Skip to main content
Biztosítás

Milyen utasbiztosítást tudnak ajánlani?

Foglalás során a webes felületünkön lehetősége van biztosítást kötni, melyet az Európai Utazási Biztosító Zrt. biztosít. Két alap csomag közül választhat. Az olcsóbb Sztorno biztosítás magába foglalja a lemondási biztosítást, melynek köszönhetően a repülőjegy vételárának 90%-át visszakaphatja, egészségügyi vagy egyéb biztosítási esemény miatt.

A kibővített Komplex csomag a sztornó biztosításon felül, klasszikus balesetbiztosítást, felelősségbiztosِítást, poggyászbiztosítást és utazási egészségbiztosítást is tartalmaz.

A termékekről bővebben a Pelikan.hu oldalán tájékozódhat a megrendelés során vagy cikkünkben ITT.

Megéri nekem sztornó biztosítást kötni? Mi a sztorno biztosítás igénybevételének a menete?

Miért fontos repülőjegyéhez vagy utazásához biztosítás kötni? Mindenki életében előfordulhatnak olyan váratlan események, amelyek lehetetlenné teszik az utazást. A légitársaságok általában vissza nem térítendő jegyeket kínálnak, így ha például súlyos egészségügyi problémák miatt nem tud elutazni, a repülőjegy árát elveszíti, vagy csak bizonyos reptéri illetékek térülnek vissza, kis összegben.

Az ügymenet biztosítási esemény esetén, a klasszikus légitársaságok repülőjegyénél:

Amennyiben megbetegszik, és nem tud a megvásárolt időpontban elutazni, kérvényezze Ügyfélszolgálatunktól az online lemondási űrlapot és egyidejűleg vegye fel a kapcsolatot a biztosítóval közvetlenül. Szükségs jelentenie részükre a biztosítási eseményt.

  • Amint a kitöltött űrlapot megkapjuk, kérvényezzük a légitársaságtól a visszatérítést a jegy feltételei alapján. A légitársaság csupán bizonyos összeget fog Önnek visszatéríteni.
  • A lemondási folyamat befejeztével ( mely eltarthat 6 hétig is) a légitársaság által visszatérített összegnek megfelelő jóváíró számlát állítunk ki Önnek. Ezt és a vételkor kapott számlákat továbbítsa a biztosító részére, kárrendezés céljából.

Az ügymenet fapados légitársaságok repülőjegyénél más, mivel ezek a repjegyek általában 100%-ban nem visszatérítendőek . Ilyen esetben kiállítunk Önnek egy dokumentumot, mely igazolja a biztosító társaságnak, hogy a repülőjegy a légitársaság szabályzata alapján 100%-ban nem visszatérítendő. Ez a dokumentum helyettesíti a feljebb említett jóváíró számlát.

A dokumentumokat továbbíthatja az Európai Utazási Biztosító részére, amely elismert biztosítási káresemény esetén a repülőjegy árának 90%-át megtéríti.

Ha nem biztos abban, hogy elfogadják - e a repülőjegyek lemondási indokát, tanácsoljuk felvenni a kapcsolatot közvetlenül a biztosítóval.

A Komplex biztosítás a repülőjegy sztornó biztosítását is tartalmazza?

Igen, a Komplex biztosítás magába foglalja a Sztornó biztosítást is.

Lehetséges a repülőjegyhez utólagosan biztosítást vásárolni?

Igen, lehetséges, azonban a kiegészítő vásárlást követően 10 napos védelmi időszak lép érvénybe, amely alatt a lemondási biztosítás (Sztorno) nem érvényes, tehát a megkötéstől számított 10. naptól lép érvénybe csupán.

A biztosítást közvetlenül a Rendeléskezelésben van lehetősége online megvásárolni, vagy felveheti a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal is.

Ha lesz kötve Sztorno biztosításom, ez azt jelenti, hogy a repülőjegyet / utazást bármikor sztornózhatom ?

Amennyiben repülőjegyéhez / utazásához Sztorno biztosítást is vásárolt, és egy komoly, a biztosítási szerződésben található egyik indok miatt nem tud kiutazni, természtesen fel tudja használni biztosítását lemondásra.

Egy biztosítási esemény miatt minden más biztosított családtag, aki Önnel utazik/kellett volna utaznia, vagy 3 másik biztosított utastársa, akivel nincs családi viszonyban, szintén lemondhatja utazását. Fontos, hogy az utasok tájékozódjanak, elolvassák a biztosítási feltételeket. Az információk pontosítása érdekében kérjük, forduljon Ügyfélszolgálatunkhoz.

Amennyiben a biztosítási feltételeknek megfelelően betegség vagy egyéb okok miatt nem tudok elrepülni a járattal, a Sztornó biztosítással a repülőjegy árának hány százalékát kapom vissza?

A lemondási folyamat befejeztével és miután a biztosító elismerte a bejelentett káreseményt, a visszafizetett pénzösszeg a megrendelés 90%-a lehet. Természetesen ez alól kivételt képez a befizetett biztosítás ára.

Komplex biztosítás esetén korlátozva van az utazás hossza?

Igen, a biztosítás maximum 22 nap kinn tartózkodásra érvényes. Egyirányú repjegyek esetén a Komplex biztosítás nem vehető igénybe.

Sztorno biztosítás esetén korlátozva van az utazás hossza?

A Sztornó biztosítás nincs időkorlátozva, ugyanis megvásárlástól számítva a megérkezés pillanatáig van évényben.

Lemondhatom a kifizetett bitosítást és kérhetem a teljes visszatérítését?

A kockázatviselés a biztosítás árának kifizetésétől számítva azonnal érvénybe lép. Ezért a biztosítás lemondása és árának visszaigénylése nem lehetséges. Ez a Sztornó és Komplex biztosításra is érvényes.

Mi történik a biztosításommal, hogy ha a légitársaság részéről történik menetrend változás?

Ha repülőjegyéhez biztosítást is vásárolt és módosult az indulás/érkezés dátuma, a biztosítási szerződése nem lesz érvényes az új járatokra. A biztosítási kötvény módosítása érdekében javasoljuk, hogy mielőbb forduljon Ügyfélszolgálatunkhoz.

Amennyiben csak a járat indulási időpontja módosult és a dátum nem változott, abban az esetben nem szükséges módosítai a biztosítaási szerződést, mivel az konkrét dátumokra szól.

Mi történik a biztosításommal, hogy ha önkéntes alapon módosítom a repülőjegyem dátumát?

Ebben az esetben a biztosítási szerződés módosítása nem lehetséges. Lehetőségében van az új repülőjegyhez új biztosítást kötni.

Hasznosnak találta az információkat az oldalon?