Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Punta Cana

Akciós repülőjegyek Punta Canába

Érdekességek: Punta Cana

A gyönyörű homokos strandok, a vízi sportok és turisztikai látványosságok kombinációja tette Punta Cana-t az aktív nyaralók és a tengerparti nyaralók számára ideaĺis úti céllá.

Valószínűleg olyan szállodát választunk majd, amely all inclusive szolgáltatásokat kínál. Az ilyen hotelek nagyon gazdag programmal rendelkeznek, az animátorok nappali és esti programokkal készülnek az egész család részére. Meglátogathatunk kiváló éttermeket, tengerparti klubokat és bárokat, és feltétlenül kóstoljuk meg a karibi rumot és próbáljuk ki a szivarokat.

A sportos utazók is minden bizonnyal értékelni fogják a lehetőséget a különféle vízi sportok kipróbálására. Szabadidőnket tölthetjük vásárlással is, ugyanis Punta Cana-n minden megtalálható, amit egy egzotikus nyaralástól elvárunk, mint amilyenek a boltok, üzletek is.

Olcsó repülőjegyeket Punta Cana-ba Bécsből, Budapestből vagy Prágából történő indulással is találhatunk. Csak annyit kell tennünk, hogy figyelemmel követjük a Pelikán oldalán az olyan légitársaságok akcióit, mint az Air Canada, a Lufthansa, a SWISS vagy a British Airways. Régiónkból nincs közvetlen járat Punta Canába.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók a Dominikai Köztársaságról

Úti okmányok és vízum a Dominikai Köztársaságba

Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie a Dominikai Köztársaságba történő beutazást követően.

Magyar állampolgárok részére vízum beszerzése nem szükséges, ugyanakkor az országba való megérkezéskor, a határátkelőhelyen 10 USD értékű turistakártyát kell kiváltani. 2018 májusát követően a turistakártyák árát egyes légitársaságok a repülőjegy vételárába beépítik, azonban az átállás egyelőre nem teljeskörű. A turistakártyával 30 napig tartózkodhatnak az ország területén.

Az időjárás a Dominikai Köztársaságban

A Dominikai Köztársaság az egzotikus országok csoportjába tartozik, ahol a száraz évszak és az esős évszak váltakozik. A hőmérséklet egész évben nagyon kedvező, a legmelegebb hónap az augusztus (átlagosan 31 ° C), a leghidegebb február (28 ° C). Az esős évszak májustól júniusig és szeptembertől októberig tart.

A Dominikai Köztársaságban a főszezon legfeljebb két időszakát különböztetjük meg. Július-augusztus, december-február. A hurrikánok időszakát ezen a területen az augusztusi és szeptemberi időszaknak tekintik, néha előfordulhatnak a hurrikán főszezon előtti és utáni hónapokban is, ideális esetben az előrejelzések figyelemmel kísérésére, különösen ebben az időszakban.

Az árak a Dominikai Köztársaságban

A Dominikai Köztársaság hivatalos pénzneme a dominikai peso. A turisztikai területeken azonban elfogadnak amerikai dollárt vagy kivételes esetben eurót is.

Érkezéskor azonnali lehetőségünk van a pénzváltásra, de szinte bármely nagyobb városban is. A Dominikai Köztársaságban csak kiválasztott éttermekben lehet kártyával fizetni, főleg a jobb színvonalúakban.

Az árak a Dominikai Köztársaságban nagyjából megegyeznek a hagyományos európai tengerparti úti célok áraival. Körülbelül 2 dollárt fizetünk egy félliteres sörért, egy üveg víz kevesebb, mint egy dollár, az utcai streetfood étel 5 dollárba, az éttermi főétkezés körülbelül 10 dollárba kerül.

Olcsó szállást a Pelikánon keresztül is foglalhatunk. Punta Cana-ban vagy Santo Domingo-ban személyenként / éjszakánként 9 dollártól lehet szállást foglalni. Az ajánlatok közt luxusszállodákat is fellelhetünk, vagy magánkézben levő szállásokat, illetve közvetlenül a házigazdáknál, az otthonukban.

A pontos idő a Dominikai Köztársaságban

A Dominikai Köztársaság és Magyarország közti időeltolódás - 5 óra.

Egészségügy és oltások a Dominikai Köztársaságba utazás előtt

A Dominikai Köztársaság területén nem biztonságos csapvizet fogyasztani, ehelyett a boltokban kapható palackozott ásványvizek fogyasztása javasolt.

A nagyobb városokban általában megfelelő orvosi ellátás van (leginkább a privát kórházakban), a vidéki egészségügyi intézmények színvonala azonban nagyon eltérő.

A Dengue-láz, valamint a Zika-vírus általi fertőzés is gyakori helyi betegségnek számít a Karib-térségben, ezért javasolt a malária elleni gyógyszerek beszerzése. Nincs kifejezetten a beutazásnál kért kötelező védőoltás, viszont javasolt a hepatitisz A és B, hasi tífusz, veszettség elleni oltások beadatása, mint a legtöbb egzotikus ország esetében.

Repülési statisztikák Punta Canában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Punta Canába mindössze 518,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók a Dominikai Köztársaságban

10 érdekesség a Dominikai Köztársaságról

1
A Dominikai Köztársaság és Haiti létrehozása előtt a szigetet közösen Hispaniolának hívták
2
Santo Domingo a Karib-tenger második legnagyobb városa
3
Grönlandi bálnák ezrei érkeznek évente a Samana-félszigetre párzás céljából
4
A kávé a legnépszerűbb nemzeti alkoholmentes ital
5
A nemzeti sport a baseball
6
Az ország legmagasabb pontja a Pico Duarte, amely 3175 m tszf. magasságban húzódik
7
Larimart, egy dominikai drágakövet, amelyet a hegyekből nyernek, a tudás tengeréből származó válaszkőnek nevezik
8
A Dominikai Köztársaság az egyetlen ország a világon, amelynek nemzeti zászlaján a Szent Biblia képe található
9
A Dominikai Köztársaságban található "Catedral de Santa Maria La Menor" Amerika legrégebbi katedrálisának számít, 1540-ből származik
10
Hagyományos dominikai étel a rizs babbal és csirkével
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)