Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Bari

Akciós repülőjegyek Bariba

Érdekességek: Bari

Bari az azonos nevű megye, illetve a népszerű Puglia tartomány fővárosa. Olaszország déli részén, az Adriai-tenger partvidékén található. Rendkívül jelentős város, Dél-Olaszország másik gazdasági központjaként tartják számon.

Bari tipikusan az hely, amiről gyakran beszélnek, de amiről valójában senki nem tud semmi érdemlegeset. A város, sőt az egész tartomány egyedülálló atmoszférájának köszönhetően tökéletes hely, ha el akarsz menekülni a mindennapok fáradalmai elől. Bari híres arról, hogy mindig jó az időjárás, szóval az esernyődet akár otthon is hagyhatod.

Úgy tartják, Puglia régióban található egész Olaszország legszebb partja. Bari ismert óriási barlangjairól, Alberobello faluról, amely ámulatba ejt egyedülálló építészetével, főként szokatlan, csúcsos tetejű kőházaival.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Krakkóból repülhetsz az olasz városba. A Ryanair vagy a Wizz Air fapados légitársaságok közvetlen járataival kényelmesen utazhatsz.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Olaszországról

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

Az olaszországi időjárás

Olaszország időjárása rendkívül változatos. Az északi területeken az Alpok közelsége miatt alpesi az éghajlat, télen jelentős mértében fagypont alá esik a hőmérséklet. Délebbre haladva fokozatosan lesz mérsékelt, kontinentális és szubtrópusi, mediterrán az éghajlat.

A félsziget déli csücske a Földközi-tengerbe nyúlik, s csaknem az afrikai kontinenssel egy szintben helyezkedik el. Afrika felől száraz, forró levegő érkezik, s nyáron a hőmérséklet akár 40 °C fölé is emelkedhet. Az év legmelegebb hónapja a július és az augusztus 30 °C körüli átlaghőmérséklettel.

Az olaszországi árak

Az Olaszországban használatos pénznem az euró. Bármelyik hazai vagy mallorcai pénzváltóban, de a reptéren is beválthatod a forintot. Az olaszországi árak valamivel magasabbak a magyarországiaknál.

Ugyanakkor a nagyobb üzletláncokban olcsóbban vásárolhat (magasabb minőségű termékeket), mint idehaza. Számos olcsóbb szupermarket képviselteti magát az országban, mint például a Coop, a Lidl vagy a Penny Market.

Olcsó szállást keresel Olaszországban? Az árak attól függően változnak, hogy 4-5 csillagos szállodában szeretnél lakni, vagy megelégszel egy szerényebb motellel is. A napsütötte Olaszország nemcsak nyáron, de télen is népszerű üdülőhely.

A turisták közül sokan döntenek a téli üdülőhelyek apartmanjai, illetve a tengerparti üdülőhelyek villái és nyaralói mellett, de választhatod a luxus szállodák vagy az apartmanok egyikét is, méghozzá kedvező áron. A Pelikán oldalán összevetheted a szállodák árát, s egyúttal szállást is foglalhatsz, főidényben akár 3200 forintért (fő/éj) is.

Hány óra van Olaszországban?

Olaszországban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon, mivel mindkettő egy időzónában található.

Repülési érdekességek Bariban

  • Nem szereted az átszállásokat? Prága városokból közvetlen járattal repülhetsz Bariba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Bariba mindössze 39,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

  • Ezek a légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Bariba: Ryanair.

Mit érdemes megnézni Barin?

10 érdekesség Olaszországról

1
Naponta körülbelül 3000 euró (kb. 930 000) gyűlik össze a világhírű római Trevi szökőkútban, amit a nap végén összeszednek, és jótékony célra fordítanak.
2
Pinocchio története először az olaszországi lapokban jelent meg.
3
Olaszország világelső a borpiacon. Még Franciaországot is megelőzi!
4
A világ első pizzáját Nápolyban sütötték 1860-ban.
5
Olaszország a világ negyedik leglátogatottabb országa.
6
Olaszországban található Európa három működő tűzhányója – az Etna, a Stromboli és a Vezúv.
7
Olaszország (Italia) neve a görög Italos szóból származik.
8
Olaszország mindössze 153 éve ország.
9
A tésztafélék készítése Olaszországban az i. e. 4. századig nyúlik vissza.
10
Az olaszok évente 14 billió csésze kávét isznak meg, tehát fejenként 3,7 kg kávét fogyasztanak el egy évben.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?