Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Los Angeles

Akciós repülőjegyek Los Angelesbe

Érdekességek: Los Angeles

Los Angeles Kalifornia állam legnagyobb városa, valamint New York mellett az USA második legnagyobb városa. Az angyalok városának is nevezett Los Angeles már csaknem egy évszázada diktálja a trendet a világban. A csodás időjárásnak köszönhető, hogy számos híresség itt telepedett le, akikkel – kis szerencsével – találkozhat a Sunset Boulevard bárjaiban.

Los Angelesnek 4 millió lakosa van, és több városrészből áll. A leghíresebbek Hollywood, Downtown Los Angeles és Brentwood.

Ugyanakkor, ha Los Angelesről beszélünk, gyakran az egész megyét értjük alatta, amely a város központjától 100 kilométeres körzetben terül el. A körülbelül 11 milliós lakosságú konglomerátum 80 városból áll, a legnevesebbek Beverly Hills és West Hollywood, de ide tartozik a híres Malibu, Long Beach és Santa Monica is, amelyek gyönyörű strandjaikról nevezetesek.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Los Angelesbe. A repülőút körülbelül 13–17 órás, általában egy, esetenként két átszállással. A repülőút hossza változhat attól függően, honnan utazunk és milyen csatlakozásokat választunk. Az Austrian Airlines Bécsből indít közvetlen járatokat Los Angelesbe, amelyek 12 órásak.

A magyarok leggyakrabban a British Airways, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a LOT Polish Airlines, illetve a Turkish Airlines légitársaságokkal repülnek Los Angelesbe, méghozzá Los Angeles International Airport (LAX) végállomással.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos információk Los Angelesről

Vízum az USA-ba (ESTA)

Az USA-ba való utazáskor nem szükséges vízumot kérvényezned az amerikai nagykövetségen, elég, ha biometrikus útlevéllel és ESTA elektronikus utazási engedéllyel rendelkezel. Vízumért csak abban az esetben kell folyamodnod, ha több mint 90 napig szándékozol az Egyesült Államok területén tartózkodni, illetve ha tanulmányi vagy munkavállalási célból, esetleg diákcsere program keretén belül utazol. Ugyanez érvényes abban az esetben, ha nem hagyták jóvá az ESTA-kérelmedet. A blogunkban részletes leírást találsz arról, hogyan folyamodhatsz ESTA engedélyért.

A Los Angeles-i időjárás

Mikor a legjobb választás Los Angelesbe utazni? Valójában mindig. Los Angelesben a száraz, meleg nyár váltakozik a mérsékelt téllel. Itt átlagosan 284 meleg nap van az évben, ennek köszönhetően fantasztikus az éghajlat. Az év legmelegebb hónapja az augusztus 28 °C-os átlaghőmérséklettel, míg a leghidegebb a december 9 °C-kal.

A Los Angeles-i árak

Az Amerikában használatos pénznem a dollár. Bármelyik reptéren vagy hazai pénzváltóban, de az USA-ban is beválthatja a pénzét.

Szállást keres Los Angelesben? Ebben az esetben indulás előtt ajánlatos ellenőriznie a szálloda elhelyezkedését és minőségét. Ahogy már fentebb is kifejtettük, Los Angeles területe hatalmas. A szállások árát, a hotelek elhelyezkedését és minőségét ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A városi tömegközlekedést az LA Metro társaság biztosítja, amely a metrót (vigyázat, csak 2 vonalon közlekedik), a városi vonatokat és autóbuszokat működteti. A napi jegy 7 dollárba kerül. Az autópályán való közlekedésnél számolnia kell a gyakori forgalmi dugókkal.

A tömegközlekedés azonban nem fedi le az egész város területét, emellett a járatok gyakorisága is hagy némi kivetnivalót maga után.

Ha több napig szándékozik Los Angelesben tartózkodni, és szeretné megtekinteni a város környékét is, ajánlatos autót bérelnie. Ezt megteheti a Pelikán oldalán keresztül is.

Védőoltások az USA-ba való utazás előtt

Az Egyesült Államokba való látogatás előtt nem szükséges a védőoltások beadatása. Az Államokban minimális a fertőzés esélye. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása. Ha a természetbe készül, ajánlatos a kullancs elleni védőoltás beszerzése.

Hány óra van Los Angelesben?

A város a PST/PDT -8 időzónában fekszik, ez azt jelenti, hogy Los Angelesben kilenc órával kevesebb van, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Los Angelesban

  • Nem szereted az átszállásokat? Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz Los Angelesbe.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Los Angelesbe mindössze 483,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

  • Ezek a légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Los Angelesbe: Austrian Airlines, United Airlines Inc.

Látnivalók Los Angelesben

10 érdekesség Los Angelesről

1
A város teljes neve spanyolul El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Angeles de Porciúncula, ami annyit tesz: „A mi úrnőnknek, az angyalok királynőjének faluja a Porciúncula folyón.”
2
Az 1923-ból származó, óriási HOLLYWOOD felirat 14 méter magas és 110 méter hosszú. Noha már nem lehet közvetlenül megközelíteni, azért érdemes túrázni egyet a Mount Lee csúcs lejtőin, ahol a felirat is található.
3
Los Angeles a filmipar központjává vált, ami a producerek jogi csavarának köszönhető. Így akartak kibújni Thomas Edison szabadalmi követelései alól. Edison az Egyesült Államok keleti részén élt, ahol buzgón érvényesítette szabadalmi jogait a kinetoszkópokra.
4
Amerika kulturális központja Los Angeles. A városban csaknem 100 színház és 300 múzeum található, ezzel megelőzi az Egyesült Államok más városait.
5
Los Angeles nemcsak a filmszakmában játszik meghatározó szerepet, de a divatvilágban is. A divatipar több mint 87 ezer embernek ad munkát, ezzel Los Angeles lekörözi még New Yorkot is.
6
Los Angeles az egyik a világ maroknyi városa közül, ahol reggel szörfözhet, délután pedig síelhet az ember. Szörfözni Malibuban lehet, síelni pedig a Mountain High csúcson.
7
A Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér (LAX) a világ hetedik legforgalmasabb reptere. Évente csaknem 75 millió ember halad rajta keresztül.
8
Los Angeles lakosainak fele spanyol nemzetiségű, többségük ugyanis Mexikóból származik.
9
A várost La-La-Land-nek is nevezik (igen, ahogy a filmet is). Az elnevezés nemcsak Los Angeles kezdőbetűit (L.A.) jelöli, hanem azt az állapotot is, amikor az ember elveszíti a kapcsolatot a valósággal – hiszen Hollywood a fikció és a fantázia birodalma.
10
Noha 2014-ben csaknem 750 filmet forgattak Hollywoodban, mégis a második helyre szorult az indiai Bollywood mellett, ahol ugyanabban az évben körülbelül 1950 film készült.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?