Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Róma

Akciós repülőjegyek Rómába

Érdekességek: Róma

Róma, a nyugati civilizáció bölcsője, a Tevere és az Aniene folyók találkozásánál, az Appennini-félsziget középső részén fekszik. A város utcáin, az ókori Rómából származó antik műemlékek között barangolva, tehetünk egy sétát a múltban.

A kaotikus városi forgalom, a rengeteg robogó, a hangulatos, piros-fehér kockás terítővel fedett asztalokon felszolgált, mennyei olasz tészták és kiváló borok, a divatos ruhaköltemények, valamint az örök városban vallási birodalomként elterülő Vatikán – mindez Rómához tartozik. Nem véletlen, hogy Róma a világ egyik leglátogatottabb városa.

A város rendkívül közkedvelt a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Pozsonyból vagy Bécsből repülhet Rómába a Ryanair légitársasággal, méghozzá Ciampino repülőtér végállomással. A repülőút körülbelül 1 óra 45 perc hosszú.

A Vueling Airlines, a Laudamotion, az Eurowings, a Wizz Air, illetve az Alitalia légitársaságok közvetlen járatokat indítanak Rómába, a Leonardo Da Vinci (Fiumicino) repülőtérre, Róma elsődleges leszállóhelyére.

Noha a Ciampino mindössze 15 km-re fekszik Rómától, a Leonardo da Vinci pedig 32 km-re, ez utóbbinak jobb az összeköttetése a városközponttal. A da Vinci repülőtérről expressz, illetve regionális vonatjáratok közlekednek a városba (Ciampinóból autóbusszal juthat el a legközelebbi vonatállomásra). A két repülőtér között azonban nincs óriási különbség. A vonatok mellett mindkét helyszínről rendszeresen közlekednek autóbuszok a városközpont felé.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Rómáról

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

A római időjárás

Róma mediterrán éghajlati övben fekszik, tehát a száraz, meleg nyár váltakozik a mérsékelt téllel. A városban ezért egész évben kellemes az időjárás. A leghűvösebb hónap a január, 8 °C-os átlaghőmérséklettel, míg a legmelegebb hónap a július, 26 °C-os átlaghőmérséklettel. A nyarak azonban rettentően forróak is lehetnek. A hőmérséklet akár 30-35 °C-ra is emelkedhet. Emellett nyáron rengeteg a turista. Mikor utazzunk tehát Rómába? A szeptembertől októberig, illetve az áprilistól júniusig tartó időszak a legideálisabb választás.

A római árak

Az olasz nemzeti valuta az euró, bármelyik reptéren, magyarországi pénzváltóban vagy Rómában is beválthatja a forintot.

Szállást keres Rómában? A történelmi városközpontban magasak az árak, ugyanakkor a minőség alacsony. Éppen ezért megéri a külvárosban szállást keresni. A legolcsóbb szállodai árakat Termini városnegyed kínálja. A Termini állomás forgalmi csomópont, ahonnan könnyedén eljuthat – akár gyalogszerrel, akár tömegközlekedési eszközökkel – a legfontosabb római emlékművekhez.

Ha este a városba készül szórakozni, jusson eszébe, hogy az éjszakai járatok ritkábban közlekednek (csak autóbuszok járnak). Fontolja meg, hogy Trastevere környékén foglal szállást, ugyanis ez a római éjszakai élet központja. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhat.

Ha úgy dönt, Rómában szeretne üdülni, tekintse meg a Pelikán aktuális utazási kínálatát. A kedvező árú csomagok tartalmazzák a repülőjegyet, illetve a szállást – akár a városközpont közvetlen közelében is.

Hány óra van Rómában?

Rómában ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Rómában

  • Nem szereted az átszállásokat? Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz Rómába.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Rómába mindössze 20,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

  • Ezek a légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Rómába: Ryanair.

Látnivalók Rómában

10 érdekesség Rómáról

1
A régészek szerint az ókori Róma 90%-a még feltárásra vár. Ez a tény jelentősen lelassítja a metróhálózat kiépítését.
2
Rómában hozzávetőleg 2500 nyilvános szökőkút található, és mindből ivóvíz folyik.
3
Rómában található a világ egyetlen tésztamúzeuma.
4
Az ókori rómaiaknak köszönhető a beton feltalálása. A körülbelül 2100 évvel ezelőtt megalkotott anyagot használták a Colosseum, a Pantheon, valamint az akvaduktok építéséhez is. Ennek köszönhetően fennmaradtak az utókor számára.
5
A római Szent Péter-bazilika már nem a világ legnagyobb római-katolikus temploma (ami a külső méreteit illeti). A Guinness-rekordok könyvében immár az 1989-ben Elefántcsontpart fővárosban, Yamoussoukróban felépített Béke Királynője-bazilika áll az első helyen.
6
Rómában több keresztény templom van, mint a világ bármelyik más városában. A 900 templom közül több korban is megelőzi a világ legnevesebb keresztény templomát – a Szent Péter-bazilikát.
7
Rómában törvény tiltja a macskák bántalmazását, s azt is kimondja, hogy gondoskodni kell róluk. Ennek köszönhetően a fővárost a macskák uralják, szinte mindenütt előfordulnak, még a Forum Romanum és a Colosseum területén is.
8
A legenda szerint, aki a Trevi-kútba dob egy érmét, az egyszer még visszatér Rómába. A turisták csaknem 3000 dollárt dobnak a kútba naponta, ami azt jelenti, hogy egy év alatt hihetetlen 1 millió dollár gyűlik össze a kútban. Ezt az összeget az év végén a hátrányos helyzetű családok megsegítésére fordítják.
9
A Colosseum csaknem 300 éven keresztül szolgált a római nép szórakoztatására. Az amfiteátrumban küzdelmek és kivégzések zajlottak, s több mint 400 000 ember és egymillió állat lelte itt halálát.
10
Az ókori római nők kecskezsírral, illetve bükkfa hamujával festették a hajukat. A legnépszerűbb színek a vörös és a szőke voltak.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?