Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Bahama-szigetek

Akciós repülőjegyek Bahamákra

Érdekességek: Bahamák

Sok turista számára a Bahama-szigetek egy paradicsom, ahol több száz kissebb és nagyobb sziget található. A tenger a tisztaságáról, a helyiek türelmükről és közvetlenségükről, a sziget a helyi rumról híres - mindez a múltban és ma is érvényes. Röviden, ez egy olyan hely, ahol megfeledkezhetünk a mindennapi gondokról.

A Bahama-szigetek túlnyomó részét pálmaligetek és egzotikus kertek borítják. A szigetek nyugodt légköre valószínűleg az egyik oka volt annak, hogy Ernst Hemingway a Szigetek az Áramlatban című regényének történetét a nyugati Bimini szigeteken helyezte el.

A viszonylag sekély tenger miatt a 700 sziget környékének nagy része ideális a búvárkodáshoz és a sznorkelezéshez. A Bahama-szigetek 29 nagyobb és több mint 1000 kis korallszigetből áll. Az Atlanti-óceán nyugati részén, az Egyesült Államokban Floridától keletre, Kubától északra, valamint a Turks and Caicos-szigetektől nyugatra találhatók.

Olcsó repülőjegyeket foglalhatunk Bécsből, Budapestről és Prágából is. Csak annyit kell tennünk, hogy figyelemmel követjük az az olyan légitársaságok akcióit, mint az Air Canada, a British Airways, az Air France / KLM és az Austrian Airlines a Pelikán oldalán. Környékünkről jóllehet nem indul közvetlen járat a Bahamákra, számolnunk kell egy vagy két átszállással.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Bahamákon

Nassau

Ha a Bahama-szigetekről beszélünk, mindenki gyönyörű napos és homokos tengerpartokat, első osztályú szállodákat, hideg italokat és egy remek egzotikus nyaralást képzel el. A valóság sem tér el ettől, a Bahama-szigetek valóban az utolsó földi paradicsomok egyike.

Nassau a Bahama-szigetek fővárosa, és ha repülővel utazunk, a fő belépési pontja az országba. Érkeznek ide azonban hajójáratok is Floridából illetve a világ többi pontjából is.

Ahogy az a karib-tengeri országok fővárosainál megszokott, Nassau is a tengerparton fekszik. Ha a térképre tekintünk, keressük New Providence szigetét, éppen ott található. Egy viharos történelemmel rendelkező város - a 18. század elején teljesen ellepték a kalózok. Körülbelül ezrével tartózkodtak itt állandóan, ami meghaladta a helyi lakosság számát. Ők a kereskedelem hanyatlása miatt szenvedtek - egyetlen áruval ellátott hajó sem juthatott ugyanis a szigetre.

Ma Nassauban a legnépszerűbb luxusszállodákat találhatjuk meg, ezért is ez a hely különösen népszerű a szerelmes párok és ifjú házasok körében.

Olcsó járatokat Nassauba bécsi, budapesti és prágai indulással is foglalhatunk. Kövessük figyelemmel az Air Canada, a British Airways, az Air France / KLM vagy az Austrian Airlines légitársaságok aktuális akcióit a Pelikánon.

Hasznos infók a Bahamákról

✈ Útiokmányok és vízum a Bahamákra

A Bahama-szigetekre való utazáshoz útlevélre lesz szükségünk. Az útlevélnek legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie az országból tervezett visszatérés napjától számítva.

A Bahamákon vízum nélkül legfeljebb 3 hónapig tartózkodhatunk 6 hónapos időszak alatt.

✈ Az időjárás a Bahamákon

A Bahama-szigetekre a nagyon trópusi éghajlat jellemző, melyre a passzátszelek és a meleg Golf-áramlat van hatással. A Bahamák déli része egész évben nagyon száraz és meleg, minimális hőmérséklet-ingadozásokkal. Az átlagos napi hőmérséklet májustól novemberig (esős évszakban) 20-25 fok között, decembertől áprilisig (főszezonban) 25-32 fok között mozog.

A szigetek trópusi viharok és hurrikánok zónájában fekszenek, amelyek veszélye továbbra is fennáll az esős évszakban.

✈ Az árak a Bahamákon

A Bahama-szigetek hivatalos pénzneme a bahamai dollár. 1:1 arányban váltható amerikai dollárra.

A Bahama-szigeteken használhatunk európai kiadású hitelkártyákat is. Jobb éttermekben fizethetünk kártyával, és ATM-eket csak Nassauban találunk.

Az árak a Bahama-szigeteken viszonylag magasak. Kb. 130 dollárt fizetünk éjszakánként egy kétágyas szobáért egy szállodában. Egy üveg víz átlagosan 2 dollárba, a sör 3 dollárba, az egész napos tengeri út pedig 100 dollárba kerül.

Kedvező árú szállást keresünk a Bahamákon? Nézzünk körül az árakat és a lehetőségeket illetően a Pelikan.hu weboldalon. A Bahama-szigetek luxusmárkás szállodákat, de akár szerény szállásokat is kínál apartmanokban.

Autókölcsönzés is érdekelne minket a Bahamákon? Tegyünk így! Az üzemanyag nagyon olcsó az országban. Javasoljuk, hogy foglaljunk előre a Pelikán weboldalán keresztül, és érkezéskor vegyük át az autót a repülőtéren.

✈ A pontos idő a Bahama-szigeteken

A Bahama-szigetek és Magyarország közti időeltolódás - 6 óra.

✈ Egészségügy és oltások a bahamai utazás előtt

A Bahama-szigetekre történő utazás előtt nincs szükség speciális védőoltásra.

Repülési statisztikák Bahamákon

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Bahamákra mindössze 515,00 € volt?

  • Ha Bahamákra utazol, érdemes ellátogatnod Nassau, Freeport, George Town, Arthur's Town, Zsa városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók a Bahamákon

10 érdekesség a Bahama-szigetekről

1
A Bahama-szigeteken van egy rózsaszín homokos strand, a Pink Sands melyet a Harbour Island szigeten találunk
2
A Baja mar spanyol kifejezés sekély tengert jelent
3
A Bahamák első lakosokat Tainosnak hívták
4
A Bahamák partjainál található egy 200 méteres lyuk, amelyet Dean kék lyukaként nevezetes
5
A Bahamákat Kolumbusz Kristóf fedezte fel
6
A Bahama-szigetek legmagasabb csúcsa az Alvernia-hegy, 63 méterrel a tengerszint felett
7
A világ leghosszabb víz alatti barlangrendszere a Grand Bahama szigetén található a Lucayan Nemzeti Parkban
8
Az ország főként az idegenforgalomból és az előnyös adótörvényekből él - ezért a világ minden tájáról sok vállalat székhelye található itt
9
A flamingó a Bahama-szigetek nemzeti szimbóluma
10
1977-ben esett először hó a Bahama-szigeteken
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)