Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Kuba

Akciós repülőjegyek Kubába

Érdekességek: Kuba

Kuba főként utánozhatatlan atmoszférájával, történelmével, zenéjével, táncaival, építészetével és kedves lakosaival csábítja a turistákat. Kubában minden megtalálható, amit egy karibi nyaralástól várhat az ember. Csodálatos strandok, izgalmas történelem, szivarok, rum és salsa.

Nem kell történésznek lenned, hogy megértsd Kuba törtélmének gazdagságát és sajátos jellemét. A szigetet Kolumbusz Kristóf fedezte fel. A spanyol-amerikai háború színtere, Che Guevara és a kubai forradalom, szocializmus és Fidel Castro kormánya. Néhány fogalom, amellyel a Hidegháborút befolyásoló, egyik legjelentősebb ország gazdag történelme jellemezhető. Kuba történelme egyedülálló és utánozhatatlan atmoszférát teremt.

Kuba a híres rumok hazája, kiváló minőségük világszerte ismert. Aromájuk és ízük a rumok szerelmesét, Ernest Hemingwayt is rabul ejtette, aki daiquirivel vagy tisztán itta a rumot. A tölgyfahordókban érlelt, minőségi, sötét nedű íze mindenkiben nyomot hagy, aki valaha ellátogatott erre az egyedülálló atmoszférájú, varázslatos helyre.

Kuba minden szegletéből zene árad, úgy az étteremből, akár a borbélytól. A kubaiak zene nélkül el sem tudják képzelni az életet. A zene az ország jelképévé vált. A hagyományos kubai zene ritmusát a rumba és a salsa táncok hordozzák.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Kubába. Elég, ha a Pelikán oldalán figyelemmel követed a Turkish Airlines, az Air Canada, az Air France/KLM, az Eurowings, az Aeroflot vagy az Iberia légitársaságok akciós ajánlatait.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Kubában

Havanna

A romantikus nagyváros a világ legszebbjei közé tartozik. Így emlékszünk a legnagyobb kubai városra, Havannára. A város utánozhatatlan atmoszférájával, történelmével, zenéjével, táncaival, építészetével és kedves lakosaival csábítja a turistákat. A kétmilliós lakosságú Havanna, az utolsó városok egyike, ahol kommunizmus van. Rendkívül népszerű üdülőhely a magyarok körében is. Itt minden megtalálható, amit egy karibi nyaralástól várhat az ember. Csodálatos strandok, izgalmas történelem, szivarok, rum és salsa.

Nem kell történésznek lenned, hogy megértsd Kuba törtélmének gazdagságát és sajátos jellemét. A szigetet Kolumbusz Kristóf fedezte fel. A spanyol-amerikai háború színtere, Che Guevara és a kubai forradalom, szocializmus és Fidel Castro kormánya. Néhány fogalom, amellyel a Hidegháborút befolyásoló, egyik legjelentősebb ország gazdag történelme jellemezhető. Kuba történelme egyedülálló és utánozhatatlan atmoszférát teremt.

Kuba a híres rumok hazája, kiváló minőségük világszerte ismert. Aromájuk és ízük a rumok szerelmesét, Ernest Hemingwayt is rabul ejtette, aki daiquirivel vagy tisztán itta a rumot. A tölgyfahordókban érlelt, minőségi, sötét nedű íze mindenkiben nyomot hagy, aki valaha ellátogatott erre az egyedülálló atmoszférájú, varázslatos helyre.

Kuba egyértelműen a minőségi dohány paradicsoma is. Havanna egyértelműen a Karib-térség egyik leglátogatottabb helye. A magyarok körében is rendkívül népszerű üdülőhely. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Kubába. Bécsből az Austrian Airlines indít közvetlen járatot a szigetre. Egy átszállással repülhetsz az Air France, a KLM, az Air Canada, az Aeroflot, a British Airways, a SWISS vagy az Iberia légitársaságokkal. A repülőút megközelítőleg 13 óra hosszú.

Varadero

Kuba legszebb strandja nyolc betűben? Kétségtelenül a Varadero! A 16 kilométeren elterülő partszakasz a fehér homokos strand, a Karib-tenger és a ragyogó nap ellenállhatatlan kombinációjával várja a látogatókat. Tökéletes hely a könnyűbúvárkodáshoz, a búvárkodáshoz és a vízi sportokhoz.

Kuba ódon, kissé kopott, mégis szép és szórakoztató, utánozhatatlan atmoszférájú, időnként azonban frusztráló is lehet. Az országnak megmagyarázhatatlan bája van. Olyan, akár egy kolduskabátba bújt herceg. A romos épületeket arany csillárok díszítik, az omladozó büfé mellett csillogó, homokos strand. Ezek az ellentétek teszik Kubát hihetetlenül érdekessé. A gazdasági blokáddal sújtott Kuba mintha a saját idősíkjában létezne, ahol megállt az idő.

Kubában feledkezz meg a nyugati világi élet magától értetődő velejáróiról, és inkább élvezd az az élet apró örömeit, szórakozz kubai módra. Ha Kuba könyv lenne, valószínűleg James Joyce Ulysses című regénye lenne. A napsütötte ország minden szegletéből a kubai zene és a tánc árad. A helyiek hamisítatlan temperamentuma világszerte ismert, s nem félnek táncba hívni téged akár az utca kellős közepén, fényes nappal sem. Ne mondj nemet!

Varadero egyértelműen a Karib-térség leglátogatottabb üdülőhelyei közé tartozik. A magyarok körében is rendkívül népszerű üdülőhely. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Kubába. Bécsből a Condor légitársaság indít közvetlen járatot Varaderóba. Egy átszállással repülhetsz az Eurowings, a Lifthansa vagy az Air Canada légitársaságokkal. A repülőút Varaderóba megközelítőleg 14 óra hosszú.

Cayo Coco

Cayo Coco Varadero után Kuba második legismertebb és legegzotikusabb üdülőhelye. Elnevezése a fehér íbiszből ered. A sziget főként luxus all inclusive üdülőközpontjairól híres.

Cayo Santa Mariával és számos más szigettel együtt egy szigetcsoport része, amely a fő szigettől körülbelül 27 kilométerre található. A szigetet 400 kilométer széles korallzátony veszi körül, ezért tökéletes hely a strandoláshoz, búvárkodáshoz és a könnyűbúvárkodáshoz.

Pálmafákkal szegélyezett, csodás, fehér homokos partok és kristálytiszta, meleg tenger vár, tökéletes a vízi sportok kedvelői számára.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Cayo Coco szigetére. Elég, ha figyelemmel követed a Pelikán oldalán az Air Canada és a Lufthansa légitársaságok akciós kínálatait. Hazánkból nem indul közvetlen járat Cayo Cocóra.

Santa Clara

Szép és festői, egyetemi város, amely főként Che Guevara forradalmárnak köszönhetően játszott fontos szerepet Kuba történelmében. Ugyanis Santa Clarában vívták a kubai forradalom döntő csatáját. 1958-ban Che Guevara felszabadította a várost, és megalapozta a Batista-kormány bukását.

A városra jellemzőek a gyarmatosítás korabeli épületek és a szűk kis utcácskák. A város szívében terül el a hatalmas és csoda szép Parque Vidal tér.

A város azonban nem ragadt meg a múltban, követi a legújabb trendeket. A kubai ifjúság évek óta szemlélteti kreativitását és lerombolja a Kubáról kialakult mítoszokat. Belecsöppenhetsz egy transzvesztita show vagy egy igazi rock koncert közepébe is.

Santa Clara leglátogatottabb helye kétségtelenül Che Guevara mauzóleuma, műemléke és múzeuma, amely a forradalmár életét dokumentálja az argentínai gyermekkorától az 1967-es bolíviai haláláig.

Santa Clara tökéletes hely mindenki számára. Népszerű üdülőhely, ahol családi programoktól a történelmi műemlékeken a népszerű stadionig minden megtalálható.

Olcsó repülőjegyet is találhatsz Santa Clarába. Elég, ha a Pelikán oldalán figyelemmel követed az Air Canada vagy a Turkish Airlines légitársaságok akciós kínálatát. Havannába is vásárolhatsz olcsó repülőjegyet, onnan pedig autóbusszal juthatsz el Santa Clarába. Az út megközelítőleg 3 órás.

További városok
Trinidad

A kubai Trinidad minden Kubába utazó turista számára kötelező megálló. Hogy miért? A városban spanyol gyarmati atmoszféra uralkodik. A legszebb látnivalókat a Plaza Mayor főtér közelében találod.

Trinidad a harmadik legrégebbi város a szigeten, s kivételesen izgalmas – négy évszázad alatt is sikerült megőriznie egyedülálló báját. Talán éppen ezért tartozik a legkeresettebb kubai helyek közé.

A város Kuba központi részének nyugati partján terül el, az Escambray-hegység közelében. Gyarmati megjelenése mellett a cukornád-feldolgozásáról vált világszerte ismertté. 1988-ban Trinidad hivatalosan is felkerült az UNESCO Világörökségi listájára.

A színpompás és nagyszabású város minden látogató figyelmét megragadja, de a környező strandok is kétségkívül vonzzák a látogatókat. A Playa Ancón az egész Karib-térség egyik legszebb partja.

Olcsó repülőjegyet is találhatsz Trinidadba. Elég, ha a Pelikán oldalán figyelemmel követed az Air Canada vagy a Turkish Airlines légitársaságok akciós kínálatát. Havannába is vásárolhatsz olcsó repülőjegyet, onnan pedig autóbusszal vagy vonattal juthatsz el Trinidadba. Az út megközelítőleg 4 órás.

Holguín

Kuba északkeleti részén találod a sziget legváltozatosabb tartományát, Holguínt. Lenyűgöző hegyek, termékeny alföldek, erdők, történelmi emlékművek és számos csodás part várja a látogatókat.

Holguínt a „parkok kubai városaként” is emlegetik. Közel fekszik ahhoz a helyhez, ahol 1492-ben Kolumbusz Kristóf partra szállt. Csak a 16. században népesült be.

A tartomány fővárosától 60 kilométerre található Guardalavaca talán Kuba legszebb üdülőhelye. Banánföldek szegélyezik, varázslatos strandját pedig fák övezik. Számos all-inclusive szálloda áll a rendelkezésedre.

Holguínban működik a Frank País nemzetközi repülőtér, s itt végződik a Havanna–Santiago de Cuba főút is. Olcsó repülőjegyet is találni a kubai városba. Elég, ha a Pelikán oldalán figyelemmel követed az Air Canada vagy a Turkish Airlines légitársaságok aktuális kínálatát.

Santiago de Cuba

Több mint 495 000 lakosával Santiago de Cuba a második legnagyobb város Kuba szigetén, s a legnagyobb város az azonos nevű Santiago de Cuba tartományban. Légvonalban mintegy 760 kilométerre, délkeletre található Havanna fővárostól.

A várost a 16. században alapították a spanyol telepesek. Az eredeti város tűzvész áldozata lett, néhány évvel később azonban visszatértek a lakosai. 1987-ben az UNESCO bioszféra-rezervátummá nyilvánította a helyi Baconao parkot. A San Pedro de la Roca erőd, amely Santiago kikötőjét volt hivatott védelmezni a kalózokkal szemben, felkerült a Világörökségi listára.

Kuba többi városával ellentétben itt érződik a Karib-térség és a Haitiről beutazó valamikori francia telepesek erős hatása. Santiagót gyakran hasonlítják Havannához, amely a turizmus szempontjából sokkal ismertebb. Santiago azonban ugyanolyan lenyűgöző, s ha arra visz az utad, mindenképp látogass el a kubai városba.

A városban található az Antonio Maceo (SCU) nemzetközi repülőtér. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Santiago de Cubába. Elég, ha a Pelikán oldalán figyelemmel követed az Air Canada és a Turkish Airlines légitársaságok akciós kínálatait.

Guantanámo

A Kubától délkeletre fekvő Guantanámónak 280 000 lakosa van. Ez a terület a kávécserje és a cukornádtermesztésről híres. A város mintegy 910 kilométerre található a fővárostól, Havannától, és 15 kilométerre az amerikai haditengerészeti bázistól.

A kiterjedt Guantanámo-öbölben, Kuba délkeleti részén található az USA azonos nevű haditengerészeti bázisa, amelyet 1898-ban alapítottak. Az Egyesült Államok 1903-tól használja a bázist. A kubaiak azonban „illegálisnak” minősítették az amerikai bázist, és évek óta nem fogadják az USA által fizetett bérleti díjat.

A bázishoz tartozik két repülőtér, illetve a negyvenként hadihajót befogadó kikötő, ahol megközelítőleg háromezer katona dolgozik. A bázist aknamező és több tíz kubai katonai állomás veszi körül, így a turisták számára megközelíthetetlen. A Micador Malones vagy a Caimarera kilátókból azonban megtekinthető.

Guantanámo egyebek mellett búvárparadicsomként is ismert. A kirándulást ugyanakkor a kubai utazási irodákkal kell egyeztetni.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Guantanámóba. Elég, ha a Pelikán oldalán figyelemmel követed a Turkish Airlines vagy az Air Canada légitársaságok kedvezményes kínálatát. Közvetlen járat Guantanamóba nem létezik. Legalább két átszállással juthatsz el a kubai városba.

Hasznos infók Kubáról

Vízum Kubába

Vízumot igényelnél Kubába? Gyerekjáték, ugyanakkor nem lesz ingyen. Szükséged lesz ún. turisztikai kártyára, amely feljogosít az országba való belépésre, és 30 napos kubai tartózkodásra.

Abban az esetben, ha a Pelikánnal utazol, az utazási csomagod nagy valószínűséggel magába foglalja a turisztikai kártya árát is. Ha a repülőjegyedet vásároltad a Pelikán közvetítésével, a turisztikai kártyát magadnak kell biztosítanod.

A kubai időjárás

Kubában egész évben kellemes az idő. Magas a hőmérséklet és a levegő páratartalma, és gyakori a csapadék. Tehát egész évben napsütéses az idő, a hőmérséklet pedig 30 °C körül mozog. Kubának szubtrópusi éghajlata van, így két évszak váltakozik az országban. A száraz időszak novembertől áprilisig tart, az esős évszak pedig májustól októberig.

Ezért érdemes a novembertől áprilisig tartó időszakban Kubába látogatni. Az esősebb évszakban ugyanakkor nagyobb a hőség és a tenger vize is melegebb. Az esőzések általában nagyon intenzívek, és rövid viharok formájában jelentkeznek.

A kubai árak

A Kubában használatos pénznem a CUC – kubai konvertibilis peso. A felmérések szerint a fogyasztói árak alacsonyabbak, mint Magyarországon. Általánosságban véve a helyi élelmiszerek 20%-kal olcsóbbak. Egyes élelmiszerek árait illetően azonban óriási az eltérés. Kubában rendkívül olcsó a gyümölcs és néhány zöldségféle.

Szállást keresel a Karib-térségben? A hatalmas kínálatban könnyű elveszni. A szállások árait ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Ha szeretnél autót bérelni, akkor érdemes a repülőtéren megtenned. A Pelikán oldalán elintézheted a foglalást.

Védőoltások a Kubába való utazás előtt

Ha Kubába utazol, a klasszikus oltásokra lesz szükséged, mint a Tetanusz, de a Hepatitis A és a hasi tífusz elleni védőoltások beadása is javasolt.

Mennyi az idő Kubában?

Kubában 6 órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Repülési statisztikák Kubában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Kubába mindössze 475,00 € volt?

  • Ha Kubába utazol, érdemes ellátogatnod Havanna, Varadero, Santiago, Holguin, Cayo Coco városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes látni és átélni Kubában?

10 érdekesség Kubáról

1
Hemingway arról volt híres, hogy gyakran látogatott Kubába. Két leghíresebb művét – Az öreg halász és a tenger, Akiért a harang szól – szintén itt írta
2
Kuba és az USA viszonya hosszú éveken keresztül zavaros volt. Ennek következménye volt, hogy Kubában 60 évig nem is ismerték a Coca Colát. Csak néhány évvel ezelőtt vált törvényessé az ital forgalmazása
3
Az állami járműveknek kötelessége felvenni a stopposokat és azokat a lakosokat, akiknek fuvarra van szükségük
4
A kubaiak imádják John Lennont. Az egyik helyi parkban szobrot is állítottak neki, amire őrök vigyáznak, ugyanis számtalanszor ellopták már a szobor szemüvegét
5
Cuba Libre – azaz rum, kóla és lime ebben formában Kubában nem létezik. A hazaiak mentiritának nevezik
6
Kuba a világ legszegényebb országai közé tartozik. Az átlagbér mindössze néhány ezer forint körül mozog
7
Ha Kubába készülsz, vigyázz arra, mit fotózol. A katonai egységekről, a rendőrségről és a reptéri személyzetről felvételeket készíteni szigorúan tilos, börtönbüntetés jár érte
8
Kuba lakosai 2008-ig nem használhattak mobiltelefont, és 1997-ig nem érintkezhettek a turistákkal
9
A lakosok mindössze 5-6%-a fér hozzá a nyilvános világhálóhoz, ahogy mi ismerjük. A többiek csak a cenzúrázott változatot használhatják
10
Kuba történelmében mindössze egyszer havazott, 1857 márciusában
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?