Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Milánó

Akciós repülőjegyek Milánóba

Érdekességek: Milánó

Milánó hamisítatlan eleganciával párosuló magabiztossággal diktálja a divatot a világnak. A jövő városában olyan luxusmárkák leltek hazára, mint a Versace vagy az Armani, amelyek hamar meghódították a világot. Ugyanakkor ne tévessze meg a kifutók, vakuk és felhőkarcolók díszlete.

Milánó a maga 26 évszázados történelmével Európa egyik legősibb városa, amely sok ragyogó elmét megihletett, többek között Leonardo da Vincit is. A város rendkívül közkedvelt a turisták körében is: a bevásárlás, az opera, a futball, illetve az éjszakai élet sokakat rabul ejt.

Milánó az ínyencek Mekkája. A hagyományos milánói konyha finomságai között szerepel a Risotto alla Milanese vagy a Cotoletta alla Milanese is.

A város közkedvelt a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Prágából, Pozsonyból vagy Bécsből repülhet Milánóba. A Ryanair, a WizzAir, az EasyJet, valamint az Austrian Airlines légitársaságok közvetlen járatot indítanak a városba, Milano Bergamo – Orio Al Serio, Malpensa vagy Linate végállomással. A repülőút körülbelül 1 óra 25 perc hosszú.

A magyarok leggyakrabban Budapestről, az Alitalia és az Eurowings légitársaságokkal utaznak Milánóba, általában egy átszállással.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Milánóról

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

A milánói időjárás

Milánóban nedves a nyár és mérsékelt a tél, az égbolt pedig gyakran borús. Évközben a hőmérséklet -1 °C és 30 °C között ingadozik, ritkán esik -5 °C alá, vagy emelkedik 35 °C fölé.

Mikor utazzunk Milánóba? Az időjárás szempontjából a legideálisabb választás az áprilistól júniusig tartó időszakban, vagy szeptemberben utazni. Nyáron rendkívül nagy lehet a hőség. Az év legmelegebb hava a július, 30 °C-os átlaghőmérséklettel. Ha mégis úgy döntene, hogy nyáron utazik, bizonyosodjon meg róla, hogy a szállodája légkondicionált.

A milánói árak

Az olasz nemzeti valuta az euró. Bármelyik reptéren, magyarországi pénzváltóban, de Milánóban is beválthatja a forintot.

Szállást keres Milánóban? A városközpontban, valamint a Navigli-negyedben, a kanálisok közelében magasak az árak. Ha olcsóbb szállodával is beéri, a Bicocca vagy a Citta Studi negyedekben, a Stazione Centrale közelében keresgéljen. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A városi tömegközlekedés nagyon jó. Az autóbuszokat, villamosokat, trolibuszokat és a metrót az ATM társaság (Azienda Transporti Milanesi), a vonathálózatot pedig a Trenord társaság működteti. Az ATM-jegyek érvényesek a városi vonatjáratokra is. A jegyeket minden felszállás után azonnal érvényesíteni kell, ugyanis a városi járatokon gyakoriak az ellenőrzések.

Az autóval való közlekedés a városban embert próbáló lehet. A város egyes részein – az időponttól függően – 5 eurós (1500 Ft) behajtási díjat kell fizetni. A jegyet azonban előre meg kell venni.

Ha úgy dönt, hogy mégis autóval szeretné bejárni a város környékét, a reptéren ajánlott autót bérelnie. Ezt megteheti a Pelikán oldalán is.

Kedvező áron szeretne Milánóban nyaralni? Figyelmébe ajánljuk a Pelikán üdülési kínálatát.

Hány óra van Milánóban?

Milánó ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország, tehát nincs időeltolódás.

Repülési érdekességek Milánóban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Milánóba mindössze 26,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Milánóban

10 érdekesség Milánóról

1
1,3 milliós lakosságával Milánó Olaszország második legnagyobb városa. Gazdasági szempontból azonban nem Róma, hanem Milánó az ország központja.
2
A volt olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi csaknem 30 évig volt az AC Milan tulajdonosa, 2016-ban azonban eladta részvényeit a kínai befektetőknek.
3
Ha bevásárlókörútra készül Milánóba, a legjobb, ha a január és július közti időszakban utazik, ugyanis a legnagyobb márkák ekkortájt tartanak kiárusítást.
4
Milánó ad otthont a világ két legjobb futballcsapatának, az AC Milan-nak és az Inter Milannak, amelyek Olaszország legnagyobb standionjában, a San Siróban játszanak.
5
1797-ben Napóleon az Olaszország északi részén húzódó Ciszalpin Köztársaság fővárosává, később Olaszország, majd az Olasz Királyság fővárosává tette Milánót. Természetesen mindkét esetben Napóleon volt az elnök, illetve a király.
6
Milánóhoz kötődik az aperitif hagyománya, amely az egyik legrégebbi, nem valláshoz kötődő, olasz szokás. A hagyományhoz híven az olaszok este hét és kilenc óra között a bárban, barátaik társaságában zárják a napot, s kipihenik a munkanap fáradalmait.
7
1833-ban egy fiatal férfi jelentkezett a milánói konzervatóriumba, de nem nyert felvételt, mivel a bizottság úgy vélte, nem elég tehetséges zongoraművész. Ez a férfi a világhírű zeneszerző, Giuseppe Verdi volt. A konzervatórium ma az ő nevét viseli.
8
1958 óta évente két alkalommal – februárban és szeptemberben – kerül megrendezésre a milánói divathét (Fashion Week), amely a párizsi, New York-i és a londoni divathetek mellett a legrangosabb divatesemény az évben. Ilyenkor az egész világ Milánóra figyel.
9
A várost Velencét idéző kanálisok teszik hangulatossá, amelyek a Navigli-negyedben találhatóak. Régen a kanálisokat szállítási célra használták. Ma éttermek és bárok sora szegélyezi őket.
10
313-ban adták ki a milánói ediktumot, amely szabad vallásgyakorlást biztosított a keresztények számára a Római Birodalomban, valamint beszüntette a keresztényüldözést.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?