Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Vancouver

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Vancouver

Nincs még egy olyan nagyváros a világon, amely ennyire különlegesen és stílusosan vegyítené a Csendes-óceán vadságát a magas hegyek szépségével.

Brit Kolumbia legjelentősebb nagyvárosa egyedülálló területi adottságainak köszönhetően tökéletes hely a síelők, szörfösök, turisták és a természet szerelmesei számára, akiket ámulatba ejt a kanadai vadon kiterjedtsége és érintetlensége.

Az európaiak számára nem teljesen idegen a kanadai táj, hiszen a Csendes-óceán partvidékén elterülő, erdőkkel borított szigetek a skandináv természetet idézik. A Föld túlsó felén található hely egyedülálló bája az oka annak, hogy a látogatók többsége visszavágyik ide.

Vancouver évről évre előkelő helyet foglal el a legjobb életszínvonalat nyújtó városok listáján. Méghozzá okkal. A legmelegebb kanadai városként – a keleti part nagyvárosaival ellentétben – nem kell hóviharokra számítania, s a kellemes időjárás csalogatja a turistákat, s az Ázsiából érkező bevándorlókat is.

A felhőkarcolókat zöld növényzet fedi, a híres Stanley Park pedig végtelen sétára csábít. A várost hegyek veszik körül, s a Sziklás-hegység, valamint a nemzeti parkok közelsége miatt tökéletes kiindulópont a legkülönfélébb kirándulásokhoz.

További előny a túrázni vágyók számára, hogy nem kell messzire menniük a hegyekért. A várostól mintegy egy órányi autóútra, az azúrkék fjordok fölött magasodik az egyik legnépszerűbb hegycsúcs, a The Cheff.

A város egyre népszerűbbé válik a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Vancouverbe. Közvetlen járat nem indul a környező országokból, de egy vagy két átszállással is kedvező áron utazhatsz a kanadai városba.

A magyarok legszívesebben az Air Canada, az Air France, a KLM, a Delta, a SWISS és a Lufthansa légitársaságokkal utaznak Vancouverbe, Brit Columbia Sea Island szigetén levő nemzetközi repülőterére, amely mintegy 12 kilométerre van a vancouveri Downtowntól.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Vancouverről

Kanada vízum - szükséges intézni?

Maximum 6 hónapig tartózkodhat turista céllal az országban vízummentesen. A légi úton történő beutazáshoz azonban elektronikus beutazási engedély (eTA), valamint érvényes útlevél szükséges. Ha autóval vagy hajóval érkezik Kanada területére, nincs szüksége eTA engedélyre. Blogunkban részletes leírást talál arról, hogyan igényelhet eTA beutazási engedélyt.

Kanada időjárás

Kanadában jellemzően meleg a nyár és hideg, szeles a tél. Az év legmelegebb hónapja a július 21 °C átlaghőmérséklettel. A leghidegebb hónap ellenben a január, amikor a hőmérséklet -3 °C körül mozog.

Mikor érdemes Kanadába látogatni? Az időjárás szempontjából a legjobb, ha az áprilistól szeptemberig tartó időszakban érkezel. Ha nyáron utazol, érdemes időben, néhány hónappal korábban szállást foglalnod.

Kanada árak

A Kanadában használatos pénznem a kanadai dollár, bármelyik hazai vagy helyi pénzváltóban, de a repülőtéren is beválthatod.

Szállást keresel Kanadában? A belvárosban (Downtown) többnyire magasabbak az árak. Ha időben foglalsz, akár 10-13 400 forintért (fő/éj) is találhatsz szállást. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Ha szeretnéd felfedezni a környéket, érdemes már a reptéren autót kölcsönöznöd. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Védőoltások a kanadai utazás előtt

A Kanadába való utazás előtt nincs szükség védőoltások beadatására. A fertőzés veszélye minimális ebben az országban. Elég, tehát, ha még tart a hazánkban kötelező oltások hatása.

Mennyi az idő Vancouverben?

Vancouverben 9 órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Vancouverben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Vancouverba mindössze 1 062,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Vancouverben?

10 érdekesség Kanadáról

1
Kanadában több tó van, mint a többi országban összesen
2
Kanada északnyugati részén jegesmedve alakú rendszámtáblák is vannak
3
Minden évben karácsony előtt a kanadai önkéntesek válaszolnak a gyerekek Télapónak írt leveleire
4
Kanada egyes területein alacsonyabb a gravitáció, mint a világ más részein. A tudósok még nem jöttek rá ennek az okára, de feltételezik, hogy ez a múltbeli gleccsertevékenységnek köszönhető
5
Kanada 1984 óta nem rendelkezik tömegpusztító fegyverekkel
6
Churchill város lakosai nem zárják az autóikat. Hogy miért? Hogy a gyalogosok elrejtőzhessenek a kocsiban, abban az esetben, ha a számos jegesmedve egyike az utcán kószálna
7
A kanadai rendőrség nem ad bírságot, csak dicséretet
8
Kanada büszkélkedhet a legműveltebb lakosokkal
9
Kanadában legális a prostitúció
10
A világ legészakibb lakott települése a kanadai Alert. 817 kilométerre található az Északi-sarktól
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?