Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Honolulu

Akciós repülőjegyek Honoluluba

Érdekességek: Honolulu

A Hawaii-szigetek a Csendes-óceáni térség közepén, Japántól délkeletre, Ausztráliától pedig északkeletre fekszenek. 1959. 8. 20. óta az Egyesült Államok része, pontosabban az 50. tagállama. Fővárosa az Oahu szigetén található Honolulu.

A Hawaii-szigetek az USA legtávolabb eső állama, Kalifornia partjaitól 3800 kilométerre, délnyugatra fekszik. Hawaiin (pontosabban Big Island-en) található az Államok legdélebbi városa, South Point, vagy hawaiiul Ka Lae. Ennyit az adatokról. És most nézzük Hawaii azon oldalát, amelyről a legtöbben ismerik.

A Csendes-óceán gyöngyszemének is nevezik, nem véletlenül. A Hawaii-szigeteki kirándulás maga a valóra vált álom. Ez a vulkáni eredetű földi paradicsom varázslatos, homokos partjaival, vízeséseivel, korallzátonyaival, trópusi esőerdőivel, csodás virágaival, az azúrkék tengerrel és a lélegzetelállító hawaii természettel feledhetetlen élményt kínál.

Hawaii elvarázsol barátságos légkörével, a polinéz vendégszeretettel és a kulturális hagyományokkal. A szigetcsoportot 132 vulkanikus eredetű sziget alkotja, amelyek 2400 kilométer hosszú láncot képeznek. A legjelentősebbek Hawai, Maui, Oahu, Kauai, Molokai, Niihau, Lanai és Kahoolawe. A szigetcsoport a legkiterjedtebb sziget, Hawaii nevét viseli (amelyet Big Islandként is emlegetnek, hogy megkülönböztessék a szigetcsoporttól).

A szigetcsoport egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz. A (menettérti) jegyárak 490 000 Ft körül mozognak. Az repülőút megközelítőleg 25 óra hosszú, két vagy több átszállással.

Hazánkból nem indul közvetlen járat a szigetekre, ugyanakkor kényelmesen repülhetsz Hawaii szigetére (Big Island) az Austrian Airlines, a United, a KLM, az Air France vagy az American Airlines légitársaságokkal. A szigeten két repülőtér található – Kona és Hilo.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók a Hawaii-szigetekről

Vízum az USA-ba (ESTA)

Az USA-ba való utazáskor nem szükséges vízumot kérvényezned az amerikai nagykövetségen, elég, ha biometrikus útlevéllel és ESTA elektronikus utazási engedéllyel rendelkezel. Vízumért csak abban az esetben kell folyamodnod, ha több mint 90 napig szándékozol az Egyesült Államok területén tartózkodni, illetve ha tanulmányi vagy munkavállalási célból, esetleg diákcsere program keretén belül utazol. Ugyanez érvényes abban az esetben, ha nem hagyták jóvá az ESTA-kérelmedet. A blogunkban részletes leírást találsz arról, hogyan folyamodhatsz ESTA engedélyért.

A Hawaii-szigetek időjárása

A Hawaii-szigetek időjárása egész évben kedvező és változatlan. Két évszak váltakozik – a nyár és a tél. A nyár májustól októberig tart, a tél pedig novembertől áprilisig. Az átlagos nappali hőmérséklet nyáron 30 °C, télen pedig 25 °C. a víz átlaghőmérséklete egész évben 23,3 °C, nyaranta azonban akár három-négy fokkal is melegebb lehet. A tél a szörfösök évszaka, főleg a szigetek északi partjain nagyok a hullámok.

Az USA-beli árak

Az USA-ban használatos pénznem az amerikai dollár. Bármelyik reptéren, magyarországi vagy amerikai pénzváltóban beválthatja a forintot.

Úgy tartják, az USA-ban olcsón kaphatóak az elektronikai eszközök és a ruházati cikkek, ez azonban nem minden államra érvényes egyaránt. Az árak viszonylag magasabbak, mint nálunk, ez azonban nagymértékben függ az egyes államoktól. A legdrágább helyek közé tartozik New York, valamint a Hawaii-szigetek, ahol többszörös árkülönbséggel kell számolni.

Szállodát vagy panziót keres? Minél közelebb van a városközponthoz, annál magasabb lesz az ára. Ez az Egyesült Államokra sokkal inkább érvényes, mint a világ bármely más országára.

A szállodák árát és elhelyezkedését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhat.

Védőoltások az USA-ba való utazás előtt

Az Egyesült Államokba való látogatás előtt nem szükséges a védőoltások beadatása. Az Államokban minimális a fertőzés esélye. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása. Ha a természetbe készül, ajánlatos a kullancs elleni védőoltás beszerzése.

Hány óra van a Hawaii-szigeteken?

Hawaii a GMT -10 időzónában található, tehát Magyarország és a Hawaii-szigete közt tizenkét óra az időeltérés.

Repülési érdekességek Honoluluban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Honoluluba mindössze 629,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni a Hawaii-szigeteken?

10 érdekesség az USA-ról

1
Az USA és Oroszország közti legkisebb távolság mindössze 4 kilométer.
2
A valaha nyomtatott legnagyobb bankjegy 10 000 dollár értékű volt.
3
Hawaii az egyetlen olyan amerikai állam, ahol kávét termesztenek.
4
Az Egyesült Államoknak nincs hivatalos nyelve.
5
A Disneyland vidámpark nem árul rágógumit, mert Walt Disney nem akarta, hogy a kiköpött rágó beleragadjon a látogatók cipőjébe.
6
Az amerikai kormány megmérgezte a szeszt az alkoholtilalom idején, s ezzel csaknem 10 000 ember halálát okozta.
7
Kentucky államban mindmáig törvényellenes a nadrág hátsó zsebében vinni a fagylaltot.
8
Az amerikaiak 25%-a hisz a reinkarnációban.
9
Az Egyesült Államoknak csak egyetlen egy szótagos állama van: Maine.
10
A dollárt 293 féle képpen lehet felváltani apróra.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?