Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Velence

Akciós repülőjegyek Velencébe

Érdekességek: Velence

Velence a világ egyik legromantikusabb városa. Az ódon épületek között kecses gondolák szelik a csatornák vizét. A legideálisabb májusban vagy kora ősszel ellátogatni ide. Ha mégis nyáron szeretne Velencébe utazni, számolnia kell a nagy hőséggel és a turistaáradattal.

Szeretne Velencében nyaralni? Együtt lélegezni, együtt lüktetni a várossal? A kora reggeli vagy a délelőtti, esetleg az esti órákban érezheti át a legjobban az úszó város hangulatát.

A kis olasz város rendkívül közkedvelt a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről és Bécsből repülhet Velencébe. Az Austrian Airlines napi rendszerességgel indít közvetlen járatot ide. Ha spórolni szeretne a repülőjegy árán, akkor Budapestről repüljön a Ryanair légitársasággal. Ezek a járatok Treviso repülőtérre érkeznek, nem pedig Velencébe, ugyanakkor egész évben kedvező áron válthat rájuk jegyet. Hasonlóan jó áron utazhat a SWISS Airlines, az Adria Airlines, illetve a Lufthansa légitársaságokkal is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Velencéről

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

A velencei időjárás

Velencében hosszú, száraz nyarak és mérsékelt telek váltakoznak. Az év legmelegebb hava az augusztus, 25 °C-os átlaghőmérséklettel, ami napközben elérheti a 30 °C-ot is. A leghidegebb hónap a január, 10 °C-os átlaghőmérséklettel.

Mikor érdemes Velencébe utazni? Egész évben élvezheti a várost, de ha strandolni szeretne, inkább nyáron repüljön. A tenger hőmérséklete ilyenkor 20–24 °C körül mozog. A turistaidény májusban veszi kezdetét a szigeten, és októberig tart.

A velencei árak

Az olasz nemzeti valuta az euró. Bármelyik reptéren, magyarországi pénzváltóban, de akár Velencében is beválthatja a forintot.

Szállást keres Velencében? Ha nem beszél olaszul, problémás lehet a keresés. Éppen ezért jobban teszi, ha előre foglal szállást. Ezt megteheti a Pelikán oldalán, ahol összevetheti a szállodák árait is.

Szeretné bejárni az egész szigetet? A legjobb, ha autóval indul útnak. A reptéren bérelhet autót, de a foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is.

Szívesen elmerülne Velencében? A kora reggeli vagy a délelőtti, esetleg az esti órákban érezheti át a legjobban az úszó város hangulatát, lüktetését.

A városban való közlekedéshez megéri egy- vagy többnapos hajóbérletet váltania. Amellett, hogy a hajózás a városi közlekedés legkényelmesebb módja, a hajóról varázslatos kilátás nyílik a szomszédos szigetekre és a csatornák felé néző palotákra. Nem beszélve arról, milyen romantikus a velencei csatornák vizén ringatózni. Megfizethetetlen élmény! Ha pedig profikra bízna a szervezést, tekintse meg velencei kiruccanásainkat oldalunkon.

Hány óra van Velencében?

Velence ugyanabban az időzónában terül el, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Velencében

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Velencébe mindössze 157,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Velencében

10 érdekesség Olaszországról

1
Naponta körülbelül 3000 euró (kb. 930 000) gyűlik össze a világhírű római Trevi szökőkútban, amit a nap végén összeszednek, és jótékony célra fordítanak.
2
Pinocchio története először az olaszországi lapokban jelent meg.
3
Olaszország világelső a borpiacon. Még Franciaországot is megelőzi!
4
A világ első pizzáját Nápolyban sütötték 1860-ban.
5
Olaszország a világ negyedik leglátogatottabb országa.
6
Olaszországban található Európa három működő tűzhányója – az Etna, a Stromboli és a Vezúv.
7
Olaszország (Italia) neve a görög Italos szóból származik.
8
Olaszország mindössze 153 éve ország.
9
A tésztafélék készítése Olaszországban az i. e. 4. századig nyúlik vissza.
10
Az olaszok évente 14 billió csésze kávét isznak meg, tehát fejenként 3,7 kg kávét fogyasztanak el egy évben.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?