Skip to main content

Olcsó repülőjegyek USA

Akciós repülőjegyek Az Usa-ba

Érdekességek: Usa

Az Egyesült Államokba irányuló járatok már régóta a magyarok között is a legnépszerűbb járatok közé tartoznak. Az USA-t nyugatra és keletre oszthatnánk a turizmus szemszögéből. Nyugaton olyan városok dominálnak, mint Los Angeles, San Francisco vagy Las Vegas. A keleti parton viszont különösen érdekesek New York, Boston, Washington és Miami.

New York sok utazó álma és nem csoda. A kultúra szerelmesei Washingtont fogják kedvelni. Éppen ellenkezőleg, a déli és meleg Miami végtelen szórakozást és kikapcsolódást kínál a tengerparton. A jó ételek és a zene szerelmeseinek pedig nem szabad kihagyniuk a kevésbé ismert New Orleans-t.

Hatalmas városok mellett az USA nyugati része is összetéveszthetetlen és gyönyörűen sokszínű természetet kínál. Számos világhírű nemzeti park található itt, mint például a Yosemite Nemzeti Park és a vulkanikus Yellowstone. Észak-Arizonában van még a Grand Canyon, a Colorado folyó által alkotott világhírű természetcsoda.

A szörfösök az USA nyugati részén érezhetik jól magukat. Az USA leghíresebb szörfözési területei San Diego és Seattle között találhatók.

Az Egyesült Államokba történő belépéshez szükséges dokumentumok

2009 óta a magyar turistáknak ESTA-engedélyre van szükségük az Egyesült Államokba történő utazáshoz, és a 90 napnál rövidebb utazásokhoz nem szükséges vízum. Az ESTA engedély megszerzése viszonylag egyszerű és teljesen online is elvégezhető.

Olcsó repjegyek az USA-ba

Magyarországból az Egyesült Államokba a legegyszerűbb Bécsből, Budapestről vagy Prágából induló járatokkal lehet eljutni. Azonban gyakran szükség van legalább egy átszállásra az európai repülőtérek egyikén. Az USA-ba tartó járat hossza körülbelül 10 óra.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Az Egyesült Államokban

New York

New York a világ egyik legnagyobb és leglátogatottabb városa. A modern művészetek epicentruma, a divat fővárosa, és gasztronómiai mennyország. Különleges atmoszféra lengi körül a nap minden percében, valószínűleg éppen ezért kapta „a város, amely sosem alszik” elnevezést.

New York világias, zajos és tele van felhőkarcolókkal. A Hudson folyó torkolatában terül el, és öt városnegyed alkotja: a pompás Manhattan, a népes Brooklyn, a vegyes Queens, a szegényesebb Bronx, valamint az elfeledett Staten Island.

A magyarok körében rendkívül közkedvelt. New Yorkba leggyakrabban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhet kedvezményes áron. A repülőút hossza megközelítőleg tíz óra, egy, esetenként két átszállással. Az Austrian Airlines légitársaság közvetlen járatot is indít Bécsből New Yorkba.

A magyarok leggyakrabban az Air France, az American Airlines, a British Airways, a Lufthansa, a Swiss International Air Lines és a United Airlines légitársaságokkal repülnek New Yorkba, a végállomás a JFK repülőtér, esetenként a Newark Nemzetközi Repülőtér vagy a LaGuardia.

Chicago

Chicago, avagy a szeles város, sosem volt másodhegedűs. A világ egyik legbefolyásosabb városa számos feltaláló és híresség szülőhelye.

Chicago mai arculatát az 1871-es tűzvész formálta, ami elpusztította a város egyharmadát. A város azonban feléledt hamvaiból, s felépítette a világ első felhőkarcolóit. A Michigan-tó közelében elterülő nagyváros ma már meghatározó szerepet tölt be az építészet, művészet és a gasztronómia terén.

A felhőkarcolók övezte Loop városközpontjával, 109 múzeumával és összesen 267 Michelin-csillagos éttermeivel Chicago évente látogatók millióit vonzza a városba.

A város rendkívül népszerű a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, illetve Prágából repülhet Chicagóba. Bécsből az Austrian Airlines indít közvetlen járatokat, a repülőút hossza 10 és fél óra.

A magyarok legszívesebben a British Airways, a United Airlines, a Lufthansa, a Delta és az Iberia légitársaságokkal utaznak.

A járatok az O’Hare Nemzetközi Repülőtérre, ritkább esetben pedig a Midway Nemzetközi Repülőtérre érkeznek. Az O’Hare 27 kilométerre, a Midway pedig 16 kilométer távolságra van a várostól.

Miami

Miami a napsütötte Florida délkeleti részén, az Egyesült Államok keleti partvidékén helyezkedik el.

A világhírű, fehér homokos Miami Beach és a jachtokkal teli Biscayne-öböl tökéletes helyszín az üdülésre.

A fényűző South Beach negyed Art deco stílusú épületeivel és Észak-Amerika legnépszerűbb szórakozóhelyeivel igazán lehengerlő. Azt mondják, ez a legmegfelelőbb hely a csillaglesre, bár itt az égbolt helyett a klubokat kell fürkészni.

Coral Gables a történelmi épületeivel, vagy Coconut Grove a bevásárlóközpontjaival – egy biztos, ebben a városban mindenki megtalálja a neki valót. A Kubától légvonalban 531 km-re található Miami városában dinamikus, kubai atmoszféra lüktet. A Calle Ocho kávé- és szivarboltjai Little Havanában, valamint a mindenütt felbukkanó fekete bab világossá teszi, miért is nevezik Miamit „Latin Amerika fővárosának”.

Miami a magyarok körében is egyre közkedveltebb célállomás. Olcsó repülőjegyeket leggyakrabban budapesti, illetve bécsi indulással vásárolhat Miamiba. A repülőút legalább tizenhárom órás, többnyire azonban hosszabb, egy vagy két átszállással.

A magyarok általában a Lufthansa légitársasággal, a Brussels Airlines, az Air France, a United Airlines, a Swiss International Air Lines, illetve a Turkish Airlines légitársaságokkal utaznak Miamiba. Európából indulva többnyire a Miami Nemzetközi Repülőtérre (MIA) érkeznek a járatok.

Los Angeles

Los Angeles Kalifornia állam legnagyobb városa, valamint New York mellett az USA második legnagyobb városa. Az angyalok városának is nevezett Los Angeles már csaknem egy évszázada diktálja a trendet a világban. A csodás időjárásnak köszönhető, hogy számos híresség itt telepedett le, akikkel – kis szerencsével – találkozhat a Sunset Boulevard bárjaiban.

Los Angelesnek 4 millió lakosa van, és több városrészből áll. A leghíresebbek Hollywood, Downtown Los Angeles és Brentwood.

Ugyanakkor, ha Los Angelesről beszélünk, gyakran az egész megyét értjük alatta, amely a város központjától 100 kilométeres körzetben terül el. A körülbelül 11 milliós lakosságú konglomerátum 80 városból áll, a legnevesebbek Beverly Hills és West Hollywood, de ide tartozik a híres Malibu, Long Beach és Santa Monica is, amelyek gyönyörű strandjaikról nevezetesek.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Los Angelesbe. A repülőút körülbelül 13–17 órás, általában egy, esetenként két átszállással. A repülőút hossza változhat attól függően, honnan utazunk és milyen csatlakozásokat választunk. Az Austrian Airlines Bécsből indít közvetlen járatokat Los Angelesbe, amelyek 12 órásak.

A magyarok leggyakrabban a British Airways, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a LOT Polish Airlines, illetve a Turkish Airlines légitársaságokkal repülnek Los Angelesbe, méghozzá Los Angeles International Airport (LAX) végállomással.

További városok
San Francisco

Az Egyesült Államok nyugati partján fekvő várost kanyargó utcácskák és siklóvonatok – az USA mozgó emlékművei – szövik át. San Francisco csaknem 800 000 lakosával az USA legnépesebb és legsűrűbben lakott városa.

Az amerikai őslakosok körülbelül 10 000 évvel ezelőtt telepedtek le itt. 1906-ban hatalmas földrengés rázta meg San Franciscót, ami elpusztította annak háromnegyedét. A város idővel újjáéledt, s a 20. század második felében számos festőt, írót, zenészt és hippit vonzott magához.

Manapság úgy tartják, San Francisco a gazdagok városa, s London, Moszkva és New York mellett itt él a legtöbb milliárdos a világon. Földrajzi fekvésének köszönhetően a város Észak-Kalifornia fontos közlekedési csomópontja és fő tengeri központja.

A város a Szent András törésvonal mentén fekszik, ennek köszönhetően egyenetlen terepét legalább ötven domb ékesíti.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Los Angelesbe, ugyanis sem hazánkból, sem a környező országokból nem közlekednek közvetlen járatok San Franciscóba. A repülőút 13-17 óra hosszú, egy, esetenként két átszállással.

A magyarok leggyakrabban a British Airways, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a United Airlines, a LOT Polish Airlines, illetve a Turkish Airlines légitársaságokkal repülnek Los Angelesbe, méghozzá a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérre (LAX). Újabban Barcelonából repülhet rendkívül olcsón a LEVEL légitársasággal.

Las Vegas

Ha Amerikában jársz, és az útitervedben nem szerepel Las Vegas, akkor búcsút mondhatsz életed legnagyobb élményének. Persze, ha az egész fizetésedet otthagyod a blackjack asztalnál, az már nem éppen buli. Ha tudod, hol a határ, akkor nem kell aggódnod.

Las Vegas a világ minden kincsét tárja a látogató elé, aki önfeledten elmerülhet a szerencsejáték örömeiben, élvezheti a luxus hotel kényelmét, mindezt apró pénzért, barangolhat a márkás áruházakban, világraszóló koncerteken tombolhat, nem beszélve a mennyei gasztronómiáról vagy az adrenalingazdag élményekről. És mindez csak egy ugrásnyira van a lehengerlő természeti kincsektől. Ez a város nem hiányozhat egyetlen igazi utazó listájáról sem.

Las Vegas egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Vegasba, de akár Kaliforniába is. A repülőút megközelítőleg tizenöt óra hosszú, általában egy, esetenként két átszállással.

Hazánkból nem indul közvetlen járat Las Vegasba, ugyanakkor kényelmesen repülhetsz Budapestről és Prágából az Austrian Airlines, az Air Canada, a United Airlines, az American Airlines vagy a British Airways légitársaságokkal, esetleg a Norwegian társaság járataival.

Washington

Washington, avagy Washington D.C. az Amerikai Egyesült Államok és a Kolumbiai Kerület fővárosa. Ha azon töprengsz, mit jelent az a két betű a város neve után, akkor a helyes válasz District of Columbia. A város nevét a függetlenségi háború főparancsnokáról és az Egyesült államok első elnökéről, George Washingtonról kapta.

A város számos közintézménynek és közigazgatási központnak ad otthont, amit azonban hiába keresnél itt, azok a felhőkarcolók. Washingtonban ugyanis tilos a Kapitóliumnál magasabb épületet építeni.

Hogy tölts el egy tökéletes napot Washingtonban? Ülj metróra és látogass el az Eastern Marketre, amely a legrégebbi és rendíthetetlenül működtetett piac, ahol friss élelmiszereket kapni. Ha palacsintára vágysz, válaszd a Market Lunch-ot, amely híres a hajdinából készült áfonyás palacsintájáról. Töltsd a reggeled hátralevő részét a National Hall nemzeti parkban, és élvezd a friss levegőt, majd folytasd az Amerikai Történelmi Nemzeti Múzeummal, az amerikai elnökökről szóló érdekes kiállítással.

Washington egyre népszerűbb a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz az amerikai fővárosba. A repülőút megközelítőleg tizenkét óra hosszú, általában egy, esetenként két átszállással. Bécsből közvetlen járatot indít Washingtonba az Austrian Airlines (United Airlines) légitársaság. A magyarok legszívesebben az Austrian Airlines, a KLM, a British Airways, a Lufthansa vagy az Air France légitársaságokkal utaznak. Washington fő reptere a Washington Dulles International Airport.

Philadelphia

A város Pennsylvania állam délkeleti részén, a Delaware folyó mentén terül el, megközelítőleg 130 kilométerre, délkeletre New Yorktól; az ún. törésvonalon. Elválasztja egymástól az Atlanti-óceáni partvidéket a Piedmont fennsíktól (az Appalache-hegység keleti széle mentén). Mellesleg, a város neve görög eredetű, azt jelenti: testvéri szeretet. William Penn, Philadelphia tartomány alapítója nevezte el így.

Tudtad? Philadelphia az USA hatodik legnépesebb városa, és Pennsylvania legnagyobb városa. Hatmillió lakosa van. A város rendkívül fontos szerepet játszott az Egyesült Államok történelmében, többek közt itt írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot és az Egyesült Államok alkotmányát. 1790 és 1800 között ideiglenesen az USA fővárosa lett (történelmileg a második, New York után), mielőtt Washington D.C. kiépült volna.

A városban számos egyetem és főiskola található, többek közt a University of Pennsylvania is, valamint számos múzeum és tudományos intézmény – mint a Franklin Institute Benjamin Franklin emlékművével, vagy a Természettudományi Akadémia.

Ha Philadelphiában jársz, látogass el a város déli részére, a Society Hill gyarmati kerületbe. A fasorral szegélyezett, görbe történelmi utcácskákban több mint 600 villát sikerült megmenteni és felújítani. A Society Hilltől keletre található a South Street, a híres régi negyed. A hippi mozgalom valamikori színhelyén ma számos butik, kávéház és bár áll.

Philadelphia nem olyan népszerű úti cél a magyarok körében, mint a keleti part más városai, például New York vagy Washington, annak ellenére, hogy bőven akad itt látnivaló. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Philadelphiába.

Az American Airlines közvetlen járatokat indít Budapestről és Prágából a városba. A közvetlen járat kilenc és fél óra hosszú. Kényelmesen utazhatsz továbbá az Austrian Airlines, a Lufthansa, a SWISS vagy a British Airways légitársaságokkal is.

San Diego

Kalifornia állam második legnagyobb városa és az USA hatodik legnagyobb városa, San Diego a Csendes-óceán partján fekszik, Kalifornia déli részén, egészen közel a mexikói határhoz. Az északabbra levő Los Angeles mintegy 180 kilométerre, tehát körülbelül két órányi autóútra található innen.

San Diego szép, nyugalmas város a nyugati partvidéken. Ha a városban jársz, látogass el La Jolla városrészbe is. Barangolj a tengerparti szorosok közt, vagy figyeld meg az örökké zajongó pelikánokat és a lusta fókákat. Bérelhetsz kajakot, hogy közelebbről is szemügyre vehesd az állatokat.

Északabbra haladva piknikasztalok, grill és a sétány alatt rejtőző La Jolla Cove öbölre néző csodás kilátás fogad. A festői környezet mellett említésre méltó San Diego Óvárosa is, amelyet teljesen átjár a mexikói szellem. Jelen van az építészetben, az üzleti életben, az éttermekben, a szállodákban, de a tányérunkon is, hiszen a helyi mexikói konyha autentikus és fenséges.

A csoda szép partoknak egyetlen turista vagy szörfös sem tud ellenállni. Ha újabb élményre vágysz, akkor hajókázz el a komppal Coronadóra. A komp minden órában közlekedik az Embarcadero kikötő Broadway Pier mólója és a Coronado Ferry Landing közt, a First Street utca mellett, ahol kölcsönözhetsz kerékpárt a Bikes & Beyondtól is.

San Diego nem olyan népszerű az utazók körében, mint a nyugati partvidék más városai, például Los Angeles, Las Vegas vagy San Francisco, de ugyanolyan szép. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz San Diegóba. A város viszonylag nehezen megközelíthető hazánkból, ezért általában egy vagy két átszállással juthatsz el San Diegóba. Kényelmesen utazhatsz az Austrian Airlines, a Lufthansa, a SWISS vagy a British Airways légitársaságokkal.

Seattle

Luxus szállodák, exkluzív éttermek, virágzó művészeti galériák, vagy az örökké alakuló zenei élet (noha idővel kizárta köreiből a grunge stílust). Mindennek köszönhető, hogy Seattle egyre vonzóbbá válik a turisták számára. Új fénye mellett azonban a város hű marad a régi sztereotípiákhoz: egy hely, ahol a divatbolondok szekrénye tele van szélálló anyagból készült, gyapjú ruhákkal, s ahol a hippik elszállnak a Broadway The Man előadásán.

A közismertség és az újdonság varázsával sokkoló familiaritás megosztottsága adja Seattle igazi báját. Látogass el Seattle-be, a városba, amely kávétól illatozik, és a legkülönfélébb zenei stílusokkal kísérletezik. Napos időben a helyiek a parkokba és a tavakhoz tömörülnek, más napokon ellenben a pinballtól a rockzenéig mindent magába foglaló, különböző múzeumok széles kínálatából válogathatnak.

Ha megkívántál egy kis croissant-t, brioche-t, feuilletés-t vagy bármely más pékárut, akkor irány a La Panier. Ha koffeinhiányban szenvedsz, akkor a Tin Umbrella Café, a Street Bean Espresso vagy a Ghost Alley Espresso a te helyed. Ne szalaszd el a happy hours italokat sem (négytől este hatig) a Manolin étteremben, amely Hemingway öreg halászának segítője után kapta nevét. Maga az étterem is tengerész stílusú.

Seattle nem annyira népszerű a turisták körében, mint a nyugati partvidék más városai, például Los Angeles, Las Vegas vagy San Francisco, de ugyanolyan szép. A legolcsóbban Budapestről Bécsből vagy Prágából repülhetsz Seattle-be. A város viszonylag nehezen megközelíthető hazánkból, ezért általában egy vagy két átszállással juthatsz el Seattle-be. A repülőút megközelítőleg tizenöt órás. Kényelmesen repülhetsz az Austrian Airlines, a Lufthansa, az Air Canada, a SWISS vagy a British Airways légitársaságok járataival, de a fapados Eurowingsszel is.

Boston

Egyesek számára a hoki, mások számára a maraton városa, amely 2013-ban egy terrortámadás áldozata lett, de a többségnek a történelemórán tanult „bostoni teadélutánt” juttatja eszébe, amely az amerikai függetlenségi háború kezdetét jelentette.

Üdvözlet a legfiatalabb kontinens legvarázslatosabb városából. A „Babváros” vagy „Amerika Athénja”, ahogy néhányan emlegetik, Massachusetts államban található. 1630-ban alapították az angol puritánok. 1755-ig az Egyesült Államok legnagyobb városa volt.

Boston gazdasági és kulturális központ, mintegy 617 000 lakosa van. Számos egyetem, kiváló kórház, kulturális és profi sportegylet található itt. A lakosok többsége a pénzügy, az egészségügy, az oktatásügy és a szolgáltatások területén dolgozik.

A turisták szerint Boston kiemelkedik a tipikus amerikai városok sorából, s légköre inkább az európai városokat idézi.

Hawaii-szigetek

A Hawaii-szigetek a Csendes-óceáni térség közepén, Japántól délkeletre, Ausztráliától pedig északkeletre fekszenek. 1959. 8. 20. óta az Egyesült Államok része, pontosabban az 50. tagállama. Fővárosa az Oahu szigetén található Honolulu.

A Hawaii-szigetek az USA legtávolabb eső állama, Kalifornia partjaitól 3800 kilométerre, délnyugatra fekszik. Hawaiin (pontosabban Big Island-en) található az Államok legdélebbi városa, South Point, vagy hawaiiul Ka Lae. Ennyit az adatokról. És most nézzük Hawaii azon oldalát, amelyről a legtöbben ismerik.

A Csendes-óceán gyöngyszemének is nevezik, nem véletlenül. A Hawaii-szigeteki kirándulás maga a valóra vált álom. Ez a vulkáni eredetű földi paradicsom varázslatos, homokos partjaival, vízeséseivel, korallzátonyaival, trópusi esőerdőivel, csodás virágaival, az azúrkék tengerrel és a lélegzetelállító hawaii természettel feledhetetlen élményt kínál.

Hawaii elvarázsol barátságos légkörével, a polinéz vendégszeretettel és a kulturális hagyományokkal. A szigetcsoportot 132 vulkanikus eredetű sziget alkotja, amelyek 2400 kilométer hosszú láncot képeznek. A legjelentősebbek Hawai, Maui, Oahu, Kauai, Molokai, Niihau, Lanai és Kahoolawe. A szigetcsoport a legkiterjedtebb sziget, Hawaii nevét viseli (amelyet Big Islandként is emlegetnek, hogy megkülönböztessék a szigetcsoporttól).

A szigetcsoport egyre népszerűbb a magyarok körében is. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz. A (menettérti) jegyárak 490 000 Ft körül mozognak. Az repülőút megközelítőleg 25 óra hosszú, két vagy több átszállással.

Hazánkból nem indul közvetlen járat a szigetekre, ugyanakkor kényelmesen repülhetsz Hawaii szigetére (Big Island) az Austrian Airlines, a United, a KLM, az Air France vagy az American Airlines légitársaságokkal. A szigeten két repülőtér található – Kona és Hilo.

Pittsburgh

Ha eltöltöttél néhány napot az Egyesült Államok keleti partján, biztosan jártál Washington városában és a Niagara vízesésnél. Pontosan e kettő közt fekszik Pittsburgh városa, ahová ugyancsak érdemes ellátogatni.

Maga Pittsburgh korántsem akkora, mint New York, a turisták nem lepik el a műemlékeket, mint Washington D.C.-ben, mégis megőrizte nagyvárosi báját. A belvárost két folyó szeli ketté. Az Allegheny északról, a Monongahela délkeletről ered, s kettejük torkolatából születik az Ohio folyó.

A folyók torkolata a belvárosban található, alakja háromszögre emlékeztet, ezért kapta a Golden Triangle nevet. A franciák 1754-ben építették fel az erődöt, s a torkolat fontos stratégiai pont volt. Néhány évvel később a britek elfoglalták az erődöt, s azóta a Fort Pitt nevet viseli. Az erőd stratégiai elhelyezkedésének köszönhetően a nyugat kapujaként is szolgált.

Íme egy érdekesség: Pittsburgh híres az acéliparáról, amely 20. század első felében élte aranykorát. 1960-ig egyre csak nőtt a lakosság száma. Pittsburgh egy gazdaságilag stabil és virágzó város volt. A lakosság több mint fele az acéliparban dolgozott. 1950-ben mintegy 676 000 ember élt Pittsburghben. A városnak jelenleg megközelítőleg 300 000 lakosa van.

Pittsburgh nem annyira közkedvelt, keleti parti úti cél, mint New York vagy Washington, noha számos látnivalót kínál. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz a városba. Hazánkból nem indul közvetlen járat Pittsburghbe, ugyanakkor kényelmesen utazhatsz az Austrian Airlines, az American Airlines, az Air France, a Condor, a Delta, a KLM vagy az Air Canada légitársaságokkal. A repülőút megközelítőleg tizenhárom órás.

Hasznos infók az USA-ról

Vízum az USA-ba (ESTA)

Az USA-ba való utazáskor nem szükséges vízumot kérvényezned az amerikai nagykövetségen, elég, ha biometrikus útlevéllel és ESTA elektronikus utazási engedéllyel rendelkezel. Vízumért csak abban az esetben kell folyamodnod, ha több mint 90 napig szándékozol az Egyesült Államok területén tartózkodni, illetve ha tanulmányi vagy munkavállalási célból, esetleg diákcsere program keretén belül utazol. Ugyanez érvényes abban az esetben, ha nem hagyták jóvá az ESTA-kérelmedet. A blogunkban részletes leírást találsz arról, hogyan folyamodhatsz ESTA engedélyért.

Az USA időjárása

New York az USA keleti partján foglal helyet, itt jellemzően nedves, kontinentális az éghajlat. A telek hidegek, de a város elhelyezkedésének köszönhetően magasabb a hőmérséklet, mint a belső területeken. A nyár forró és száraz, és 18–25 napon keresztül akár a 32 °C-ot is elérheti a hőmérséklet. Az időjárás szempontjából a legideálisabb nyáron érkezni, amikor a tenger hőmérséklete 23 °C körül mozog.

Floridában decembertől februárig tart a főidény. Az éghajlat meleg és száraz. Júniustól októberig emelkedik a hőmérséklet és egyre többet esik az eső. Floridában gyakoriak a hurrikánok. Főként a júliustól novemberig tartó időszakban fordulnak elő, ezért érdemes ellenőrizni a hurrikánközpont előrejelzéseit.

Kalifornia éghajlata napos, meleg, szubtrópusi jellegű, az óceán felől érkező enyhe széllel. Ezen a területen ritka a csapadék, az év 325 napján süt a nap.

Az USA-beli árak

Az USA-ban használatos pénznem az amerikai dollár. Bármelyik reptéren, magyarországi vagy amerikai pénzváltóban beválthatod a forintot. Úgy tartják, az USA-ban olcsón kaphatóak az elektronikai eszközök és a ruházati cikkek, ez azonban nem minden államra érvényes egyaránt.

Az árak viszonylag magasabbak, mint nálunk, ez azonban nagymértékben függ az egyes államoktól. A legdrágább helyek közé tartozik New York, valamint a Hawaii-szigetek, ahol többszörös árkülönbséggel kell számolni.

Olcsó szállást keresel az USA-ban? Az árak attól függően változnak, hogy 4-5 csillagos szállodát, vagy szerényebb motelt, esetleg apartmant keresel. A szállások árait összevetheted a Pelikán oldalán, ahol akár főidényben is kedvező áron, mindössze 2600 forintért (éj/fő) foglalhatsz szállást.

Ismét érvényes a szabály, hogy közelebb a belvároshoz magasabbak az árak. Ez főként az olyan nagyvárosokra jellemző, mint New York, San Francisco, Los Angeles vagy Miami. Érdemes időben szállást foglalnod egy biztonságos negyedben, ahonnan könnyen be tudsz jutni a városba is.

Védőoltások az USA-ba való utazás előtt

Az Egyesült Államokba való látogatás előtt nem szükséges a védőoltások beadatása. Az Államokban minimális a fertőzés esélye. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása. Ha a természetbe készül, ajánlatos a kullancs elleni védőoltás beszerzése.

Repülési statisztikák Az Egyesült Államokban

  • Nem szereted az átszállásokat? Bécs, Frankfurt, München városokból közvetlen járattal repülhetsz Az Usa-ba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Az Usa-ba mindössze 350,00 € volt?

  • Ha Az Usa-ba utazol, érdemes ellátogatnod New York, Los Angeles, Miami, San Francisco, Las Vegas városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 12 nemzetközi repülőtér található.

  • Austrian Airlines, United Airlines Inc. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Az Usa-ba.

Látnivalók az USA-ban

10 érdekesség az USA-ról

1
Az USA és Oroszország közti legkisebb távolság mindössze 4 kilométer.
2
A valaha nyomtatott legnagyobb bankjegy 10 000 dollár értékű volt.
3
Hawaii az egyetlen olyan amerikai állam, ahol kávét termesztenek.
4
Az Egyesült Államoknak nincs hivatalos nyelve.
5
A Disneyland vidámpark nem árul rágógumit, mert Walt Disney nem akarta, hogy a kiköpött rágó beleragadjon a látogatók cipőjébe.
6
Az amerikai kormány megmérgezte a szeszt az alkoholtilalom idején, s ezzel csaknem 10 000 ember halálát okozta.
7
Kentucky államban mindmáig törvényellenes a nadrág hátsó zsebében vinni a fagylaltot.
8
Az amerikaiak 25%-a hisz a reinkarnációban.
9
Az Egyesült Államoknak csak egyetlen egy szótagos állama van: Maine.
10
A dollárt 293 féle képpen lehet felváltani apróra.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?