Skip to main content

Olcsó repülőjegyek London

Akciós repülőjegyek Londonba

Érdekességek: London

Olcsó repülőjegyet keres Londonba? Szállást a Londoni városközponthoz közel? A Pelikán oldalán összevetheti a repjegyek, a szállodák, az autókölcsönzők, illetve a biztosítások árait is.

London, avagy Londinium, ahogy az ókori rómaiak nevezték, a világ második leglátogatottabb városa. Jóval többet tartogat a látogatók számára a piros telefonfülkéknél vagy a királyi udvar csillogásánál.

A Temze folyó partján fekvő, milliós lakosságú várost multikulturális légkör hatja át, a mi a különböző nemzetiségek és fajok összefonódásának köszönhető. Csaknem 300 különböző nyelvet lehet hallani London utcáin.

Ha egy szóval kellene jellemezni Londont, talán a diverzitás lenne rá a legmegfelelőbb kifejezés. London legalább 48 negyedből áll, s mindegyik egyedülálló a maga nemében. A leghíresebbek közé tartozik a színházias West End, a történelmi City of London, az ősi Westminster, a hipszterparadicsom Covent Garden és Shoreditch, a muzeális Kensington, a lázadó Camden, a zöld Hyde Park, vagy a part menti South Bank. Londonban sosem áll meg az élet.

Olcsó repjegyek Londonba

A város rendkívül közkedvelt a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről vagy Pozsonyból repülhet Londonba, de akciós áron vásárolhat repülőjegyet Brünnben, Bécsben vagy Prágában is. A repülőút körülbelül 2 óra 40 perc hosszú.

A magyarok leggyakrabban a Ryanair, a Wizz Air vagy a Laudamotion légitársaságoktól vásárolnak repülőjegyeket Londonba, de az easyJet, illetve a Smartwings Travel Service légitársaságokkal is kedvező áron juthat el a brit fővárosba. A végállomás a Stansted, a Luton vagy a Gatwick repülőtér, de ha a Heathrow-ra szeretne eljutni, repüljön Bécsből, a Lufthansa vagy a Swiss International Air Lines légitársaságok járataival.

Mivel a legtöbb fapados légitársaság repül Londonba, az utóbbi években valóban előnyösek a repülőjegyeket Londonba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Londonról

Szükséges úti okmányok Nagy-Britanniába

Mivel Anglia még mindig az Európai Unió tagállama, az országba való belépéshez nem szükséges vízumot igényelni. Elég, ha érvényes a személyi igazolványa, illetve az útlevele.

London időjárás

Londonban szinte állandóan borús az égbolt, és enyhe az időjárás. Az év legmelegebb hónapja a július, 19 °C átlaghőmérséklettel, a leghűvösebb hónap pedig a január, 5 °C-kal. Október a legcsapadékosabb hónap, 71 mm az átlagos csapadékmennyiség.

Mikor érdemes Londonba látogatni? A legjobb tavasszal utazni (március–május), amikor az átlaghőmérséklet 11–15 °C körül mozog, s a város sem túlzsúfolt. Ha nyáron vagy decemberben készül Londonba, számoljon a turistaáradattal és a megnövelt árakkal. Attól függetlenül, mikor utazik Londonba, vigyen magával esernyőt. Sosem tudhatja, mikor nyílnak meg az ég csatornái.

Közlekedés Londonban

London hat közlekedési zónára oszlik, az árak zónánként változnak. A fontosabb műemlékek az első zónában találhatóak. Az autóbusszal való közlekedés, sajnos, lassú a csúcsforgalom miatt. A leggyorsabb közlekedési eszköz a metró. 2016-tól fogva már éjjel, illetve hétvégén is metrózhat, méghozzá a főbb útvonalakon (Victoria, Jubilee, Central, Northern, Piccadilly). Ha távolabb eső területen foglalt szállást, az éjszakai buszokkal visszajuthat a szálláshelyére, noha ez időigényes lehet. A városi tömegközlekedéshez szüksége lesz menetjegyre, méghozzá vagy papír Travelcard-ra, vagy pedig műanyag Oyster cardra, amely többszörösen utántölthető. A jegyek érintés nélküli bankkártyával is megvásárolhatóak. Az Oyster carddal kedvezményesen utazhat. Az első zónában 4,90£ a metrójegy, míg Oyster carddal mindössze 2,40£. A taxizás Londonban rendkívül drága, ugyanakkor kényelmes módja a közlekedésnek, hiszen bármelyik sarkon leinthet egy kocsit. Hasonlóan magasak az árak a londoni autókölcsönzőkben. Ha szeretne megpróbálkozni a vezetéssel az „anyósülésen” ülve, akkor megéri a repülőtéren autót kölcsönöznie. A foglalást elintézheti a Pelikán oldalán.

London árak

A brit nemzeti valuta a font. Bármelyik reptéren, magyarországi vagy angliai pénzváltóban beválthatja a forintot. London Európa egyik legdrágább nagyvárosa, tehát ne érjék meglepetésként a szállodák és az éttermek magasabb árai. Másrészt viszont spórolhat a műemlékek látogatásain, ugyanis a múzeumokba és templomokba ingyenes a belépés.

Szállodát keres Londonban? Minél közelebb van a városközponthoz, annál magasabb lesz az ára. A legdrágább városrészek a City of London, a Westminster, a Kensington, Chelsea és a Southwark, ahol egyetlen éjszakáért több mint 200£-ot is elkérnek. Olyan negyedet találni, ahol az árak is megfelelőek, és a szálloda is közel van a városközponthoz, egyszerűen lehetetlen.

Így vagy úgy, de mindenképpen metróznia kell majd. Ha magánszálláshely mellett dönt, ajánlott utazás előtt leellenőriznie a szállás minőségét és referenciáit, nehogy kellemetlen meglepetés érje, s meleg ágy helyett hideg, penészes szoba várja majd. A londoni hotelek és hostelek nagyrészt megfelelő minőségűek.

A szállodák árát, elhelyezkedését, illetve a korábbi látogatók értékelését ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat. Ha Londonba készül, és ár-érték viszonylatban kedvező ajánlatot szeretne, tekintse meg a Pelikán aktuális kínálatát. Kis szerencsével akciós áron üdülhet a brit fővárosban.

Hány óra van Londonban?

A greenwichi középidő az az időzóna, amely a nulladik hosszúsági körön fekszik, tehát viszonyítási alapként szolgál a többi időzónához. London Greenwich közelében található, így Magyarországon egy órával több van, mint Londonban.

Repülési érdekességek Londonban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Londonba mindössze 29,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 4 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Londonban

10 érdekesség Londonról

1
A londoni metró a világ egyik legnagyobb és legrégebbi földalattija. Naponta csaknem 4 millió utast szállít.
2
A 16. századig törvényellenes volt a feleségverés, de csupán este 9 óra után, hogy a zaj ne zavarja meg a szomszédok nyugalmát.
3
Londonban rendkívül nehéz taxi vezetői engedélyt szerezni. A sofőröknek le kell tennie a „The Knowledge” elnevezésű vizsgát, amelyhez a londoni utcák és műemlékek tökéletes ismerete szükséges. A felkészülési idő általában 2–4 év.
4
Karl Marx a British Museumban írta A tőke című művét, miközben részegeskedett, és Friedrich Engelstől próbált pénzt kölcsönözni.
5
A London Eye 800 férőhelyes, ami 11 piros, emeletes busz kapacitásának felel meg.
6
A Harrods bevásárlóközpont 1916-ig kokaint is árult.
7
1907 előtt több színűek voltak a londoni autóbuszok. A színek az egyes útvonalakat és busztársaságokat jelölték. A London utcáin közlekedő piros autóbuszok az LGOC társaság színeit viselték, amely később a vezető busztársaság lett.
8
A Madame Tussauds múzeum viaszfigurái legalább 2%-kal nagyobbak az általuk megformált embereknél, mivel a viasz zsugorodik.
9
Könnyen megállapítható, hogy a királynő a Buckingham-palotában tartózkodik-e. Elég megnézni, felvonták-e a királyi lobogót.
10
2016-ban London lakosainak száma 8,63 millió volt, a nagyváros egész területének lakossága azonban több mint 13 millió.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?