Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Jamaica

Akciós repülőjegyek Jamaikába

Érdekességek: Jamaica

Rendkívül népszerű karibi sziget, amelyről mindannyiunknak a nyugalom, Bob Marley zenéje és a gyönyörű strandok jutnak eszünkbe. De ez persze nem minden. Jamaicához káprázatos hegyek, korallzátonyok és vízesések tartoznak, na meg a remek rum, Usain Bolt és a marihuána.

Elsősorban, nem egy kifejezetten hagyományos úti célról van szó. Jamaicába csoportban javasolt utazni, és nem túlzottan ajánlott saját szervezésben bejárni. Miért? A főváros, Kingston nagy és nyüzsgő, és megvan az árnyas oldala is. A bűnözés Kinstonban viszonylag magas, ezért a városba és kirándulásokra csakis idegenvezetővel ajánlott menni.

Mit sem változtat azon a tényen, hogy egy igazi egzotikus karibi nyaralásban lehet részünk Jamaicában. Kétségtelenül elbűvölnek majd a strandjai, és elégedettek leszünk azzal a ténnyel, hogy Jamaicában megértetjük magunkat angolul.

Olcsó repülőjegyeket Jamaikára Bécsből, Budapestről és Prágából is foglalhatunk. Csak annyit kell tennünk, hogy figyelemmel kövessük az Eurowings, a Lufthansa vagy az Air Canada különleges ajánlatait a Pelikán.hu weboldalon. Egyelőre nincs közvetlen járat a környékünkről Jamaicába, tehát az átszállással számolnunk kell majd.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Jamaikában

Kingston

Jamaica fővárosa elvarázsol minket autentikusságával. Ez a sziget legnagyobb városa és egyben a leglakottabb - csaknem egymillió lakosú - város.

Ha Európából repülünk, akkor valószínűleg a Montego Bay repülőtérre érkezünk, amely körülbelül 130 kilométerre fekszik Kingstontól, de néhány járat Kingstonba is irányul. Mindkét hely közúti távolsága kb. 180 km, ami mintegy 1,5 - 2 órás vezetési időnek felel meg.

Kingstonnak megvan a saját történelme, gyönyörű és jól megőrzött gyarmati építészet jellemzi. Ezzel szemben áll a modernebb negyedek, nagyon sűrű forgalom és a város nyüzsgése. Kingston megtekintése során ne hagyjuk ki a kikötőt és a Port Royal kalózvárat. A leglátogatottabb hely a Bob Marley Múzeum.

Olcsó repülőjegyeket Kingstonba foglalhatunk Bécsből, Budapestről vagy Prágából. Csak nézzük meg a Lufthansa vagy az Air Canada akciós ajánlatait a Pelikánon.

Montego Bay

Montego Bay vagy rövidített nevén a MoBay Jamaica második legnagyobb városa, egyben az ország legnagyobb turisztikai és üdülési központja.

Mindezt azért, mert a Montego Bayben gyönyörű strandok, korallzátonyok, golfpályák, történelmi emlékek és még egy madárrezervátum, vagy akár rafting is található.

A jamaicai strandokat megemlítve a leghíresebb és legszebb a Doctor's Cave Beach. Számos szállodát, éttermet, üzletet találunk itt és valószínűleg itt vagy a közelben fogunk lakni is.

Olcsó repülőjegyeket a Montego Baybe Bécsből, Budapestről és Prágából foglalhatunk. Csak annyit kell tennünk, hogy megnézzük az Eurowings, a Lufthansa vagy az Air Canada légitársaságok akcióit a Pelikánon. A mi reptereinkről sajnos nem indul közvetlen járat Montego Baybe.

Hasznos infók Jamaicáról

Úti okmányok és vízum Jamaicára

Vízum beszerzése 30 napot meg nem haladó tervezett tartózkodás esetén nem szükséges.

Az útlevélnek a tervezett tartózkodás végétől számított további, minimum három hónapig érvényesnek kell lennie.

Külföldiként az esetleges orvosi ellátásért minden esetben fizetni kell, emiatt célszerű biztosítást kötnünk az utazás megkezdése előtt.

A jamaicai időjárás

Nagyon magas és 30ºC körüli hőmérséklet jellemző egész évben Jamaicára. Júniustól novemberig a víz hőmérséklete 29ºC-ra emelkedik

A legnagyobb vonzerő, a tenger nagyon meleg vize, mely júniustól novemberig 29 ° C-ra emelkedik. Az időjárás többnyire meleg és párás, de a szárazföld felé enyhébbre változik. Ha nem akarjuk, hogy nyaralásunkon essen az eső, egyszerűen kerüljük az esős időszakot, amely május végétől novemberig tart.

Az árak Jamaicán

A hivatalos pénznem a jamaicai dollár (JMD).

A jamaicai közlekedés egy kiváló minőségű és kiterjedt buszrendszerből áll. Buszozhatunk a városon belül, de a városok között is. Egy buszút körülbelül 0,80 euróba kerül. A taxik is népszerűek, de valamivel drágábbak - kilométerenként 3,50 eurót kérhetnek tőlünk.

Nagyobb városokban találhatunk pénzváltókat, és fizethetünk európai VISA vagy MasterCard típusú bankkártyákkal is. Sok esetben azonban nem fogadnak el kártyát és az ATM-ből való kivételnél nagyon fontos az elővigyázatosság, nehogy egy hamis ATM-ből vegyünk ki, és ne váljunk átverés áldozatává.

A Pelikánon keresztül olcsó szállásokra bukkanhatunk. Kedvező áron apartmanokban szállhatunk meg, de Jamaicán megtalálhatjuk a világ legjobb márkáinak luxusszállodáit is. Egy éjszaka egy apartmanban személyenként megközelítőleg 3500 Ft-ba kerül, egy szállodában foglalt szállásért 2 főnek legalább 70 eurót kell fizetnünk.

Szeretnénk Jamaicán autót bérelni? Javasoljuk előre kiválasztani és lefoglalni, majd a repülőtéren az érkezésünkkor átvenni.

A pontos idő Jamaicán

A Jamaica és Magyarország közti időeltolódas - 6 óra.

Az egészségügy és oltások Jamaicában

Az országba való belépéshez nincs szükség különleges kötelező oltásra. Javasolt azonban az összes olyan kötelező oltás ellenőrzése, melyek Magyarországon is érvényesek. Az egzotikus országok esetében a hepatitisz A és B, a tífusz és a tetanusz elleni oltást javasolják. Mindenképpen érdemes felkeresni a kezelőorvosunkat a kiutazás előtt.

Repülési statisztikák Jamaikában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Jamaikába mindössze 787,00 € volt?

  • Ha Jamaikába utazol, érdemes ellátogatnod Montego Bay, Kingston, Negril, Mandeville, Ocho Rios városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Jamaicán

10 érdekesség Jamaicáról

1
Jamaica a Nagy-Antillák szigetcsoportjához tartozik, és 10 991 km2-es területtel a szigetcsoport 3. legnagyobb szigete
2
Az országnak két hivatalos nyelve van: az angol és a patois. A jamaicai angol a brit és az amerikai angol több karakterét ötvözi
3
A Jamaica zászlaján látható színek szimbólumok. A zöld szín a reményt, a növényzetet és a mezőgazdaságot jelenti, a fekete szín a már leküzdött, és a jövőben szembejövő nehézségeket, a sárga pedig a napsütést és a természeti erőforrásokat jelenti.
4
A Karib-tenger többi szigetéhez hasonlóan Jamaikát is vulkanikus tevékenység alakította ki
5
Jamaicán júniustól novemberig tart a hurrikánszezon
6
Jamaica Kék-hegységének legmagasabb csúcsa a Kék-hegycsúcs, amelynek tengerszint feletti magassága 2265 méter.
7
Jamaica 1962 óta már nem brit gyarmat, parlamenti demokráciával rendelkező független állam
8
Jamaicán a protestáns vallások hívei vannak túlsúlyban
9
Jamaica szivarjáról ismert. Ezek közül a leghíresebb Macanudo, Royal Jamaica és Cifuentes
10
Jamaicán az angol mintát követve a bal oldali vezetés van érvényben
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?