Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Dominikai Köztársaság

Akciós repülőjegyek Dominikai Köztársaságba

Érdekességek: Dominikai Köztársaság

A Karib-térség legváltozatosabb országa. Hatalmas hegyeket, trópusi erdőket, sivatagokat, mocsarakat, dűnéket, gyarmati építészeti jegyeket és természetesen gyönyörű strandokat találhatunk itt. Santo Domingo és Zona Colonial felújított kolostoraival és macskaköves utcáival egy egyedülálló sétát kínál vissza a gyarmati múltba. Pontosan itt jártak és ünnepelték a dominikai életet a világ legnagyobb hódítói.

Ez az egzotikus ország hosszú strandjairól híres, melyek hihetetlen 300 km-es területen terülnek el. A legérdekesebb nevezetességek és a legizgalmasabb helyek kétségtelenül Punta Canaban találhatók. Fő védjegyei a tökéletes strandok, de tudtuk például, hogy a világ legjobb golfterületénekis hívják?

Szóval, ha menekülőre fogjuk a tél elől, vízi sportokat űzni vagy csak lazítani, a Dominikai Köztársaság ideális célpont. Tárt karokkal vár minket, megragadja a szívünket és nem enged majd el!

Olcsó repülőjegyeket a Dominikai Köztársaságba budapesti, bécsi és prágai indulással is találhatunk. Csak annyi a dolgunk, hogy megnézzük az Air Canada, a Lufthansa, a SWISS vagy a British Airways aktuális akcióit a Pelikánon. Régiónkból nem indítanak közvetlen járatot a Dominikai Köztársaságba. Ideális esetben egy átszállással repülhetünk ide Németországon, Spanyolországon, Nagy-Britannián vagy Kanadán keresztül.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Dominikai Köztársaságban

Santo Domingo

Amint megérkezünk Santo Domingóba, úgy fogjuk magunkat érezni, mintha a híres hódítók idejében járnánk. Sétáljunk át Amerika legrégebbi utcáján, a Calle Las Damason, hogy első kézből éljük át a történelmet. Idegenvezetővel eljutunk a nemzeti Panteonhoz, megnézhetjük Amerika legrégebbi katedrálisát, és meglátogatjuk Kolumbusz Kristóf házát.

Fogalmazhatunk úgy, hogy Kolumbusz Kristóf halála után is nagy utazó maradt. Először Sevillában temették el, később azonban maradványait Santo Domingóba szállították. Amikor azonban a franciák a Dominikai Köztársaságba érkeztek, a maradványokat Kubába költöztették. Végül visszaküldték Sevillába, de szinte minden helyi lakos meg fogj minket győzni arról, hogy ők is büszkélkednek egy darabbal belőle.

A fővárosban található három híres barlang, a Tres Ojos. Ez egy nyitott mészkőbarlangrendszer, kristálytiszta tavakkal, melyek mint "szemek" néven lettek ismertek.

Colonial Zóna óvárosában találjuk a legrégebbi történelmi emlékeket. Ez az UNESCO Világörökség része, sok gyönyörű 16. századi építménnyel. Például a Plaza de España és az Alcazar de Colon vonzza az ide látogatók figyelmét. A kastély eredetileg Diego Colon, Kolumbusz fiának volt otthona. A Zona Colonia modern oldala az El Conde nevű utca, ahol üzletek és kávézók sora található.

Olcsó repülőjegyeket Santo Domingóba Bécsből, Budapestről és Prágából id találhatunk. Csak annyit kell tennünk, hogy figyelemmel követjük a Pelikánon az Air France, az Iberia, az Austrian Airlines, az Air Canada vagy a Lufthansa akciós ajánlatait. Régiónkból nincs közvetlen járat Santo Domingoba.

Punta Cana

A gyönyörű homokos strandok, a vízi sportok és turisztikai látványosságok kombinációja tette Punta Cana-t az aktív nyaralók és a tengerparti nyaralók számára ideaĺis úti céllá.

Valószínűleg olyan szállodát választunk majd, amely all inclusive szolgáltatásokat kínál. Az ilyen hotelek nagyon gazdag programmal rendelkeznek, az animátorok nappali és esti programokkal készülnek az egész család részére. Meglátogathatunk kiváló éttermeket, tengerparti klubokat és bárokat, és feltétlenül kóstoljuk meg a karibi rumot és próbáljuk ki a szivarokat.

A sportos utazók is minden bizonnyal értékelni fogják a lehetőséget a különféle vízi sportok kipróbálására. Szabadidőnket tölthetjük vásárlással is, ugyanis Punta Cana-n minden megtalálható, amit egy egzotikus nyaralástól elvárunk, mint amilyenek a boltok, üzletek is.

Olcsó repülőjegyeket Punta Cana-ba Bécsből, Budapestből vagy Prágából történő indulással is találhatunk. Csak annyit kell tennünk, hogy figyelemmel követjük a Pelikán oldalán az olyan légitársaságok akcióit, mint az Air Canada, a Lufthansa, a SWISS vagy a British Airways. Régiónkból nincs közvetlen járat Punta Canába.

Hasznos infók a Dominikai Köztársaságról

Úti okmányok és vízum a Dominikai Köztársaságba

Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie a Dominikai Köztársaságba történő beutazást követően.

Magyar állampolgárok részére vízum beszerzése nem szükséges, ugyanakkor az országba való megérkezéskor, a határátkelőhelyen 10 USD értékű turistakártyát kell kiváltani. 2018 májusát követően a turistakártyák árát egyes légitársaságok a repülőjegy vételárába beépítik, azonban az átállás egyelőre nem teljeskörű. A turistakártyával 30 napig tartózkodhatnak az ország területén.

Az időjárás a Dominikai Köztársaságban

A Dominikai Köztársaság az egzotikus országok csoportjába tartozik, ahol a száraz évszak és az esős évszak váltakozik. A hőmérséklet egész évben nagyon kedvező, a legmelegebb hónap az augusztus (átlagosan 31 ° C), a leghidegebb február (28 ° C). Az esős évszak májustól júniusig és szeptembertől októberig tart.

A Dominikai Köztársaságban a főszezon legfeljebb két időszakát különböztetjük meg. Július-augusztus, december-február. A hurrikánok időszakát ezen a területen az augusztusi és szeptemberi időszaknak tekintik, néha előfordulhatnak a hurrikán főszezon előtti és utáni hónapokban is, ideális esetben az előrejelzések figyelemmel kísérésére, különösen ebben az időszakban.

Az árak a Dominikai Köztársaságban

A Dominikai Köztársaság hivatalos pénzneme a dominikai peso. A turisztikai területeken azonban elfogadnak amerikai dollárt vagy kivételes esetben eurót is.

Érkezéskor azonnali lehetőségünk van a pénzváltásra, de szinte bármely nagyobb városban is. A Dominikai Köztársaságban csak kiválasztott éttermekben lehet kártyával fizetni, főleg a jobb színvonalúakban.

Az árak a Dominikai Köztársaságban nagyjából megegyeznek a hagyományos európai tengerparti úti célok áraival. Körülbelül 2 dollárt fizetünk egy félliteres sörért, egy üveg víz kevesebb, mint egy dollár, az utcai streetfood étel 5 dollárba, az éttermi főétkezés körülbelül 10 dollárba kerül.

Olcsó szállást a Pelikánon keresztül is foglalhatunk. Punta Cana-ban vagy Santo Domingo-ban személyenként / éjszakánként 9 dollártól lehet szállást foglalni. Az ajánlatok közt luxusszállodákat is fellelhetünk, vagy magánkézben levő szállásokat, illetve közvetlenül a házigazdáknál, az otthonukban.

A pontos idő a Dominikai Köztársaságban

A Dominikai Köztársaság és Magyarország közti időeltolódás - 5 óra.

Egészségügy és oltások a Dominikai Köztársaságba utazás előtt

A Dominikai Köztársaság területén nem biztonságos csapvizet fogyasztani, ehelyett a boltokban kapható palackozott ásványvizek fogyasztása javasolt.

A nagyobb városokban általában megfelelő orvosi ellátás van (leginkább a privát kórházakban), a vidéki egészségügyi intézmények színvonala azonban nagyon eltérő.

A Dengue-láz, valamint a Zika-vírus általi fertőzés is gyakori helyi betegségnek számít a Karib-térségben, ezért javasolt a malária elleni gyógyszerek beszerzése. Nincs kifejezetten a beutazásnál kért kötelező védőoltás, viszont javasolt a hepatitisz A és B, hasi tífusz, veszettség elleni oltások beadatása, mint a legtöbb egzotikus ország esetében.

Látnivalók a Dominikai Köztársaságban

10 érdekesség a Dominikai Köztársaságról

1
A Dominikai Köztársaság és Haiti létrehozása előtt a szigetet közösen Hispaniolának hívták
2
Santo Domingo a Karib-tenger második legnagyobb városa
3
Grönlandi bálnák ezrei érkeznek évente a Samana-félszigetre párzás céljából
4
A kávé a legnépszerűbb nemzeti alkoholmentes ital
5
A nemzeti sport a baseball
6
Az ország legmagasabb pontja a Pico Duarte, amely 3175 m tszf. magasságban húzódik
7
Larimart, egy dominikai drágakövet, amelyet a hegyekből nyernek, a tudás tengeréből származó válaszkőnek nevezik
8
A Dominikai Köztársaság az egyetlen ország a világon, amelynek nemzeti zászlaján a Szent Biblia képe található
9
A Dominikai Köztársaságban található "Catedral de Santa Maria La Menor" Amerika legrégebbi katedrálisának számít, 1540-ből származik
10
Hagyományos dominikai étel a rizs babbal és csirkével
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?