Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Quebec

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Quebec

Quebec városa az azonos nevű tartomány délkeleti részén, a Szent Lőrinc folyó északi partján terül el, nem messze a St. Charles folyó deltájától. Kezdetnek nézzünk néhány érdekességet erről a csodás városról.

A lakosság összetétele az anyanyelvet tekintve kivételesen árulkodó: 95% francia és mindössze 1,5% angol anyanyelvű lakosa van. A lakosok megközelítőleg 2/3-a kétnyelvű. Érdekesség, hogy a lakosság 90%-a római-katolikus vallású.

Quebec Cityben található Észak-Amerika legrégebbi oktatási intézete, az Ursulines kolostor. Az óváros 1985-tól az UNESCO világörökségi listájának része. A várost évente 4,5 millió turista látogatja, ebből 3,5 millió hazai, és több mint 1 millió külföldi (a világ 75 államából). A turizmusnak köszönhetően a város évente mintegy 1,5 milliárd kanadai dollárral gazdagodik.

Quebecet meg kell ízlelni! Nehéz egy rövid látogatás során mindent bejárni. Ugyanakkor rengeteg étterem és kávézó vár felfedezésre, ahol megpihenve megcsodálhatod a város szépségeit.

Noha Quebec korántsem olyan népszerű, mint Toronto vagy Vancouver, a magyarok egyre szívesebben látogatják. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz a városba. Közvetlen járat nem indul hazánkból, sem a környező országokból, de kedvező áron repülhetsz egy vagy két átszállással is. A magyarok leggyakrabban az Air Canada, az Air France, a KLM, a Delta, a SWISS vagy a Lufthansa légitársaságokkal utaznak Quebecbe, a tartomány második legforgalmasabb repülőterére Quebec városában.

A Jean Lesage (YQB) nemzetközi repülőtér megközelítőleg 7 kilométerre, nyugatra fekszik Quebectől, s több tucat társaságnak ad otthont, mint az Air Canada Express, az Air Transat, a Pascan Aviation, a Porter Airlines, a Sunwing Airlines vagy a WestJet.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Quebecről

Kanada vízum - szükséges intézni?

Maximum 6 hónapig tartózkodhat turista céllal az országban vízummentesen. A légi úton történő beutazáshoz azonban elektronikus beutazási engedély (eTA), valamint érvényes útlevél szükséges. Ha autóval vagy hajóval érkezik Kanada területére, nincs szüksége eTA engedélyre. Blogunkban részletes leírást talál arról, hogyan igényelhet eTA beutazási engedélyt.

Kanada időjárás

Kanadában jellemzően meleg a nyár és hideg, szeles a tél. Az év legmelegebb hónapja a július 21 °C átlaghőmérséklettel. A leghidegebb hónap ellenben a január, amikor a hőmérséklet -3 °C körül mozog.

Mikor érdemes Kanadába látogatni? Az időjárás szempontjából a legjobb, ha az áprilistól szeptemberig tartó időszakban érkezel. Ha nyáron utazol, érdemes időben, néhány hónappal korábban szállást foglalnod.

A quebeci árak

A Kanadában használatos pénznem a kanadai dollár, bármelyik hazai vagy helyi pénzváltóban, de a repülőtéren is beválthatod.

Szállást keresel Quebecben? A belvárosban (Downtown) többnyire magasabbak az árak. Ha időben foglalsz, akár 10-13 400 forintért (fő/éj) is találhatsz szállást. A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Ha szeretnéd felfedezni a környéket, érdemes már a reptéren autót kölcsönöznöd. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást is.

Védőoltások a kanadai utazás előtt

A Kanadába való utazás előtt nincs szükség védőoltások beadatására. A fertőzés veszélye minimális ebben az országban. Elég, tehát, ha még tart a hazánkban kötelező oltások hatása.

Mennyi az idő Quebecben?

Quebecben hat órával több az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Quebecben

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Quebecben?

10 érdekesség Kanadáról

1
Kanadában több tó van, mint a többi országban összesen
2
Kanada északnyugati részén jegesmedve alakú rendszámtáblák is vannak
3
Minden évben karácsony előtt a kanadai önkéntesek válaszolnak a gyerekek Télapónak írt leveleire
4
Kanada egyes területein alacsonyabb a gravitáció, mint a világ más részein. A tudósok még nem jöttek rá ennek az okára, de feltételezik, hogy ez a múltbeli gleccsertevékenységnek köszönhető
5
Kanada 1984 óta nem rendelkezik tömegpusztító fegyverekkel
6
Churchill város lakosai nem zárják az autóikat. Hogy miért? Hogy a gyalogosok elrejtőzhessenek a kocsiban, abban az esetben, ha a számos jegesmedve egyike az utcán kószálna
7
A kanadai rendőrség nem ad bírságot, csak dicséretet
8
Kanada büszkélkedhet a legműveltebb lakosokkal
9
Kanadában legális a prostitúció
10
A világ legészakibb lakott települése a kanadai Alert. 817 kilométerre található az Északi-sarktól
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)