Skip to main content

 

 

 

 

A megrendelés létrehozása után

Lehetséges konkrét ülőhely foglalása a repülőgépen?

Konkrét ülőhelyet a repülőgépen közvetlenül a repülőjegy foglalás során vagy utólagosan, Ügyfélszolgálatunk segítségével lehetséges foglalni. Ezt a szolgáltatást a légitársaság díjkötelessé teheti. Ülőhelyet a check-in során is foglalhat (online vagy a légitársaság check-in pultjánál). A fuvarozó fenntartja a jogot a lefoglalt ülőhelyek módosítására.

Választhatok speciális étkezést a gép fedélzetén?

Speciális étkezést általában az Európán kívüli célállomásokba induló repülőjáratokon lehet választani, ez azonban függ a járatot üzemeltető légitársaságtól is. Egyes légitársaságok még ezeken a járatokon sem engedik az étel kiválasztását. A preferált étkezést, kérjük, jelezze foglalása létrehozása során az utolsó oldalon a "Megjegyzések" részben, és mi megpróbáljuk igényelni az Ön által megjelölt étkezést. Ezzel kapcsolatban a repjegyek kifizetése után bármikor felkeresheti Ügyfélszolgálatunkat, legkésőbb azonban 72 órával az utazást megelőzően.

Hol találom a repjegyem, annak számát és QR kódját?

A megrendelés teljesítése után kap egy visszaigazoló e-mailt az érvényes jegyfoglalással és a további fontos információkkal. A melléklet tartalmazza az utasonként megvásárolt járatok listáját, és számlát. A klasszikus légitársaságoknál ez a melléklet az ún. "e-ticket + az Ön neve", amely a "Fizetési bizonylat" e-mailben érkezik, és tartalmazza a repülőjegyjegy számát is (jobb oldalon, narancssárga színnel jelölve).

A QR-kódot az online/repülőtéri check-in elvégzése után a beszállókártyán találja meg. Az online check-innel /utasfelvétellel kapcsolatos további információkat a "Check-in, ülőhelyválasztás és beszállókártya" részben olvashat.

A fapados légitársaságok nem állítanak ki elektronikus jegyeket (e-ticket), ezért a megrendelés teljesítése után "Lefoglalt járat(ok) + Check-in információk:" tárgyú e-mailt küldünk, és a mellékelt járatok listája csak tájékoztató jellegű. A megvásárolt repülőjegyek visszaigazolása maga a foglalási kód, melynek segítségével bármikor ellenőrizheti foglalását közvetlenül a fuvarozónál és indulás előtt elvégezheti az online utasfelvételt/check-int.

A repülőjegyen ékezet nélkül van feltüntetve a nevem, ez rendben van?

A légitársaságok foglalási rendszerei nem ismerik fel a speciális karaktereket, ezért az utasok neveit nemzetközi formátumba, mindig ékezetek és szóköz nélkül tüntetik fel. Ez egy standard eljárás, a foglalás így rendben van.
A repülőjegyen a MR (az angol mister – úr szóból) és MRS (az angol mistress – férjes asszony szóból) jelöléssel a légitársaság az utas nemét (férfi, nő) határozza meg.

Ha a légitársaság törli a járatomat, mire vagyok jogosult?

Abban az esetben, ha a légitársaság törli valamelyik járatát, lehetőséget ad arra, hogy válasszon az alternatív járatra való átfoglalás vagy a törölt járat visszatérítése között. Erről, valamint alternatív járatokról érdeklődjön Ügyfélszolgálatunkon telefonon vagy e-mailben.

Kapok számlát céges könyveléshez?

Amennyiben a foglalás során cégi adatokat adott meg, a kifizetést követően e-mailben küldjüka a végszámlát is, amelyet felhasználhat a könyveléshez.

A foglalást lehetséges a kifizetés előtt módosítani?

Igen, elég, ha felveszi a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal, így bármilyen módosítás végrehajtható és aktualizálható az ár is.

A foglalás vásárlási kötelezettséggel jár?

A www.pelikan.hu oldalán létrejött összes foglalás a kifizetés pillanatáig kötetlen és díjmentesen törölhető.

Mik azok az APIS adatok?

Az APIS adatok kiegészítő információk az utasokról, amelyeket egyes célországok esetében meg kell adnia (USA, Ázsia, stb.). Ezek az adatok:

  • Úti okmány száma
  • Úti okmány érvényességének időpontja
  • Utas születési dátuma
  • Utas neme
  • Utas nemzetisége/állampolgársága

Egyes esetekben a külföldi tartózkodási címet is meg kell adni.

Mire szolgál a Rendeléskezelés?

A Rendeléskezelésben áttekintést kap a foglalásáról és a vásárolt termékekről. Lehetősége van további szolgáltatások megrendelésére, számlák és repülőjegyek letöltésére vagy fizetésre. Itt szintén feltöltheti az APIS adatokat, melyeket egyes célországok esetében meg kell adnia.

Érdekelnek az aktuális akciós ajánlatok e-mailben. Hogyan regisztrálhatok, hogy ezekhez hozzájussak?

Az aktuális akciós ajánlatokat tartalmazó rendszeres hírlevél értesítéshez regisztráció szükséges a következő oldalon: https://www.pelikan.hu/hu/hirlevel-feliratkozas. Elég, ha megadja e-mail címét, ezt követően rendszeresen kap majd ajánlatokat társaságunktól.

Hasznosnak találta az információkat az oldalon?