az utazási irodán keresztül szervezett kirándulás magától értetődő része. Bécsből az Easyjet vagy az Austrian Airlines légitársaságok indítanak közvetlen járatot Nápolyba.

A repülőút megközelítőleg egy óra negyvenöt perc hosszú. A legolcsóbban Budapestről utazhatsz Nápolyba a Ryanair légitársaság közvetlen járatával. Egy átszállással utazhatsz az Austrian, a SWISS, a Lufthansa vagy az Alitalia járataival.

Genova

Olaszország legnagyobb tengeri kikötője, Genova az ellentétek városa. Egyszerre tükröz nagyságot és nyomort, csillogást és homályt. A riviéra kapujának gazdag építészeti öröksége a város hajdani dicsőségéről árulkodik. A legragyogóbb Genovai Köztársaság, avagy Liguria a 12–13. században uralta a Földközi-tenger vizeit, s a történelem áthatja az óváros szűk utcácskáinak (caruggi) útvesztőjét is. Genova, Liguria régió fővárosa az ország legnyugatibb partján terül el.

Földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően sajátos arculata van. Az Appennin-hegység első vonulata északról dél felé húzódik a Földközi-tenger irányába, s ez jelentős mértékben meghatározta a város kiterjedését. Genova keletről nyugatra 32 kilométer hosszan húzódik a part mentén, míg északról dél felé mindössze kilenc kilométer a kiterjedése.

Szűk utcácskák és történelmi helyszínek. Genova napközben nyüzsgő, forgalmi csomóponttá alakul, ahol a motorosok és a kis autóval közlekedő sofőrök egymást előzgetik, a parkolás ugyanis örök probléma Olaszországban. A közlekedés egészen gyors, bár kissé kaotikus. Az autóbuszok felkapaszkodnak a város meredek emelkedőin, míg az emberek váltakozva szállnak fel és le az egymáshoz viszonylag közel eső megállóknál.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából utazhatsz Genovába. Közvetlen járul nem indul a közelből, de egy átszállással repülhetsz az Austrian Airlines, az Air Dolomiti, a Lufthansa, az Alitalia vagy a KLM légitársaságokkal.

Firenze

Olaszország büszkesége évente több milió turistát vonz. 380 000 lakosa van, s legalább háromszor ennyi reneszánsz műalkotása. Számos neves divatmárka hazája, mint a Gucci vagy a Ferragamo. Egy lépésnyire a várostól máris a csodálatos természetben találod magad, toszkán várakkal, olívaligetekkel és ódon villákkal körülvéve, amelyek felfedezésre várnak Arezzo városkától (itt forgatták a Piazza Grande téren Roberto Benigni Az élet csodaszép című népszerű filmjét,) egészen a finom boráról ismert Montalcino faluig.

A Firenzében töltött idő után biztosan többet akarsz majd hazavinni néhány emléknél. A világ egyik legnagyobb bevásárlóhelye olyan kézműves örökséggel büszkélkedhet, amelynek gyökerei egészen a középkorba nyúlnak vissza. Mindemellett Firenze tökéletes kiindulópont Toszkána régió felfedezéséhez.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából utazhatsz Firenzébe. Az Austrian Airlines és a Vueling közvetlen járatokat indít az olasz városba, a repülőút körülbelül három és fél óra hosszú. Egy átszállással repülhetsz a SWISS, az Alitalia vagy a Brussels Airlines légitársaságokkal.

Bari

Bari az azonos nevű megye, illetve a népszerű Puglia tartomány fővárosa. Olaszország déli részén, az Adriai-tenger partvidékén található. Rendkívül jelentős város, Dél-Olaszország másik gazdasági központjaként tartják számon.

Bari tipikusan az hely, amiről gyakran beszélnek, de amiről valójában senki nem tud semmi érdemlegeset. A város, sőt az egész tartomány egyedülálló atmoszférájának köszönhetően tökéletes hely, ha el akarsz menekülni a mindennapok fáradalmai elől. Bari híres arról, hogy mindig jó az időjárás, szóval az esernyődet akár otthon is hagyhatod.

Úgy tartják, Puglia régióban található egész Olaszország legszebb partja. Bari ismert óriási barlangjairól, Alberobello faluról, amely ámulatba ejt egyedülálló építészetével, főként szokatlan, csúcsos tetejű kőházaival.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Krakkóból repülhetsz az olasz városba. A Ryanair vagy a Wizz Air fapados légitársaságok közvetlen járataival kényelmesen utazhatsz.

Hasznos infók Olaszországról

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

Az olaszországi időjárás

Olaszország időjárása rendkívül változatos. Az északi területeken az Alpok közelsége miatt alpesi az éghajlat, télen jelentős mértében fagypont alá esik a hőmérséklet. Délebbre haladva fokozatosan lesz mérsékelt, kontinentális és szubtrópusi, mediterrán az éghajlat.

A félsziget déli csücske a Földközi-tengerbe nyúlik, s csaknem az afrikai kontinenssel egy szintben helyezkedik el. Afrika felől száraz, forró levegő érkezik, s nyáron a hőmérséklet akár 40 °C fölé is emelkedhet. Az év legmelegebb hónapja a július és az augusztus 30 °C körüli átlaghőmérséklettel.

Az olaszországi árak

Az Olaszországban használatos pénznem az euró. Bármelyik hazai vagy mallorcai pénzváltóban, de a reptéren is beválthatod a forintot. Az olaszországi árak valamivel magasabbak a magyarországiaknál.

Ugyanakkor a nagyobb üzletláncokban olcsóbban vásárolhat (magasabb minőségű termékeket), mint idehaza. Számos olcsóbb szupermarket képviselteti magát az országban, mint például a Coop, a Lidl vagy a Penny Market.

Olcsó szállást keresel Olaszországban? Az árak attól függően változnak, hogy 4-5 csillagos szállodában szeretnél lakni, vagy megelégszel egy szerényebb motellel is. A napsütötte Olaszország nemcsak nyáron, de télen is népszerű üdülőhely.

A turisták közül sokan döntenek a téli üdülőhelyek apartmanjai, illetve a tengerparti üdülőhelyek villái és nyaralói mellett, de választhatod a luxus szállodák vagy az apartmanok egyikét is, méghozzá kedvező áron. A Pelikán oldalán összevetheted a szállodák árát, s egyúttal szállást is foglalhatsz, főidényben akár 3200 forintért (fő/éj) is.

Hány óra van Olaszországban?

Olaszországban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon, mivel mindkettő egy időzónában található.

Repülési statisztikák Olaszországba

  • Nem szereted az átszállásokat? Budapest, Bécs, Prága városokból közvetlen járattal repülhetsz Olaszországba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Olaszországba mindössze 20,00 € volt?

  • Ha Olaszországba utazol, érdemes ellátogatnod Róma, Milánó, Velence, Naples, Palermo városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 26 nemzetközi repülőtér található.

  • Ryanair. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Olaszországba.

Látnivalók Rómában

10 érdekesség Olaszországról

1
Naponta körülbelül 3000 euró (kb. 930 000) gyűlik össze a világhírű római Trevi szökőkútban, amit a nap végén összeszednek, és jótékony célra fordítanak.
2
Pinocchio története először az olaszországi lapokban jelent meg.
3
Olaszország világelső a borpiacon. Még Franciaországot is megelőzi!
4
A világ első pizzáját Nápolyban sütötték 1860-ban.
5
Olaszország a világ negyedik leglátogatottabb országa.
6
Olaszországban található Európa három működő tűzhányója – az Etna, a Stromboli és a Vezúv.
7
Olaszország (Italia) neve a görög Italos szóból származik.
8
Olaszország mindössze 153 éve ország.
9
A tésztafélék készítése Olaszországban az i. e. 4. századig nyúlik vissza.
10
Az olaszok évente 14 billió csésze kávét isznak meg, tehát fejenként 3,7 kg kávét fogyasztanak el egy évben.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?