Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Észak-Amerika

Akciós repülőjegyek

Észak-Amerika – avagy a vikingek, Kolumbusz és a multikulturalizmus

Az észak-amerikai kontinensen mintegy hatszáz millió ember él – ez legalább százszor több, mint Szlovákia teljes lakossága. Nem is csoda, hiszen Észak-Amerika a harmadik legnagyobb kontinens a világon. Tudtad, hogy nem is Kolumbusz Kristóf fedezte fel? Már tízezer évvel ezelőtt a Bering-tengeren erre hajóztak a vikingek, Szibériából utaztak Alaszkán keresztül. A nagy népvándorlásra azonban csak Kolumbusz után, 1492-ben került sor, amit az európai gyarmatosító nagyhatalmak közti harcok követtek. Napjainkban a legnagyobb őslakos amerikai törzset a cserokik alkotják. A többi törzzsel együtt az amerikai nép 2%-át teszik ki. Kanadában maradtak az inuitok, Mexikóban pedig a modern maják.

A civilizációból a vadonba

A kontinens területének felét a világ egyik legszebb országa, Kanada foglalja el. Csaknem akkora, mint Kína. A kanadai a világ egyik legmultikulturálisabb nemzete, nem tesz különbséget bevándorlók és hazai lakosok közt, így a bevándorlók egy ötöde nem is számít „idegennek”. Tudtad, hogy az Amerikai Egyesült Államok egy bizonyos ponton mindössze négy kilométer távolságra van Oroszországtól. Tippelj, melyik ez a pont! Észak-Amerika nagy kincseket rejt, természetes és ember alkotta kincseket egyaránt. Úgy, mint Alaszka és a Nagy Alma, azaz New York városa, Kalifornia strandjai és Las Vegas, baby! A vad Yukon folyó és a Niagara-vízesés. Hawaii és a San Francisco-i Golden Gate-híd, a Yucatán-félsziget és a Karib-térség. A Kennedy Űrközpont és a Sziklás-hegység. Ne aggódj, van elég repülőjegyünk.

Észak-amerika

Országok Észak-amerikában

A
Antigua és Barbuda
B
Bahamák Barbados Belize
E
El Salvador
G
Grenada Guatemala
H
Haiti Honduras
N
Nicaragua
P
Panama
S
Saint Kitts és Nevis Saint Lucia Saint Vincent és a Grenadine-szigetek
T
Trinidad és Tobago
U
USA

TOP városok Észak-amerikába

USA
new york los angeles miami San Francisco las vegas chicago Honolulu Newark boston Orlando washington Tampa Seattle Fort Lauderdale Atlanta Denver Philadelphia San Diego Anchorage Dallas
Dominikai Köztársaság
Punta Cana Santo Domingo Puerto Plata La Romana
Jamaica
Montego Bay Kingston Negril Mandeville Ocho Rios Port Antonio
Bahamák
Nassau Freeport George Town Mangrove Cay New Bight Treasure Cay Pitts Town
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?