Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Toronto

Akciós repülőjegyek Torontóba

Érdekességek: Torontó

Toronto a kanadai-amerikai Ontario-tó partján fekszik. A városban található CN Tower – egykor a világ legmagasabb tornya – tetejéről varázslatos kilátás nyílik a tó környékére.

A sétányokkal, strandokkal és parkokkal teli város kultúrák elegyét tárja elénk. Noha a torontóiak fele Kanadán kívül született, mégis irigylésre méltó harmóniában élnek a városban, amely a világ egyik legbiztonságosabb és legtisztább nagyvárosainak egyike.

A helyiek rendkívül barátságosak, a városban elsőosztályú éttermek és üzletek találhatók, s ne feledkezzünk meg a lélegzetelállító Niagara-vízesésről sem – Toronto valóban egy olyan hely, amit látni kell.

A város egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Torontóba. A közvetlen járat 9 és fél óra hosszú.

Az Austrian Airlines, a Lufthansa és az Air Canada Bécsből indít közvetlen járatokat Torontóba. Az olcsóbb járatok esetében számolni kell egy vagy két átszállással is.

A magyarok leggyakrabban a Turkish Airlines, az Air France, az Air Berlin, a LOT Polish Airlines, a Lufthansa, a KLM Royal Dutch Airlines, a TAP Air Portugal, a Delta Airlines, illetve a Brussels Airlines légitársaságokkal utaznak Torontóba, a Lester B. Pearson Nemzetközi Repülőtérre.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Torontóról

Kanada vízum - szükséges intézni?

Maximum 6 hónapig tartózkodhat turista céllal az országban vízummentesen. A légi úton történő beutazáshoz azonban elektronikus beutazási engedély (eTA), valamint érvényes útlevél szükséges. Ha autóval vagy hajóval érkezik Kanada területére, nincs szüksége eTA engedélyre. Blogunkban részletes leírást talál arról, hogyan igényelhet eTA beutazási engedélyt.

A torontói időjárás

Torontóban meleg a nyár, a tél pedig hideg és szeles. Az év legmelegebb hónapja a július 21 °C átlaghőmérséklettel, a leghidegebb hónap pedig a január -3 °C átlaghőmérséklettel. Mikor érdemes Torontóba látogatni?

Az időjárás szempontjából a legjobb, ha az áprilistól szeptemberig tartó időszakban utazik. Nyaranta és szeptemberben különféle fesztiválok kerülnek megrendezésre a városban, s ez meg is látszik a helyi árakon. Ezért jobb, ha néhány nappal előbb foglal szállást.

A torontói árak

A Kanadában használatos pénznem a kanadai dollár. Bármelyik repülőtéren beválthatja.

Szállást keres Torontóban? A városközpontban (Downtown) általában magasak az árak. Ha időben foglal, akkor már 10-12 000 forintért is találhat szállást. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat.

A városi tömegközlekedés kiváló. Ha a belvárosban foglal szállást, gyalogszerrel is könnyen bejárhatja a környéket. A városban a TTC (Toronto Transit Commission) társaság működtette metrók, autóbuszok és vonatok közlekednek. A menetjegy ára 600 Ft, az egynapos jegy ára pedig 2600 Ft. Az egynapos jegy érvényesítését követően másnap reggel 5:30-ig érvényes. Minden közlekedési eszközre ugyanaz a jegy érvényes. A metró hétköznap reggel 6:00-tól hajnali 1:30-ig, vasárnap pedig reggel 9:00-tól hajnali 1:30-ig közlekedik.

A taxizás a városi közlekedés legdrágább, ugyanakkor legkényelmesebb módja, hiszen bárhol és bármikor leinthet egy taxit.

A csúcsforgalom és a parkolóhelyek hiánya miatt nem ajánlatos vezetéssel próbálkoznia. Ha ennek ellenére úgy dönt, mégis kocsival szeretné bejárni a város környékét, érdemes már a reptéren autót bérelnie. A foglalást elintézheti a Pelikán közvetítésével.

Védőoltások a kanadai utazás előtt

A Kanadába való utazás előtt nincs szükség védőoltások beadatására. A fertőzés veszélye minimális ebben az országban. Elég, tehát, ha még tart a hazánkban kötelező oltások hatása.

Hány óra van Torontóban?

Torontóban hat órával kevesebb van, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Torontóban

  • Nem szereted az átszállásokat? München, Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz Torontóba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Torontóba mindössze 389,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

  • Ezek a légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Torontóba: Air Canada, Austrian Airlines.

Látnivalók Torontóban

10 érdekesség Torontóról

1
Toronto a legnagyobb kanadai város. Lakosainak száma 2,8 millió, ám a városkörnyékkel együtt ez a szám 5,6 millióra nő
2
A „Toronto” szó az indián Mohawk törzs „tkaronto” fogalomból ered, ami azt jelenti: „ott, ahol vízben nőnek a fák”
3
Számos híresség élt Torontóban, mint Jim Carrey, Keanu Reeves vagy a rapper Drake
4
A kanadai pénz vízálló, ugyanis nem papírból készül, hanem műanyagból
5
Kanada nemzeti állata a hód
6
Torontóban több mint 140 nyelvet beszélnek az emberek. Noha a hivatalos nyelv az angol és a francia, a francia mindössze a 12. leggyakrabban használt nyelv
7
A Torontóban kezdődő Young Street a világ leghosszabb utcája. Pontosan 1896 km hosszú, és Minnesota északi határáig húzódik
8
Kanada népességének 25%-a Toronto 160 kilométeres körzetében él
9
Torontóban kerül megrendezésre a Nemzetközi filmfesztivál, a világ egyik legnagyobb presztízsű filmfesztiválja. Emellett évente több mint 70 filmfesztivál kerül megrendezésre a városban
10
Torontóban 52 szabadtéri korcsolyapálya található
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?