Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Pisa

Olaszország - COVID-19

Olaszország - magyarok jelenleg biztonságosan utazhatnak ebbe az úti célba. A COVID-19 negatív tesztje vagy más korlátozás azonban szükséges lehet Olaszország területére. Az utazás részletesebb feltételeit rendszeresen frissített cikkünkben olvashatja el: Hova utazhatunk - friss ajánlások és tilalmak

Akciós repülőjegyek Pisába

Érdekességek: Pisa

Ha meghalljuk Pisa nevét, önkénytelenül is a Csodák terén (Campo dei Miracoli) magasodó ferde torony képe jelenik meg a szemünk előtt, noha említésre érdemes a keresztelőkápolna, a pisai dóm és a Camposanto középkori temető is. Látogass el Európa első botanikus kertjébe, amely a 16. század közepén jött létre.

Tekintsd meg a középkori házakkal szegélyezett Piazza dei Cavalieri kis terét, amely főként a középkorban, a reneszánsz idején töltött be fontos szerepet. A téren számos jelentős épület áll, mint a Palazzo della Carovana, a Palazzo dell’Orologio vagy a Palazzo dei Dodic, amelyeket csak kívülről csodálhatsz meg, ugyanis a nyilvánosság számára nem állnak nyitva.

A várost keresztülszeli az Arno folyó, amelynek megerősített belvárosi partjai romantikus sétára termettek. Andalogj a Lungarno Medicea, a Lungarno Pacinotti, a Lungarno Galilei vagy a Lungarno Gambacorti vízparton, ahol kis templomok, varázslatos terek, számos bolt és múzeum vár. Frissülj fel a forró nyári napokon a tengerben! Marina di Pisa strandjai mindössze 15 km távolságra vannak Pisától.

Toszkána legszebb városai: Sienna és a lenyűgöző katedrálisa, a falakkal körülvett Lucca, a naplemente az Apuai-Alpokban, Firenze gasztronómiai mennyországa, végül pedig Montalicno és Montepulciano dombra épült festői városkák, amelyek legendás bora messze földön híres.

Pisa rendkívül népszerű a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről és Bécsből repülhetsz Pisába. Budapestről a Ryanair légitársaság, Bécsből pedig a Laudamotion (Ryanair) biztosít közvetlen járatokat az olasz városba. A repülőút körülbelül másfél óra hosszú. Kedvező áron utazhatsz egy átszállással az Austrian Airlines, a Lufthansa és az Alitalia társaságokkal is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Pisáról

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

Az olaszországi időjárás

Olaszország időjárása rendkívül változatos. Az északi területeken az Alpok közelsége miatt alpesi az éghajlat, télen jelentős mértében fagypont alá esik a hőmérséklet. Délebbre haladva fokozatosan lesz mérsékelt, kontinentális és szubtrópusi, mediterrán az éghajlat.

A félsziget déli csücske a Földközi-tengerbe nyúlik, s csaknem az afrikai kontinenssel egy szintben helyezkedik el. Afrika felől száraz, forró levegő érkezik, s nyáron a hőmérséklet akár 40 °C fölé is emelkedhet. Az év legmelegebb hónapja a július és az augusztus 30 °C körüli átlaghőmérséklettel.

A pisai árak

Olaszország az Európai Unió tagállama, így a hivatalos pénznem az euró. Bármelyik repülőtéren vagy pénzváltóban beválthatod a forintot.

Szállást keresel Pisában? Ha nem beszélsz olaszul, akkor nehéz lesz szállást találnod. Éppen ezért foglalj előre! A szállodák árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Ha úgy döntesz, autóval járod be a várost, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A Pelikán oldalán összevetheted az autókölcsönzők árait, s a foglalást is elintézheted.

A Galileo Galilei nemzetközi repülőtérről az LAM piros zónás autóbuszjáratával juthatsz be a városba, amely 15 percenként közlekedik a főállomás irányába, egészen a belvárosig, a Csodák teréig. Az éjszaka a 21-es járat közlekedik, s bár a ferde toronynál nem áll meg, a belváros több pontján viszont igen. Jegyet a buszmegállóban levő jegyautomatából vásárolhatsz, vagy az érkezésedkor a terminálon. Az autóbuszokon érvényesek a klasszikus 70 perces tömegközlekedési menetjegyek, ezek ára 400 Ft.

A műemlékek többsége kis területen összpontosul a városban, tehát akár gyalog is könnyen bejárhatod őket. Ha időt szeretnél spórolni, akkor szállj buszra. Nem kell, hogy Pisa legyen a végső úti célod, bármelyik irányba elindulhatsz. Ellátogathatsz akár a közeli Firenzébe is. A repülőtérről a Terravisionsa autóbusz-társaság járatával 70 perc alatt akár 1600 forintért (egyirányú út) is eljuthatsz a világhírű olasz városba.

Hány óra van Pisában?

Pisa ugyanabban az időzónában található, mint Magyarország.

Repülési érdekességek Pisában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Pisába mindössze 29,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Pisában?

10 érdekesség Olaszországról

1
Naponta körülbelül 3000 euró (kb. 930 000) gyűlik össze a világhírű római Trevi szökőkútban, amit a nap végén összeszednek, és jótékony célra fordítanak.
2
Pinocchio története először az olaszországi lapokban jelent meg.
3
Olaszország világelső a borpiacon. Még Franciaországot is megelőzi!
4
A világ első pizzáját Nápolyban sütötték 1860-ban.
5
Olaszország a világ negyedik leglátogatottabb országa.
6
Olaszországban található Európa három működő tűzhányója – az Etna, a Stromboli és a Vezúv.
7
Olaszország (Italia) neve a görög Italos szóból származik.
8
Olaszország mindössze 153 éve ország.
9
A tésztafélék készítése Olaszországban az i. e. 4. századig nyúlik vissza.
10
Az olaszok évente 14 billió csésze kávét isznak meg, tehát fejenként 3,7 kg kávét fogyasztanak el egy évben.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?