Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Genova

Akciós repülőjegyek Genoába

Érdekességek: Genova

Olaszország legnagyobb tengeri kikötője, Genova az ellentétek városa. Egyszerre tükröz nagyságot és nyomort, csillogást és homályt. A riviéra kapujának gazdag építészeti öröksége a város hajdani dicsőségéről árulkodik. A legragyogóbb Genovai Köztársaság, avagy Liguria a 12–13. században uralta a Földközi-tenger vizeit, s a történelem áthatja az óváros szűk utcácskáinak (caruggi) útvesztőjét is. Genova, Liguria régió fővárosa az ország legnyugatibb partján terül el.

Földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően sajátos arculata van. Az Appennin-hegység első vonulata északról dél felé húzódik a Földközi-tenger irányába, s ez jelentős mértékben meghatározta a város kiterjedését. Genova keletről nyugatra 32 kilométer hosszan húzódik a part mentén, míg északról dél felé mindössze kilenc kilométer a kiterjedése.

Szűk utcácskák és történelmi helyszínek. Genova napközben nyüzsgő, forgalmi csomóponttá alakul, ahol a motorosok és a kis autóval közlekedő sofőrök egymást előzgetik, a parkolás ugyanis örök probléma Olaszországban. A közlekedés egészen gyors, bár kissé kaotikus. Az autóbuszok felkapaszkodnak a város meredek emelkedőin, míg az emberek váltakozva szállnak fel és le az egymáshoz viszonylag közel eső megállóknál.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából utazhatsz Genovába. Közvetlen járul nem indul a közelből, de egy átszállással repülhetsz az Austrian Airlines, az Air Dolomiti, a Lufthansa, az Alitalia vagy a KLM légitársaságokkal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Olaszországról

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

Az olaszországi időjárás

Olaszország időjárása rendkívül változatos. Az északi területeken az Alpok közelsége miatt alpesi az éghajlat, télen jelentős mértében fagypont alá esik a hőmérséklet. Délebbre haladva fokozatosan lesz mérsékelt, kontinentális és szubtrópusi, mediterrán az éghajlat.

A félsziget déli csücske a Földközi-tengerbe nyúlik, s csaknem az afrikai kontinenssel egy szintben helyezkedik el. Afrika felől száraz, forró levegő érkezik, s nyáron a hőmérséklet akár 40 °C fölé is emelkedhet. Az év legmelegebb hónapja a július és az augusztus 30 °C körüli átlaghőmérséklettel.

Az olaszországi árak

Az Olaszországban használatos pénznem az euró. Bármelyik hazai vagy mallorcai pénzváltóban, de a reptéren is beválthatod a forintot. Az olaszországi árak valamivel magasabbak a magyarországiaknál.

Ugyanakkor a nagyobb üzletláncokban olcsóbban vásárolhat (magasabb minőségű termékeket), mint idehaza. Számos olcsóbb szupermarket képviselteti magát az országban, mint például a Coop, a Lidl vagy a Penny Market.

Olcsó szállást keresel Olaszországban? Az árak attól függően változnak, hogy 4-5 csillagos szállodában szeretnél lakni, vagy megelégszel egy szerényebb motellel is. A napsütötte Olaszország nemcsak nyáron, de télen is népszerű üdülőhely.

A turisták közül sokan döntenek a téli üdülőhelyek apartmanjai, illetve a tengerparti üdülőhelyek villái és nyaralói mellett, de választhatod a luxus szállodák vagy az apartmanok egyikét is, méghozzá kedvező áron. A Pelikán oldalán összevetheted a szállodák árát, s egyúttal szállást is foglalhatsz, főidényben akár 3200 forintért (fő/éj) is.

Hány óra van Olaszországban?

Olaszországban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon, mivel mindkettő egy időzónában található.

Repülési érdekességek Genoában

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Genovában?

10 érdekesség Olaszországról

1
Naponta körülbelül 3000 euró (kb. 930 000) gyűlik össze a világhírű római Trevi szökőkútban, amit a nap végén összeszednek, és jótékony célra fordítanak.
2
Pinocchio története először az olaszországi lapokban jelent meg.
3
Olaszország világelső a borpiacon. Még Franciaországot is megelőzi!
4
A világ első pizzáját Nápolyban sütötték 1860-ban.
5
Olaszország a világ negyedik leglátogatottabb országa.
6
Olaszországban található Európa három működő tűzhányója – az Etna, a Stromboli és a Vezúv.
7
Olaszország (Italia) neve a görög Italos szóból származik.
8
Olaszország mindössze 153 éve ország.
9
A tésztafélék készítése Olaszországban az i. e. 4. századig nyúlik vissza.
10
Az olaszok évente 14 billió csésze kávét isznak meg, tehát fejenként 3,7 kg kávét fogyasztanak el egy évben.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?