Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Mexikó

Akciós repülőjegyek Mexikóba

Érdekességek: Mexikó

Hosszú, pálmákkal tarkított strandok, konyha, nyüzsgő városok, látványos élő ünnepségek. Mexikó nemcsak érdekes ország, hanem az emberiség történetében is fontos szerepet játszik.

A mexikói törvények 68 hivatalos őslakos nyelvet ismernek el, bár a legtöbb hivatalos intézmény a spanyol nyelvet használja. Ezen 68 nyelven belül több tucat egyéb nyelvváltozat is fellelhető, ezért Mexikóban beszélt őslakos nyelvjárások száma meghaladja a csaknem 200-at.

Mexikó több helyszín otthona, melyek a világörökség listájának részei. Konkrétan az UNESCO-nál jelenleg 34 bejegyezett hely szerepel. A listán megtalálhatóak például Guanajuato, Mexikóváros vagy Puebla történelmi központjai, több tucat ősi rom, az agave mezők Tequilában, Jalisco államban vagy az El Vizcaíno Bioszféra-rezervátum Baja California Sur államban. Ezekre a helyekre érdemes ellátogatni!

A leghíresebb úti célok közé tartozik a strandjairól híres napsütötte Cancún, az élénk légkörű főváros, Mexikóváros, Tulum, Guadalajara, Tijuana és Ciudad Juarez.

Olcsó repülőjegyeket Mexikóba foglalhatunk budapesti, bécsi vagy prágai indulással is. Érdemes figyelemmel követni a Pelikán akciós ajánlatait az Air Canada, KLM, Air France, Lufthansa, Austrian Airlines vagy British Airways légitársaságok járataira.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Mexikóban

Mexico City

Ha szeretnéd megismerni Mexico igazi arcát, látogass el az ország szívébe, Mexico Citybe. 1500 négyzetméter területével a világ legnagyobb városai közé tartozik. Rengeteg emlékművel, kiváló gasztronómiával, és mintegy 25 millió lakossal büszkélkedhet, ugyanis itt él Mexikó népességének egyötöde.

A maják és aztékok országában található a világ egyik legnagyobb városa. A nyüzsgő nagyváros a számtalan történelmi emlékmű és a luxus, modern városrész izgalmas keverékét nyújtja. Mexico City valódi gigász – már ami a lakosok számát és az ősrégi hagyományokat illeti.

Mexico City már az azték birodalom korában is a világ legnagyobb városai közé tartozott, akkoriban Tenochtitlannak hívták. A spanyolok harminc évvel azután hódították meg és rombolták porig a várost, hogy Kolumbusz Kristóf felfedezte Amerikát, ezt követően újjáépítették a várost. Számos emlékmű maradt fenn ebből a korból.

A Plaza de la Constitutión főtér El Zócalo néven ismert. Ez az elnevezés a 19. század második felében emelt műemlékből ered, amely a mexikói függetlenség emlékére épült. A megvalósítással azonban, isten tudja miért, gondok voltak. Mindössze az alapzatot (spanyolul „Zócalo”) sikerült lerakni, ma már az is eltűnt a térről. A spanyolok Tenochtitlan szívének romjaira építették az El Zócalót, abban a reményben, hogy eltörölhetik a hajdani dicső azték nép emlékét.

Olcsó repülőjegyet keresel Mexico Citybe? Budapestről, Bécsből és Prágából is foglalhatsz repülőjegyet. A környező repülőterekről nem indul közvetlen járat Mexikóba. Kényelmesen utazhatsz azonban egy átszállással az Eurowings, a Condor, az Aeromexico, az Iberia, az Air France, a SWISS, az Air Canada, az Austrian Airlines vagy a British Airlines légitársaságokkal. A repülőút megközelítőleg 15 óra hosszú.

Cancún

Cancún a legjobb luxus üdülőhely egész Mexikóban. Pihenés, lazulás a tengerparton, napozás és tequila. Ha szép időre és tökéletes pihenésre vágysz a csodás tengerparton, Cancúnnál nem találsz jobb helyet. A strand az élet. Ez a helyiek mottója, akik a parton ébrednek, a part élteti őket, s itt töltik minden szabadidejüket a munka után. És valóban, a tengerpart az egyik dolog, ami Cancúnba csábítja a turistákat.

Míg a strandok tömve vannak emberekkel, a helyi korallzátonyokat egészen mások uralják. Cancúnban érdemes kipróbálni a könnyűbúvárkodást, esetleg beiratkozni egy búvártanfolyamra. A színpompás halállomány mellett megcsodálhatod a veszélyeztetett tengeri teknősöket, rájákat és a fenséges citromcápákat is.

Cancúnt mintha csak azok számára találták volna ki, akik nem tudják, mit szeretnének. Pizzát, tésztát, spanyol paellát, amerikai hamburgert, friss halat, indiai curryt, luxus sushit. Mindent megtalálsz, amit csak a szemed kíván, ráadásul meglepően kiváló minőségben. Akár döntesz az ötcsillagos szálloda étterme vagy egy utcai ételárus kínálata mellett, úgy érzed majd, mintha egy Michelin-csillagos séf főztjét ízlelnéd.

Olcsó repülőjegyet keresel Cancúnba? Budapestről, Bécsből és Prágából is foglalhatsz repülőjegyet. A környező repülőterekről nem indul közvetlen járat Mexikóba. Kényelmesen utazhatsz azonban egy átszállással az Eurowings, a Condor, az Air France, a SWISS, az Air Canada, az Austrian Airlines vagy a British Airlines légitársaságokkal. A repülőtér mintegy 14 kilométerre található Cancún városától. A repülőút megközelítőleg 15 óra hosszú.

Hasznos infók Mexikóról

Vízum Mexikóba

Ha Mexikóba utazol, a hazautazás időpontjától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie az útlevelednek. A gyerekeknek saját útlevéllel kell rendelkezniük.

A kirándulóknak nincs szükségük vízumra.

A mexikói időjárás

Mexikóban az évi átlaghőmérséklet 23 °C, a nyár meleg, a tél hűvösebb. Az egyes évszakokban 5 °C a hőmérsékletek közötti eltérés. Mexikó mindkét partja ugyanabban az éghajlati övben fekszik, ahol a hőmérséklet egész évben ritkán csökken 27 °C alá.

1700 méteres magasságig a hőmérséklet 17–23 °C között mozog. A hideg égövbe a 2500 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő területek tartoznak, ahol a hőmérséklet 17 °C körüli. A turistaidény télen kezdődik, s a karácsonyi ünnepek és az Újév idején is tart, de csak húsvétkor teljesedik ki.

A mexikói árak

Ha szeretnéd elkerülni a tömeget és a magas árakat, érdemes a májustól augusztusig tartó időszakban utaznod.

Jó szállodát keresel Mexikóban? Vagy inkább apartmant szeretnél? A Pelikán oldalán ellenőrizheted a szállodák és üdülőhelyek aktuális kínálatát.

Védőoltások a Mexikóba való utazás előtt

Ha Mexikóba utazol, nincs szükséged védőoltások beadására.

Az egészségügy magas színvonalú. Mexikóban állami és magánkórházak is működnek, ez utóbbiak lényegesen drágábbak. Az utazás előtt érdemes teljes körű utazási biztosítást kötnöd.

Mennyi az idő Mexikóban?

Mexikóban hét órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Mexikóban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Mexikóba mindössze 536,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Mexikóban

10 érdekesség Mexikóról

1
Mexikónak 68 hivatalos nyelve van. A lakosok nagy része mindössze egy nyelvet beszél, a spanyolt
2
Több mint 600 000 amerikai él Mexikóban, ezáltal az USA-n kívül itt csoportosul a legtöbb amerikai nemzetiségű polgár
3
Mexikó büszkélkedhet a világ legnagyobb taxiflottájával
4
Kína után Mexikó a második legnagyobb lóhúskitermelő a világon
5
Mexikó egyes részein még mindig találni az eső és jó termés reményében rituálékat végző közösségeket
6
2009-ben Mexikóban törvényessé tették a kis mennyiségű kábítószer birtoklását
7
Mexikó egyik korábbi elnöke megválasztása után egy órával lemondott a posztjáról
8
A világ legnagyobb piramisai nem Egyiptomban, hanem Mexikóban találhatóak
9
A legmagasabb a lakosok számához viszonyítva Mexico Cityben van a legtöbb rendőr a világon. Itt egy rendőr jut 100 lakosra
10
A TripAdvisor szerint a Cancun és Tulum strandok a világ 10 legjobb strandja közé tartoznak
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?