Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Ottawa

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Ottawa

Kanada fővárosa az Ottawa folyó déli partján terül el, Ontario tartomány délnyugati szegletében. Gatineau városával és a szomszédos Quebeckel együtt az ún. National Capital Region-t (a fővárosi régiót). Neve a helyi Algonquin törzs „adawe” szavából származik, ami fordításban annyit tesz: üzletelni.

A város szélén húzódik a transzkontinentális autópálya egy része, a 417-es számú TransCanada Highway, amely két kilométeren belül eljuttat a városközpontba. A Metcalf, illetve az O’Connor utcák egyenesen a parlamenthez vezetnek. Útközben elhaladsz a 24 Sussex Drive mellett, ami 1951 óta a miniszterelnök hivatalos székhelye. Eredetileg egy fafeldolgozó cég tulajdonosa, Joseph Merrill Currier számára épült, aki később 1866-ban bekerült a parlamentbe.

Bár Ottawa Kanada fővárosa, lakosságának száma (812 ezer) alapján csak a második legnagyobb város szerepét tölti be Toronto tartományban, s mindössze a negyedik legnagyobb város az országban. Észak-Amerikában a második, világviszonylatban pedig a 14. helyet foglalja el a legjobb életszínvonalú városok listáján.

Noha Ottawa korántsem olyan népszerű, mint Toronto vagy Vancouver, a magyarok egyre szívesebben látogatják. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz a városba. Közvetlen járat nem indul hazánkból, sem a környező országokból, de kedvező áron repülhetsz egy vagy két átszállással is.

A magyarok leggyakrabban az Air Canada, az Air France, a KLM, a Delta, a SWISS vagy a Lufthansa légitársaságokkal utaznak Ottawa fő repülőterére, az Ottawa Macdonald – Cartier International Airportra (YOW).

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Ottawáról

Kanada vízum - szükséges intézni?

Maximum 6 hónapig tartózkodhat turista céllal az országban vízummentesen. A légi úton történő beutazáshoz azonban elektronikus beutazási engedély (eTA), valamint érvényes útlevél szükséges. Ha autóval vagy hajóval érkezik Kanada területére, nincs szüksége eTA engedélyre. Blogunkban részletes leírást talál arról, hogyan igényelhet eTA beutazási engedélyt.

Kanada időjárás

Kanadában jellemzően meleg a nyár és hideg, szeles a tél. Az év legmelegebb hónapja a július 21 °C átlaghőmérséklettel. A leghidegebb hónap ellenben a január, amikor a hőmérséklet -3 °C körül mozog.

Mikor érdemes Kanadába látogatni? Az időjárás szempontjából a legjobb, ha az áprilistól szeptemberig tartó időszakban érkezel. Ha nyáron utazol, érdemes időben, néhány hónappal korábban szállást foglalnod.

Az ottawai árak

A Kanadában használatos pénznem a kanadai dollár, bármelyik hazai vagy helyi pénzváltóban, de a repülőtéren is beválthatod.

Szállást keresel Ottawában? A belvárosban (Downtown) többnyire magasabbak az árak. Ha időben foglalsz, akár 10-13 400 forintért (fő/éj) is találhatsz szállást. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Ha szeretnéd felfedezni a környéket, érdemes már a reptéren autót kölcsönöznöd. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Védőoltások a kanadai utazás előtt

A Kanadába való utazás előtt nincs szükség védőoltások beadatására. A fertőzés veszélye minimális ebben az országban. Elég, tehát, ha még tart a hazánkban kötelező oltások hatása.

Mennyi az idő Ottawában?

Ottawában hat órával több az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Ottawában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Ottawába mindössze 608,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Ottawában?

10 érdekesség Kanadáról

1
Kanadában több tó van, mint a többi országban összesen
2
Kanada északnyugati részén jegesmedve alakú rendszámtáblák is vannak
3
Minden évben karácsony előtt a kanadai önkéntesek válaszolnak a gyerekek Télapónak írt leveleire
4
Kanada egyes területein alacsonyabb a gravitáció, mint a világ más részein. A tudósok még nem jöttek rá ennek az okára, de feltételezik, hogy ez a múltbeli gleccsertevékenységnek köszönhető
5
Kanada 1984 óta nem rendelkezik tömegpusztító fegyverekkel
6
Churchill város lakosai nem zárják az autóikat. Hogy miért? Hogy a gyalogosok elrejtőzhessenek a kocsiban, abban az esetben, ha a számos jegesmedve egyike az utcán kószálna
7
A kanadai rendőrség nem ad bírságot, csak dicséretet
8
Kanada büszkélkedhet a legműveltebb lakosokkal
9
Kanadában legális a prostitúció
10
A világ legészakibb lakott települése a kanadai Alert. 817 kilométerre található az Északi-sarktól
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)