Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Havanna

Akciós repülőjegyek Havannába

Érdekességek: Havanna

A romantikus nagyváros a világ legszebbjei közé tartozik. Így emlékszünk a legnagyobb kubai városra, Havannára. A város utánozhatatlan atmoszférájával, történelmével, zenéjével, táncaival, építészetével és kedves lakosaival csábítja a turistákat. A kétmilliós lakosságú Havanna, az utolsó városok egyike, ahol kommunizmus van. Rendkívül népszerű üdülőhely a magyarok körében is. Itt minden megtalálható, amit egy karibi nyaralástól várhat az ember. Csodálatos strandok, izgalmas történelem, szivarok, rum és salsa.

Nem kell történésznek lenned, hogy megértsd Kuba törtélmének gazdagságát és sajátos jellemét. A szigetet Kolumbusz Kristóf fedezte fel. A spanyol-amerikai háború színtere, Che Guevara és a kubai forradalom, szocializmus és Fidel Castro kormánya. Néhány fogalom, amellyel a Hidegháborút befolyásoló, egyik legjelentősebb ország gazdag történelme jellemezhető. Kuba történelme egyedülálló és utánozhatatlan atmoszférát teremt.

Kuba a híres rumok hazája, kiváló minőségük világszerte ismert. Aromájuk és ízük a rumok szerelmesét, Ernest Hemingwayt is rabul ejtette, aki daiquirivel vagy tisztán itta a rumot. A tölgyfahordókban érlelt, minőségi, sötét nedű íze mindenkiben nyomot hagy, aki valaha ellátogatott erre az egyedülálló atmoszférájú, varázslatos helyre.

Kuba egyértelműen a minőségi dohány paradicsoma is. Havanna egyértelműen a Karib-térség egyik leglátogatottabb helye. A magyarok körében is rendkívül népszerű üdülőhely. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Kubába. Bécsből az Austrian Airlines indít közvetlen járatot a szigetre. Egy átszállással repülhetsz az Air France, a KLM, az Air Canada, az Aeroflot, a British Airways, a SWISS vagy az Iberia légitársaságokkal. A repülőút megközelítőleg 13 óra hosszú.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Kubáról

Vízum Kubába

Vízumot igényelnél Kubába? Gyerekjáték, ugyanakkor nem lesz ingyen. Szükséged lesz ún. turisztikai kártyára, amely feljogosít az országba való belépésre, és 30 napos kubai tartózkodásra.

Abban az esetben, ha a Pelikánnal utazol, az utazási csomagod nagy valószínűséggel magába foglalja a turisztikai kártya árát is. Ha a repülőjegyedet vásároltad a Pelikán közvetítésével, a turisztikai kártyát magadnak kell biztosítanod.

A kubai időjárás

Kubában egész évben kellemes az idő. Magas a hőmérséklet és a levegő páratartalma, és gyakori a csapadék. Tehát egész évben napsütéses az idő, a hőmérséklet pedig 30 °C körül mozog. Kubának szubtrópusi éghajlata van, így két évszak váltakozik az országban. A száraz időszak novembertől áprilisig tart, az esős évszak pedig májustól októberig.

Ezért érdemes a novembertől áprilisig tartó időszakban Kubába látogatni. Az esősebb évszakban ugyanakkor nagyobb a hőség és a tenger vize is melegebb. Az esőzések általában nagyon intenzívek, és rövid viharok formájában jelentkeznek.

A kubai árak

A Kubában használatos pénznem a CUC – kubai konvertibilis peso. A felmérések szerint a fogyasztói árak alacsonyabbak, mint Magyarországon. Általánosságban véve a helyi élelmiszerek 20%-kal olcsóbbak. Egyes élelmiszerek árait illetően azonban óriási az eltérés. Kubában rendkívül olcsó a gyümölcs és néhány zöldségféle.

Szállást keresel a Karib-térségben? A hatalmas kínálatban könnyű elveszni. A szállások árait ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Ha szeretnél autót bérelni, akkor érdemes a repülőtéren megtenned. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást.

Védőoltások a Kubába való utazás előtt

Ha Kubába utazol, a klasszikus oltásokra lesz szükséged, mint a Tetanusz, de a Hepatitis A és a hasi tífusz elleni védőoltások beadása is javasolt.

Mennyi az idő Kubában?

Kubában 6 órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Havannában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Havannába mindössze 475,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes látni és átélni Kubában?

10 érdekesség Kubáról

1
Hemingway arról volt híres, hogy gyakran látogatott Kubába. Két leghíresebb művét – Az öreg halász és a tenger, Akiért a harang szól – szintén itt írta
2
Kuba és az USA viszonya hosszú éveken keresztül zavaros volt. Ennek következménye volt, hogy Kubában 60 évig nem is ismerték a Coca Colát. Csak néhány évvel ezelőtt vált törvényessé az ital forgalmazása
3
Az állami járműveknek kötelessége felvenni a stopposokat és azokat a lakosokat, akiknek fuvarra van szükségük
4
A kubaiak imádják John Lennont. Az egyik helyi parkban szobrot is állítottak neki, amire őrök vigyáznak, ugyanis számtalanszor ellopták már a szobor szemüvegét
5
Cuba Libre – azaz rum, kóla és lime ebben formában Kubában nem létezik. A hazaiak mentiritának nevezik
6
Kuba a világ legszegényebb országai közé tartozik. Az átlagbér mindössze néhány ezer forint körül mozog
7
Ha Kubába készülsz, vigyázz arra, mit fotózol. A katonai egységekről, a rendőrségről és a reptéri személyzetről felvételeket készíteni szigorúan tilos, börtönbüntetés jár érte
8
Kuba lakosai 2008-ig nem használhattak mobiltelefont, és 1997-ig nem érintkezhettek a turistákkal
9
A lakosok mindössze 5-6%-a fér hozzá a nyilvános világhálóhoz, ahogy mi ismerjük. A többiek csak a cenzúrázott változatot használhatják
10
Kuba történelmében mindössze egyszer havazott, 1857 márciusában
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?