Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Miami

Akciós repülőjegyek

Érdekességek Miamibe

Miami a napsütötte Florida délkeleti részén, az Egyesült Államok keleti partvidékén helyezkedik el.

A világhírű, fehér homokos Miami Beach és a jachtokkal teli Biscayne-öböl tökéletes helyszín az üdülésre.

A fényűző South Beach negyed Art deco stílusú épületeivel és Észak-Amerika legnépszerűbb szórakozóhelyeivel igazán lehengerlő. Azt mondják, ez a legmegfelelőbb hely a csillaglesre, bár itt az égbolt helyett a klubokat kell fürkészni.

Coral Gables a történelmi épületeivel, vagy Coconut Grove a bevásárlóközpontjaival – egy biztos, ebben a városban mindenki megtalálja a neki valót. A Kubától légvonalban 531 km-re található Miami városában dinamikus, kubai atmoszféra lüktet. A Calle Ocho kávé- és szivarboltjai Little Havanában, valamint a mindenütt felbukkanó fekete bab világossá teszi, miért is nevezik Miamit „Latin Amerika fővárosának”.

Miami a magyarok körében is egyre közkedveltebb célállomás. Olcsó repülőjegyeket leggyakrabban Budapesten, illetve Prágában vásárolhat Miamiba, ugyanakkor Bécsben is kaphatóak akciós jegyek. A repülőút legalább tizenhárom órás, többnyire azonban hosszabb, egy vagy két átszállással, általában New Yorkban.

Az Austrian Airlines Bécsből indít közvetlen járatot, amely hozzávetőleg tizenegy órás. A magyarok általában a Lufthansa légitársasággal, a Brussels Airlines, az Air France, a United Airlines, a Swiss International Air Lines, illetve a Turkish Airlines légitársaságokkal utaznak Miamiba. Európából indulva többnyire a Miami Nemzetközi Repülőtérre (MIA) érkeznek a járatok.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos információk Miamiról

Vízum az USA-ba (ESTA)

Az USA-ba való utazáskor nem szükséges vízumot kérvényezned az amerikai nagykövetségen, elég, ha biometrikus útlevéllel és ESTA elektronikus utazási engedéllyel rendelkezel. Vízumért csak abban az esetben kell folyamodnod, ha több mint 90 napig szándékozol az Egyesült Államok területén tartózkodni, illetve ha tanulmányi vagy munkavállalási célból, esetleg diákcsere program keretén belül utazol. Ugyanez érvényes abban az esetben, ha nem hagyták jóvá az ESTA-kérelmedet. A blogunkban részletes leírást találsz arról, hogyan folyamodhatsz ESTA engedélyért.

Időjárás Miamiban

Miami éghajlata a trópusi és a monszun keveréke, ami azt jelenti, hogy a forró, nedves nyarak váltakoznak a rövid, meleg telekkel. Az év legmelegebb hava a július 28 °C-os átlaghőmérséklettel, a leghidegebb pedig a január 20 °C-kal. A legcsapadékosabb hónap az október átlagosan 234 mm-nyi csapadékkal.

Mikor ajánlatos tehát Miamiba utazni? A legideálisabb a januártól májusig tartó időszak, amikor az átlaghőmérséklet kellemes 20 °C körül mozog, és napos az idő.

Ha nyáron vagy ősszel szeretne Miamiba látogatni, mindenképpen vigyen magával esernyőt. Jól jöhet, ha elkapná egy délutáni zápor. Rosszabb esetben az esernyő sem segít, júniustól novemberig ugyanis hurrikánveszély jellemző erre a területre.

A miami árak

Az Amerikában használatos pénznem a dollár. Bármelyik reptéren vagy hazai pénzváltóban, de az USA-ban is beválthatja a forintot.

Szállást keres Miamiban? Vigyázat az idegenforgalmi adóval, sok hotel felszámolja az alapárhoz. Ez körülbelül 8–25 dollár per éj között mozog, ami magába foglalja például a napernyőt és a törölközőket. A foglalás előtt érdemes meggyőződni róla, hogy a hotel nem számol fel plusz költségeket. A szállások árát ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol egyúttal elintézheti a foglalást is.

Az autóbuszok nem tartoznak a legmegbízhatóbb közlekedési eszközök közé Miamiban. A légkondicionálás sajnos nem kárpótol a forgalmi dugókért.

Egy másik módja a tömegközlekedésnek a belvárosban működő magasvasút (Metromover), amely rövid szakaszokon közlekedik, és teljesen ingyenes, éppen ezért általában nagyon zsúfolt. Sokkal hatékonyabb közlekedési eszköz a két vonalból álló vasúthálózat, a Metrorail, amely egyetlen útvonalon, északtól (Palmetto) dél felé (Dadeland) közlekedik. Az állomások száma mellett a járatok gyakorisága is korlátozott. Hétvégente mindössze félóránként, éjféltől hajnali ötig pedig egyáltalán nem közlekedik.

A taxik nagyon drágák, esetenként akár 50 dollár fölé is emelkedhet az ár.

Ha csupán néhány napot tartózkodik Miamiban, érdemesebb autót kölcsönöznie. A kiránduláshoz ez a legmegfelelőbb közlekedési eszköz. A városban való tájékozódás rendkívül egyszerű. A Pelikán oldalán ellenőrizheti az árakat, valamint autót is bérelhet.

Védőoltások az USA-ba való utazás előtt

Az Egyesült Államokba való látogatás előtt nem szükséges a védőoltások beadatása. Az Államokban minimális a fertőzés esélye. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása. Ha a természetbe készül, ajánlatos a kullancs elleni védőoltás beszerzése.

Hány óra van Miamiban?

Miami az UTC -5 időzónában fekszik. Ez azt jelenti, hogy hat-hét óra eltérés van a magyarországi és a miami idő között – a téli, illetve a nyári időszámítástól függően.

Látnivalók Miamiban

10 érdekesség Miamiról

1
Miami az egyetlen olyan észak-amerikai város, amelyet két nemzeti park vesz körül (Biscayne, Everglades). A városban több mint 800 park található.
2
Miami az egyetlen olyan főváros az USA-ban, amelyet nő alapított. A 19. század végén Julia Tuttle meggyőzte Henry Flaglert, hogy hosszabbítsa meg a floridai vasútvonalat egészen Miamiig, s ez lehetővé tette a város kiépítését.
3
Miami a roncsbúvárkodás paradicsoma. Évente legalább 125 000 profi búvár érkezik azzal a céllal, hogy átvizsgáljon több mint 50 merülőhelyet.
4
Kevesen tudják, hogy a napozókrémet Miamiban találták fel. 1944-ben a gyógyszerész Benjamin Green fejéből pattant ki a védőfaktor ötlete a napsütötte tengerparti városban.
5
Annak ellenére, hogy Miami egy milliárdosokkal teli, jövedelmező hely, 2001-ben összeomlott a város gazdasága.
6
Miami a vállalkozó Carl G. Fishernek köszönhetően vált üdülőparadicsommá. Fisher híddal kötötte össze a földeket és a mocsarakat (a mai Miami Beach) a várossal, kiszáríttatta a lápos területeket, és kiépítette a város hálózatát. Így alkotta meg Fisher ezt a csodás üdülőhelyet, amelynek köszönhetően mesés vagyonra tett szert.
7
Miamiban több mint 800 épület épült Art deco stílusban, ez teszi a várost az Art deco éllovasává a világon.
8
Miami a világ egyik legnagyobb kikötővárosa. Évente több mint 5 millió ember száll itt kirándulóhajóra.
9
A város a nevét az őslakos Mayaimi indián törzsről kapta, amely az 1600-as és 1700-as években élt itt.
10
Miamiban sok különös törvény van. Tiltott például az utcán ételt árulni, vagy a rendőrségen gördeszkázni.
Hasznos ez a cikk?