Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Cagliari

Olaszország - COVID-19

Olaszország - magyarok jelenleg biztonságosan utazhatnak ebbe az úti célba. A COVID-19 negatív tesztje vagy más korlátozás azonban szükséges lehet Olaszország területére. Az utazás részletesebb feltételeit rendszeresen frissített cikkünkben olvashatja el: Hova utazhatunk - friss ajánlások és tilalmak

Akciós repülőjegyek Cagliariba

Érdekességek: Cagliari

Az olasz sziget, Szardínia nagyságával, vadságával és érintetlenségével nyűgözi le a látogatót. Túrázásra csábító hegyek, ősi, mitikus építmények (nuragok), partmenti barlangok, zafírkék tenger és a legfehérebb homokkal borított partok – Szardínia inkább emlékeztet az egzotikus Karib-szigetekre, mint egy klasszikus, mediterrán helyre.

Az angyal öbölre, olaszul a Golfo degli Angelire néző Cagliari egy ódon város, amelyet a föníciai kereskedők alapítottak. Itt összpontosul a szardíniai politikai, gazdasági, turisztikai és kulturális élet. Cagliari hét dombra épült: Castello, Colle San Michele, Colle di Bonaria, Monte Urpín, Monte Claro, Tuvu Mannu és Tuvixeddu. Cagliari gazdag történelmi öröksége a helyi építészetben tükröződik vissza.

A városban középkori tornyokat, barokk templomokat, spanyol gótikus és olasz szecessziós építészeti elemeket, vagy neoklasszicista árkádokat láthatsz. Az ódon tornyokkal és impozáns falakkal körülvett város a Földközi-tenger legnagyobb és legjelentősebb föníciai temetkezési helyével (Tuvixeddu) büszkélkedhet. Látogass el az ókori Szűz Mária székesegyházba vagy a Bonaria bazilikába a belvárosban, amelyek a legjelentősebb műemlékek közé tartoznak.

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Pozsonyból, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Cagliariba.

Bécsből az Austrian Airlines légitársaság jóvoltából közvetlen járattal utazhatsz az olasz városba. A közvetlen járat megközelítőleg 2 óra hosszú. A Ryanair társasággal Pozsonyból is kedvező áron repülhetsz Szardíniára, Algheróba. Egy átszállással utazhatsz Cagliariba a Lufthansa, az Alitalia és a KLM légitársaságokkal. Cagliari hivatalos repülőtere Elmas.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Cagliariról

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

A szardíniai időjárás

Szardíniára jellemző a száraz, meleg nyár és a mérsékelt, csapadékos tél. Az év legmelegebb hónapja az augusztus 25 °C átlaghőmérséklettel, amely napközben akár 30 °C fölé is emelkedhet. A leghidegebb hónap ellenben a január 10 °C átlaghőmérséklettel.

Mikor érdemes Szardíniára látogatni? A sziget egész évben jó választás. Ha strandolni szeretnél, érdemes nyáron érkezned. A tenger hőmérséklete ilyenkor kellemes 20–24 °C körül mozog. A főidény májustól októberig tart.

A szardíniai árak

Olaszország az Európai Unió tagállama, így a hivatalos pénznem az euró. Bármelyik repülőtéren vagy pénzváltóban beválthatod a forintot.

Szállást keresel Szardínián? Ha nem beszélsz olaszul, akkor nehéz lesz szállást találnod. Éppen ezért foglalj előre! A szállodák árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Az ARST közlekedési társaság működtette autóbusz-hálózat az egész szigetet lefedi. Az autóbuszok színe kék, és egy jellegzetes piros vonal fut rajtuk keresztül. A kisebb falvakba azonban ritkábban indulnak járatok. Az autóbuszok esetében számolni kell késéssel is. Ami gondot okozhat, az a menetrend hiánya az autóbusz-megállókban. Jegyet a sofőrnél vagy az autóbusz-állomáson vásárolhatsz.

A vonatok csak a sziget bizonyos részeit kötik össze. Ha úgy döntesz, kipróbálod a szardíniai vonatokat, pattanj fel a csodás part- és hegyvidéki táj mellett elsuhanó Trenino verde vonatra egy élményútra.

Ha taxiba szállsz, előre ellenőrizd az árakat, és hogy a sofőr bekapcsolta-e a taxiórát. Ha egyedül szeretnéd bejárni a szigetet, bérelj autót.

Érdemes a repülőtéren kocsit bérelned, a foglalást elintézheted a Pelikán oldalán is.

Amennyiben profikra bíznád az utazás megszervezését, a Pelikán oldalán szardíniai nyaralásokat is foglalhatsz.

Hány óra van Szardínián?

Szardínia ugyanabban az időzónában található, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Cagliariban

  • Nem szereted az átszállásokat? Budapest, Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz Cagliariba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Cagliariba mindössze 47,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

  • Ezek a légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Cagliariba: Ryanair.

Mit érdemes megnézni Szardínián?

10 érdekesség Szardíniáról

1
Szardínia lakossága mintegy 1,6 millió fő
2
Szardíniában rengeteg százéves ember él. Mi több, itt élt a világ legidősebb embere, Antonio Todde, aki 2002-ben hunyt el 113 éves korában
3
A sziget gasztronómiai specialitása a „casu marzu”, ami kukacos sajt. A helyiek erős afrodiziákumnak tartják
4
A szigeten 400 kenyérféle van. Minden faluban másfajta kenyér készül, emellett az ünnepnapokra és más eseményekre, például karácsonyra vagy esküvőkre is különleges kenyeret sütnek
5
Szardínia északnyugati partvidékén található Asinara kis szigete, amelyen 250 törpe albínó szamár él
6
Szardínia jellegzetességei a nuragok, amelyek köralakban épült, többezer éves kőépítmények. A szigeten csaknem 7000 nurag található
7
A szigeten gyakran találni a hegyekben tengeri kövületeket. Nem meglepő, hiszen Szardínia Európa egyik legrégebbi helye. Évmilliókkal ezelőtt tenger borította
8
Szardínia területe mintegy 24 090 km2
9
Szardíniában található a lélegzetelállító Punta Cristallo szirt, amely 300 méteres tengerszint feletti magasságban húzódik a Korall-part mentén
10
A sziget lakosai évente 60 liter sört fogyasztanak fejenként, ami csaknem kétszerese az olaszországi sörfogyasztásnak
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?