Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Brindisi

Olaszország - COVID-19

Olaszország - magyarok jelenleg biztonságosan utazhatnak ebbe az úti célba. A COVID-19 negatív tesztje vagy más korlátozás azonban szükséges lehet Olaszország területére. Az utazás részletesebb feltételeit rendszeresen frissített cikkünkben olvashatja el: Hova utazhatunk - friss ajánlások és tilalmak

Akciós repülőjegyek Brindisiba

Érdekességek: Brindisi

Ha idén szeretnél Olaszországban nyaralni, akkor választhatod akár Brindisi városát is. A turisták legtöbbször átutazóban járnak itt, noha a város számos látnivalót tartogat a látogatók számára, nem beszélve gazdag történelméről.

Az Adriai-tenger partján elterülő kikötőváros történelme meghatározó, ugyanakkor rendkívül bonyolult. Úgy tartják, a mondabeli Diomédész alapította Brindisit, később elfoglalták a gyarmatosító görögök, majd a rómaiak hajtották uralmuk alá a várost. Rövid ideig velencei, spanyol, francia és osztrák fennhatóság alá is tartozott. A város híres arról, hogy a keresztes hadjárat is áthaladt rajta, valamint arról, Kleopátra is partra szállt itt, amikor Cézárhoz jött látogatóba.

Brindisi kikötővárosban végződött a világ egyik első „autópályája”, a Via Appia, amely Róma városának falaitól vezetett a 195 kilométerre lévő campaniai Capua városába, ahol csatlakozott a Via Latina úthoz.

Később meghosszabbították egészen a brindisi kikötőig, ahol ma a híres Colonne Romane oszlop áll – itt végződött a Via Appia. A kikötő rendkívül fontos szerepet töltött be a múltban, ez volt a fő kereskedelmi csomópont. Ma már jórészt átszállóhelyként működik, itt szállnak fel a turisták a Görögországba tartó kompokra.

A város hosszú sétákra termett. Élvezd a templomok, székesegyházak, szökőkutak és más műemlékek látványát a városban andalogva. Elsőként az aragóniai vár fogadja a látogatókat, majd a Castello Svevo, amely számos uralkodó székhelye volt. Tekintsd meg a védett nemzeti parkot, a Torre Guacetót is, ahol lenyűgöző, érintetlen természet várja a látogatókat. A park 15 kilométerre északra fekszik Brindisitől.

Brindisi kevésbé ismert a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz az olasz városba, egy átszállással Budapestről az Alitaliával, közvetlen járattal pedig Bécsből a Laudamotion (Ryanair) társaság jóvoltából.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Brindisiről

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

Az olaszországi időjárás

Olaszország időjárása rendkívül változatos. Az északi területeken az Alpok közelsége miatt alpesi az éghajlat, télen jelentős mértében fagypont alá esik a hőmérséklet. Délebbre haladva fokozatosan lesz mérsékelt, kontinentális és szubtrópusi, mediterrán az éghajlat.

A félsziget déli csücske a Földközi-tengerbe nyúlik, s csaknem az afrikai kontinenssel egy szintben helyezkedik el. Afrika felől száraz, forró levegő érkezik, s nyáron a hőmérséklet akár 40 °C fölé is emelkedhet. Az év legmelegebb hónapja a július és az augusztus 30 °C körüli átlaghőmérséklettel.

Az olaszországi árak

Az Olaszországban használatos pénznem az euró. Bármelyik hazai vagy mallorcai pénzváltóban, de a reptéren is beválthatod a forintot. Az olaszországi árak valamivel magasabbak a magyarországiaknál.

Ugyanakkor a nagyobb üzletláncokban olcsóbban vásárolhat (magasabb minőségű termékeket), mint idehaza. Számos olcsóbb szupermarket képviselteti magát az országban, mint például a Coop, a Lidl vagy a Penny Market.

Olcsó szállást keresel Olaszországban? Az árak attól függően változnak, hogy 4-5 csillagos szállodában szeretnél lakni, vagy megelégszel egy szerényebb motellel is. A napsütötte Olaszország nemcsak nyáron, de télen is népszerű üdülőhely.

A turisták közül sokan döntenek a téli üdülőhelyek apartmanjai, illetve a tengerparti üdülőhelyek villái és nyaralói mellett, de választhatod a luxus szállodák vagy az apartmanok egyikét is, méghozzá kedvező áron. A Pelikán oldalán összevetheted a szállodák árát, s egyúttal szállást is foglalhatsz, főidényben akár 3200 forintért (fő/éj) is.

Hány óra van Olaszországban?

Olaszországban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon, mivel mindkettő egy időzónában található.

Repülési érdekességek Brindisiban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Brindisiba mindössze 53,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Brindisiben?

10 érdekesség Olaszországról

1
Naponta körülbelül 3000 euró (kb. 930 000) gyűlik össze a világhírű római Trevi szökőkútban, amit a nap végén összeszednek, és jótékony célra fordítanak.
2
Pinocchio története először az olaszországi lapokban jelent meg.
3
Olaszország világelső a borpiacon. Még Franciaországot is megelőzi!
4
A világ első pizzáját Nápolyban sütötték 1860-ban.
5
Olaszország a világ negyedik leglátogatottabb országa.
6
Olaszországban található Európa három működő tűzhányója – az Etna, a Stromboli és a Vezúv.
7
Olaszország (Italia) neve a görög Italos szóból származik.
8
Olaszország mindössze 153 éve ország.
9
A tésztafélék készítése Olaszországban az i. e. 4. századig nyúlik vissza.
10
Az olaszok évente 14 billió csésze kávét isznak meg, tehát fejenként 3,7 kg kávét fogyasztanak el egy évben.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)