Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Nápoly

Olaszország - COVID-19

Olaszország - magyarok jelenleg biztonságosan utazhatnak ebbe az úti célba. A COVID-19 negatív tesztje vagy más korlátozás azonban szükséges lehet Olaszország területére. Az utazás részletesebb feltételeit rendszeresen frissített cikkünkben olvashatja el: Hova utazhatunk - friss ajánlások és tilalmak

Akciós repülőjegyek Naplesba

Érdekességek: Naples

Olaszország harmadik legnagyobb városa a legszebb és legrégebbi olasz városok közé tartozik. A Nápolyi-öböl partján fekvő nagyvárost a fenséges Vezúv vulkán őrzi, amelynek árnyékában utánozhatatlan légkör uralkodik.

A városban terjengő illatok kavalkádjában a pizza mennyei illatát is érezheti, hiszen Nápoly adta a világnak ezt a piros-fehér kincset. A helyi kávét, tésztaféléket és tenger gyümölcseit kóstolva fenséges gasztronómiai élményben lesz része.

Nápoly rengeteg templommal, erőddel és más történelmi kinccsel büszkélkedhet. Nem csoda, hogy az óváros az UNESCO védelme alatt áll. A városba érve hamar megérti a mondást: „Látni Nápolyt és meghalni”.

Ha vakációzni Olaszországban szeretne, Nápoly jó választás lehet az egész család számára.

A város rendkívül népszerű a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Prágából és Bécsből repülhet Nápolyba, közvetlen járattal vagy egy átszállással. A közvetlen járattal egy és háromnegyed óra alatt a városba érhet. A magyarok leggyakrabban az EasyJet, a Wizz Air, az Alitalia, a Vueling Airlines, a Lufthansa és a KLM Royal Dutch Airlines légitársaságokkal utaznak Nápolyba, a Capodichino repülőtérre.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Nápolyról

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

A nápolyi időjárás

Az év legmelegebb hónapja a július 25 °C átlaghőmérséklettel, ami gyakran 30 °C fölé is emelkedik. A leghidegebb hónap ellenben a január, amikor a hőmérséklet mindössze 9 °C körül mozog. Az év legcsapadékosabb hónapja a november, amikor átlagosan 140 mm eső esik.

Mikor érdemes Nápolyba látogatni? Az időjárást tekintve a májustól októberig tartó időszakban ajánlott utazni, amikor a hőmérséklet kellemes 18-25 °C között mozog. Ha strandolni szeretne, augusztusban utazzon, amikor a tenger átlaghőmérséklete 26 °C.

A nápolyi árak

Az Olaszországban használatos pénznem az euró. Bármelyik hazai vagy olasz pénzváltóban beválthatja.

Szállást keres Nápolyban? A városban széles a választék az olcsóbb moteltől kezdve a luxus szállodákig. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhat.

Kampánia régióban az Unico Campania consortium közlekedési társaság biztosítja a tömegközlekedést. Nápolyban városi autóbuszok (ANM), négy felvonó, regionális autóbuszok (EAV), metró és vonatok közlekednek. A turisták körében a legnépszerűbb a Circumvesuviana járat, amely a közeli Pompeji felé közlekedik.

Az Unico Alibus járataival eljuthat a repülőtérre, a menetjegy ára 900-1000 Ft. A városi járatokra szóló jegy (TIC jegy) 90 percig érvényes, ára 500 Ft. A napi jegy ára 1500 Ft. Az ANM és az EAV jegyek olcsóbbak, ezek azonban csak az ANM és az EAV járatokra érvényesek. Jegyet a dohányboltokban (tabaccheria), az illetékes standoknál vagy a megállókban elhelyezett jegyautomatákból vásárolhat. Felszállás előtt érvényesítse a jegyét. Kivételt képeznek az autóbuszok, amelyeken felszállás után kell a jegyet érvényesíteni.

A városban nem ajánlott autóval közlekedni a sűrű és kaotikus a forgalom miatt. Ha ennek ellenére úgy dönt, kocsival szeretné bejárni Nápoly környékét, érdemes a repülőtéren autót bérelnie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Amennyiben profikra bízná az utazás megszervezését, a Pelikan.hu oldalon nápolyi utazásokat is foglalhat.

Hány óra van Nápolyban?

Nápolyban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Naplesben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Naplesba mindössze 37,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Nápolyban

10 érdekesség Nápolyról

1
Nápoly Kampánia régió fővárosa
2
A hagyományos nápolyi szuvenírek egyike a gonoszt távol tartó szarv (corno). A város nem hivatalos kabalája (és szintén népszerű szuvenír) a feltaláló Pulcinella
3
Nápolyban született a világhírű színésznő, Sophia Loren
4
Nápoly egy kilométer hosszú felvonója a világ leghosszabb felvonóinak egyike
5
A Margherita pizza Margherite Terese Giovanni királynőről kapta nevét. A pizza az olasz zászlót jelképezi: a paradicsomszósz a piros, a sajt a fehér, a bazsalikom pedig a zöld színt szimbolizálja
6
Nápoly óvárosa a legnagyobb történelmi városközpont Európában. Csaknem 4200 hektáron terül el, s felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára is
7
1830-ban Nápolyban nyílt a világ első pizzériája, az Antica Pizzeria Port’Alba
8
Egymilliós lakosságával Nápoly a harmadik legnagyobb olasz város – Róma és Milano után
9
Nápolyt a görögök alapították i. e. 2. században. A név a Neapolis szóból ered, ami annyit tesz: új város
10
Nápolyban több mint 400 templom található
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?