Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Costa Rica

Akciós repülőjegyek Costa Ricára

Érdekességek: Costa Rica

Costa Rica Közép-Amerika egy kis, paradicsomi szeglete, amelynek minden ösvénye vízeséshez, tűzhányóhoz, eldugott tengerparthoz vezet, valamint a végtelen dzsungelbe, amely több száz madárfajnak, lajhárnak, majomnak és tapírnak ad otthont.

Costa Rica tökéletes úti cél az utazók számára, akiknek már elege van New York és Bangkok túlzsúfolt utcáiból. Costa Rica egy valódi trópusi kaland hegyekkel, folyókkal, kávébab-ültetvényekkel, hamisítatlan közép-amerikai temperamentummal és kiváló helyi specialitásokkal.

Ha egyszer belekóstolsz Costa Ricába, sosem kaphatsz belőle eleget.

Hazánkból is találhatsz olcsó repülőjegyet Costa Ricába. Közvetlen járatot hiába keresnél az országba, ugyanakkor kényelmesen repülhetsz egy vagy két átszállással a British Airways, az American Airlines, a KLM/Air France vagy a Delta légitársaságokkal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Costa Ricán

San José

Costa Rica fővárosa a helyi kormány székhelye, emellett azonban fontos közlekedési csomópont is. 1161 méter tengerszint feletti magasságban, az ország közepén, Meseta Central völgy szívében terül el.

Az időjárás egész évben stabil, 25 °C körül mozog, az évi csapadékmennyiség 1800 mm.

A főváros egyebek mellett tele van izgalmas múzeumokkal és csoda szép parkokkal, ahol nyugalomra lelhetsz és megpihenhetsz a nap fáradalmai után.

San José a legfiatalabb latin-amerikai városok közé tartozik. 1737-ben alapították a spanyol közigazgatási tanács rendeletére.

Hasznos infók Costa Ricáról

Vízum és úti okmányok Costa Ricáról

Ha Costa Ricába utazol, az útleveled elvárt érvényességi ideje minimum 3 hónap a beutazásod napjától számítva. Az országba való belépés egyik feltétele a megfelelő anyagi keret igazolása és a visszaútra szóló repülőjegy felmutatása.

A Costa Rica-i időjárás

Costa Rica az a hely, ahol télen is napsütés és meleg van. A hőmérséklet egész évben magas, főként a Csendes-óceán és a Karib-tenger partjainál. A hőmérséklet nem is kellemes 23 ºC alá, de akár 30 ºC fölé is emelkedhet. Az egyenlítő közelében trópusinak is nevezhető az éghajlat. Az egyes területeknek saját mikroklímája van, tengerszint feletti magasságtól, illetve régióktól függően változik a csapadék mennyisége is. A part menti területeken egész évben magas a hőmérséklet, a városokban és a dombosabb területeken mérsékelt az éghajlat.

A hegyvidéki területeken, 3000 méteres tengerszint feletti magasság felett télen a hőmérséklet fagypont alá is eshet. Costa Ricában két évszak váltakozik, a száraz és az esős évszak. A száraz évszak decembertől áprilisig, az esős évszak pedig májustól novemberig tart. Ezek az évszakok az ország egyes területein máshogy nyilvánulnak meg. A legmelegebb hónapok a március, április, a május és a június, 25 ºC körüli átlaghőmérséklettel.

A Costa Rica-i árak

Costa Rica – Közép-Amerika többi országához viszonyítva – a drágább úti célok közé tartozik. Az élelmiszerért, az éttermi kosztért és a szolgáltatásokért 20-30%-kal többet kell fizetni, mint a szomszédos országokban.

Egy üveg víz ára 670 Ft, egy fő részére az étel ára egy étteremben 5000 Ft körül mozog.

A szállások árát Costa Ricában ellenőrizheted a Pelikán oldalán is. Ha szeretnél autót bérelni és egyedül bejárni az országot, érdemes a repülőtéren kocsit bérelned. A foglalást elintézheted a Pelikán oldalán is.

Mennyi az idő Costa Ricában?

Costa Rica és Magyarország közt 7 óra az időeltérés.

Védőoltások a Costa Ricába való utazás előtt

Ha Costa Ricába utazol, nincs szükség kötelező védőoltások beadására. Ha azonban az esőerdőbe készülsz, érdemes minőségi rovarirtót és hosszú nadrágot és felsőt is előkészíteni. Ezen a környéken elvétve előfordulhat a malária és a dengue-láz is.

Repülési statisztikák Costa Ricán

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Costa Ricára mindössze 933,00 € volt?

  • Ha Costa Ricára utazol, érdemes ellátogatnod San Jose, Liberia, San Jose, Barra Colorado, Quepos városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni és átélni Costa Ricában?

10 érdekesség Costa Ricáról

1
Costa Ricát 1502-ben fedezte fel Kolumbusz Kristóf
2
Costa Rica a legbiztonságosabb ország egész Közép-Amerikában
3
A fővároshoz legközelebbi tűzhányó a Poas vulkán (2710 méter t.sz.f.m.)
4
Az ország nagy összegeket fektet a lakosság műveltségébe, ami eléri a 97%-ot is
5
Costa Rica lakosai Ticos-nak nevezik magukat
6
Costa Rica hadseregét még 1948-ban feloszlatták
7
Costa Rica spanyolul annyit jelent: „gazdag part”
8
Costa Ricát rendkívül békeszerető országként tartják számon. Mi több, az egyik elnökét, Oscar Arias-t Nobel-békedíjjal tüntették ki
9
Az ország területének negyedét természeti rezervátumok és nemzeti parkok borítják
10
Az aktív Arenal tűzhányó (1633 méter t.sz.f.m.) Costa Rica egyik szimbóluma. A vulkán utoljára 2010-ben tört ki
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?