Skip to main content

Olcsó repülőjegyek New York

Akciós repülőjegyek New Yorkba

Érdekességek: New York

New York a világ egyik legnagyobb és leglátogatottabb városa. A modern művészetek epicentruma, a divat fővárosa, és gasztronómiai mennyország. Különleges atmoszféra lengi körül a nap minden percében, valószínűleg éppen ezért kapta „a város, amely sosem alszik” elnevezést.

New York világias, zajos és tele van felhőkarcolókkal. A Hudson folyó torkolatában terül el, és öt városnegyed alkotja: a pompás Manhattan, a népes Brooklyn, a vegyes Queens, a szegényesebb Bronx, valamint az elfeledett Staten Island.

A magyarok körében rendkívül közkedvelt. New Yorkba leggyakrabban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhet kedvezményes áron. A repülőút hossza megközelítőleg tíz óra, egy, esetenként két átszállással. Az Austrian Airlines légitársaság közvetlen járatot is indít Bécsből New Yorkba.

A magyarok leggyakrabban az Air France, az American Airlines, a British Airways, a Lufthansa, a Swiss International Air Lines és a United Airlines légitársaságokkal repülnek New Yorkba, a végállomás a JFK repülőtér, esetenként a Newark Nemzetközi Repülőtér vagy a LaGuardia.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos információk New Yorkról

Vízum az USA-ba (ESTA)

Az USA-ba való utazáskor nem szükséges vízumot kérvényezned az amerikai nagykövetségen, elég, ha biometrikus útlevéllel és ESTA elektronikus utazási engedéllyel rendelkezel. Vízumért csak abban az esetben kell folyamodnod, ha több mint 90 napig szándékozol az Egyesült Államok területén tartózkodni, illetve ha tanulmányi vagy munkavállalási célból, esetleg diákcsere program keretén belül utazol. Ugyanez érvényes abban az esetben, ha nem hagyták jóvá az ESTA-kérelmedet. A blogunkban részletes leírást találsz arról, hogyan folyamodhatsz ESTA engedélyért.

A New York-i időjárás

Noha New York a part mentén terül el, az éghajlat jellemzően nedves. A telek hidegek, de a partmenti elhelyezkedésnek köszönhetően a hőmérséklet valamivel magasabb, mint a belföldön. A nyarak forróak és szárazak. Nyaranta 18-25 napon keresztül 32 °C az átlaghőmérséklet. Mikor a legideálisabb választás New Yorkba látogatni? Az időjárás szempontjából a legideálisabb választás a nyár (június–szeptember), amikor az átlaghőmérséklet 23 °C.

A New York-i árak

A nemzeti valuta az amerikai dollár, bármelyik reptéren, magyarországi pénzváltóban vagy az USA-ban is beválthatja pénzét.

Szállást keres New Yorkban? Minél közelebb van Manhattanhez, annál magasabbak az árak. A Pelikán weboldalán ellenőrizheti a hotelek árát, valamint szálláshelyet is foglalhat.

A közlekedés leggyorsabb módja a metrózás. A metró megállás nélkül közlekedik, a MetroCard ára 2–80 dollár. Egy másik lehetőség a buszozás – a városi járatok tiszták, megbízhatóak és elég rendszeresen járnak, csúcsforgalomban azonban nagyon sokáig tarthat az út. A közlekedés drágább, ugyanakkor kényelmesebb módja a taxizás – bárhol és bármikor leinthetünk egy taxit.

A New York-i autókölcsönzők köztudottan drágák, a városban sokkal magasabb az üzemanyag ára, mint az USA bármelyik más városában. Ajánlott a reptéren autót bérelni, ezt megteheti a Pelikán oldalán is.

Védőoltások az USA-ba való utazás előtt

Az Egyesült Államokba való látogatás előtt nem szükséges a védőoltások beadatása. Az Államokban minimális a fertőzés esélye. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása. Ha a természetbe készül, ajánlatos a kullancs elleni védőoltás beszerzése.

Hány óra van New Yorkban?

New York az UTC -5 időzónában található, ami azt jelenti, hogy New Yorkban hat vagy hét órával kevesebb van, mint Magyarországon – a nyári, illetve a téli időszámítástól függően.

Repülési érdekességek New Yorkban

  • Nem szereted az átszállásokat? Prága, Bécs városokból közvetlen járattal repülhetsz New Yorkba.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára New Yorkba mindössze 350,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

  • Ezek a légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket New Yorkba: Air France, Austrian Airlines.

Látnivalók New Yorkban

10 érdekesség New Yorkról

1
New York 1626-ban alapult mint Új Amszterdam. 1898-tól öt negyedre oszlik: Manhattan, Staten Island, Queens, Brooklyn és Bronx.
2
New Yorkban nyílt meg az Egyesült Államok első pizzériája. Egy olasz bevándorló, Gennaro Lombardi alapította 1905-ben. Még ma is működik.
3
Nem lehet bárki utcai zenész a New York-i metrón. Minden jelentkezőnek szigorú követelményeknek kell megfelelnie.
4
New York öt teljes évig volt az Egyesült Államok fővárosa, 1785-től 1790-ig.
5
Több mint 2,5 millió olyan ember él New Yorkban, aki nem az Egyesült Államok területén született. A lakosság csaknem felének nem az angol az anyanyelve.
6
Brooklyn városrész önállósodni akart, ez azonban nem jött össze, és 1898-ban csatlakozott a többi negyedhez.
7
New York területe hatalmas. A nagyvárosban összesen 10 ezer kilométernyi utca található.
8
1908 óta több mint 20 ezer film játszódott New Yorkban.
9
New Yorkban több mint 60 ezer utcai árus él, közülük legalább 40 ezer ételárus.
10
A New York-i tömegközlekedési rendszer a hatodik legforgalmasabb, ugyanakkor a legkiterjedtebb az egész világon. Évente több mint egymilliárd ember utazik a New York-i metróval.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?