Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Nagy-Britannia

Akciós repülőjegyek Az Egyesült Királyságba

Érdekességek: Egyesült Királyság

Olcsó repülőjegyet keresel Nagy-Britanniába? Szállodát vagy apartmant kedvező áron? A Pelikán oldalán összevetheted a repjegyek, szállások, autókölcsönzők, utazási biztosítások árait, de megtekintheted a teljes körű utazási csomagjaink kínálatát is. A magyarok körében legnépszerűbb brit úti célok London, Edinburgh, Manchester, Birmingham, Liverpool, Leeds és Glasgow.

Budapestről, Pozsonyból és Bécsből közvetlen járattal utazhatsz a szigetre. Budapestről a Wizz Air, a Ryanair és a British Airways társaságokkal, Pozsonyból a Ryanairrel (London, Birmingham, Edinburgh, Leeds, Manchester), Bécsből pedig a Laudamotion légitársasággal repülhetsz Nagy-Britanniába.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Az Egyesült Királyságban

London

Olcsó repülőjegyet keres Londonba? Szállást a Londoni városközponthoz közel? A Pelikán oldalán összevetheti a repjegyek, a szállodák, az autókölcsönzők, illetve a biztosítások árait is.

London, avagy Londinium, ahogy az ókori rómaiak nevezték, a világ második leglátogatottabb városa. Jóval többet tartogat a látogatók számára a piros telefonfülkéknél vagy a királyi udvar csillogásánál.

A Temze folyó partján fekvő, milliós lakosságú várost multikulturális légkör hatja át, a mi a különböző nemzetiségek és fajok összefonódásának köszönhető. Csaknem 300 különböző nyelvet lehet hallani London utcáin.

Ha egy szóval kellene jellemezni Londont, talán a diverzitás lenne rá a legmegfelelőbb kifejezés. London legalább 48 negyedből áll, s mindegyik egyedülálló a maga nemében. A leghíresebbek közé tartozik a színházias West End, a történelmi City of London, az ősi Westminster, a hipszterparadicsom Covent Garden és Shoreditch, a muzeális Kensington, a lázadó Camden, a zöld Hyde Park, vagy a part menti South Bank. Londonban sosem áll meg az élet.

Olcsó repjegyek Londonba

A város rendkívül közkedvelt a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről vagy Pozsonyból repülhet Londonba, de akciós áron vásárolhat repülőjegyet Brünnben, Bécsben vagy Prágában is. A repülőút körülbelül 2 óra 40 perc hosszú.

A magyarok leggyakrabban a Ryanair, a Wizz Air vagy a Laudamotion légitársaságoktól vásárolnak repülőjegyeket Londonba, de az easyJet, illetve a Smartwings Travel Service légitársaságokkal is kedvező áron juthat el a brit fővárosba. A végállomás a Stansted, a Luton vagy a Gatwick repülőtér, de ha a Heathrow-ra szeretne eljutni, repüljön Bécsből, a Lufthansa vagy a Swiss International Air Lines légitársaságok járataival.

Mivel a legtöbb fapados légitársaság repül Londonba, az utóbbi években valóban előnyösek a repülőjegyeket Londonba.

Edinburgh

A hét dombra épült város a Firth of Forth öböl partján terül el. Észak Athénjának is nevezik a római építészet inspirálta épületeinek köszönhetően, valamint annak, hogy a 18. században hírnevet szerzett magának a filozófia, a gazdaság és az orvostudomány területén.

A város utcáin számos rejtélyes esemény játszódott, házsorai között kísérteties alakok jártak. Edinburgh-t misztikus atmoszféra lengi körül, amelyet már csak egy pohár kiváló skót whiskey tehet tökéletesebbé.

Titokzatos utcácskák, fenséges vár, zöld parkok, csodás fesztiválok és utcai művészek. Edinburgh egyszerűen tökéletes helyszín egy hosszú hétvégi kirándulásra.

A város rendkívül közkedvelt a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről, Pozsonyból, Bécsből, illetve Prágából repülhet Edinburgh-be, leggyakrabban az Easyjet, a Lufthansa, valamint a Brussels Airlines légitársaságokkal. A repülőút körülbelül 3 óra hosszú.

Manchester

Északnyugat-Anglia egyik legjelentősebb nagyvárosa már nem a ruhaiparáról híres. Manchester a futball bölcsője, tele múzeumokkal, zenével, éjszakai élettel, boltokkal és egyetemekkel.

Mintegy 500 ezer lakosa van, a város környékével, ún. Nagy Manchesterrel együtt azonban ez a szám 2 millióra emelkedik. Évente több millió turista látogat el a városba. Miért? Manchester az angol vidék és a modern nagyváros elegye. De ez még nem minden.

Manchesterben – sokkal inkább, mint Anglia más városában – a futball olyan, akár egy vallás. Két világhírű futballklubnak ad otthont: a Manchester Unitednek és a Manchester Citynek. Egy hazai meccsre beülni életre szóló élmény lehet.

Olcsó repjegyek Manchsterbe

A város rendkívül népszerű a magyarok, főként a futball és az angol vidék szerelmeseinek körében. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Pozsonyból repülhet Manchesterbe. A közvetlen járat körülbelül 2-3 órás.

A magyarok legszívesebben a Ryanair, az Easyjet és az Austrian Airlines légitársaságokkal repülnek. Manchester nemzetközi repülőtere 14 kilométerre, délnyugatra található a városközponttól. Ez Nagy-Britannia harmadik legforgalmasabb és legnagyobb repülőtere. A repülőtér 3 terminálból áll, amely éttermek, boltok és pihenési lehetőségek széles választékával várja az utazókat.

Liverpool

Ha azt mondják, Liverpool, sokak előtt először a világhírű futballklub képe jelenik meg. Mégis vétek lenne beskatulyázni ezt a nagyszerű várost kizárólag a futball alapján. Nem feledkezhetünk meg a Beatlesről, a Tate galériáról, de a varázslatos Mersey folyó partjáról sem.

A város még mindig a legendás Beatles emlékéből él. Az együttes Liverpoolban alakult meg 1960-ban, s mindmáig a világ minden tájáról csalogatja a látogatókat. A Beatles-turizmus jelenleg több mint 250 ezer embert foglalkoztat, az attrakciók túlnyomó többsége a híres együttesnek állít emléket.

Liverpoolban székel két híres futballklub – az Everton FC és a Liverpool FC. A környező repülőterekről induló járatoknak és csatlakozásoknak köszönhetően a város vonzza a neves futballklubok rajongóit, hiszen Liverpoolban testközelből figyelhetik a legnagyobb futballsztárok játékát, nem beszélve az utánozhatatlan atmoszféráról.

A liverpooli látogatás nem lenne teljes a séta nélkül a Mersey folyó partján, amely, amellett, hogy híres liverpooli zenészek dalainak tárgya lett, manapság Nagy-Britannia legtisztább folyóinak egyikeként tartják számon.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Liverpoolba. Prágából a Ryanairrel, Bécsből és Budapestről pedig egy átszállással, az Easyjet légitársaság járataival utazhatsz a brit városba.

További városok
Birmingham

Ha Angliába készülsz, íme a tökéletes repülőjárat. Birmingham nem olyan népszerű a turisták körében, mint London, Manchester vagy Edinburgh, mégsem szűkölködik látnivalókban.

Birminghambe a művészet, a kultúra, az üzlet, és nem utolsó sorban pedig az étel miatt érkeznek a látogatók. Sokan útba ejtik a várost Stratford-upon-Avonba menet, amely William Shakespeare szülőhelye. Birmingham és környéke a legjelentősebb művészeti központ egész Nagy-Britanniában.

A legolcsóbban Budapestről, Pozsonyból, Bécsből vagy Prágából repülhetsz a brit városba. Pozsonyból közvetlen járatot indít a Ryanair, Bécsből az Eurowings, Prágából pedig a Smartwings légitársaság. Budapestről átszállással utazhatsz a Brussels Airlines vagy a Lufthansa légitársasággal.

Leeds

A rengeteg egyetemista és a számos nightklub mellett Leeds az egyik legzöldebb európai város. Leeds egész évben rengeteg kulturális rendezvénynek ad otthont, de ezen kívül is akad elég látnivaló a városban.

Leedsben él a harmadik legnagyobb zsidó közösség egész Nagy-Britanniában, ezért hét zsinagóga található a városban. A városban sétálva megtekintheted a viktoriánus és Edward-korabeli épületeket. Leeds egy tipikus angol város, tökéletes hely egy hétvégi kirándulásra. A város a brit éjszakai élet és a lenyűgöző történelmi emlékek különleges elegye.

A legolcsóbban Budapestről, Pozsonyból, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Leedsbe. Budapestről és Prágából a Jet 2 társaság, Pozsonyból pedig a Ryanair indít közvetlen járatokat a városba. A közvetlen járat időtartama 2 óra 25 perc. Egy átszállással repülhetsz a KLM, a British Airways vagy az Air Lingus társaságokkal.

Glasgow

Glasgow Skócia legnagyobb városa és egyidejűleg Nagy-Britannia legnagyobb városai közé tartozik. Bár Skócia fővárosa Edinburgh, Glasgow pénzügyi és egyben gazdasági központ is. A város gazdag történelemmel és gyönyörű építészettel büszkélkedhet. A 15. századi Glasgow-i Egyetem mindenképpen megér egy látogatást. Látogassunk el Glasgow-ba a Pelikánon vásárolható olcsó repülőjegyekkel!

Látnivalók Glasgowban:

  • Glasgow-i Egyetem - a 15. századból származó egyetem
  • Szent András székesegyház - egy székesegyház, amely légiességével és nyitott terével lep meg
  • Glasgow-torony - a legmagasabb épület, amely 360 fokos forgásra képes
  • Glasgow science center - oktatási és szórakoztató központ gyerekeknek és felnőtteknek

Hasznos infók Nagy-Britanniáról

Szükséges úti okmányok Nagy-Britanniába

Mivel Anglia még mindig az Európai Unió tagállama, az országba való belépéshez nem szükséges vízumot igényelni. Elég, ha érvényes a személyi igazolványa, illetve az útlevele.

A nagy-britanniai időjárás

Nagy-Britannia időjárását nagymértékben befolyásolja az Atlanti-óceán közelsége. A tél nedves, havazás nélküli, a nyár pedig hűvös és esős.

A nyugati szelek sok esőt hoznak az országba, ezért magas a levegő páratartalma, ennek köszönhetően gyakori a sűrű köd. Annak ellenére, hogy a sziget viszonylag messze, északon található, éghajlata mérsékelt, viszonylag kis hőmérséklet-ingadozásokkal.

A nagy-britanniai árak

A Nagy-Britanniában használatos pénznem a brit font. Bármelyik repülőtéren, hazai vagy helyi pénzváltóban beválthatod a forintot. London és Edinburgh a legdrágább európai nagyvárosok közé tartoznak, ezért számolj a magasabb szállás- és ételárakkal. Másrészt egy csomó pénzt megspórolsz a műemlékek látogatásakor, hiszen minden múzeumba és templomba ingyenes a belépés.

Szállodát keresel Nagy-Britanniában? Ha a nagyvárosokba készülsz – érvényes a szabály – minél közelebb a belvároshoz, annál magasabbak az árak. A városi tömegközlekedés kiválóan működik, de gyakran túl drága. Érdemes ezért párnapos jegyet vásárolnod, és főként metróval közlekedned. A taxizás a közlekedés drágább módja.

A szállodák árát, elhelyezkedését és értékeléseit ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhatsz. Ha fontolgatod, hogy Nagy-Britanniába látogatsz, és kedvező áron szeretnél repjegyet és szállást foglalni, tekintsd meg teljes körű utazási csomagjaink aktuális kínálatát.

Hány óra van Nagy-Britanniában?

A nulladik délkör a londoni Greenwichen húzódik, ez a greenwichi középidő (GMT) alapja, amelytől az időzónákat számítjuk. Nyugatra haladva az időzónák negatív, keletre haladva pedig pozitív értékűek. Mivel Magyarország a keleti oldalon fekszik, ezért egy óra az időeltérés Nagy-Britanniától.

Védőoltások a Nagy-Britanniába való utazás előtt

Nagy-Britannia nem kötelezi a látogatókat védőoltások beadására. Az országban minimális a fertőzés esélye. Elég, ha még érvényes a hazánkban, tehát az Európában kötelező védőoltások hatása.

Repülési statisztikák Az Egyesült Királyságban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Az Egyesült Királyságba mindössze 29,00 € volt?

  • Ha Az Egyesült Királyságba utazol, érdemes ellátogatnod London, Edinburgh, Manchester, Birmingham, Liverpool városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 14 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Londonban

10 érdekesség Nagy-Britanniáról

1
Több mint háromszáz éven keresztül a francia volt a hivatalos nyelv Nagy-Britanniában
2
A londoni taxisofőröknek a vizsga letétele előtt meg kell jegyezniük több mint ezer utcát
3
Ha valaki Nagy-Britanniában betölti a századik életévét, gratulációt kap II. Erzsébet királynőtől
4
I. Erzsébet királynő volt az első uralkodó, akinek működő, vízöblítéses vécéje volt
5
Az Egyesült Királyságban 40 kilométerenként más akcentust hall az ember
6
A világhírű ügynök, James Bond 007-es jelzését egy autóbuszról kapta, amelyen az író, Ian Flamming utazott Londonból Canterburybe
7
Az angolok fogyasztják a legtöbb teát a világon, csaknem 3x többet, mint a japánok, 22x többet, mint a franciák
8
A londoni metró a világ legöregebb metrója. Elsőként épült meg a világon
9
Az angol írónő, J. K. Rowling, a világhírű Harry Potter könyvek szerzője volt az első írónő, aki milliárdokat keresett könyveladással
10
Nagy-Britanniában nincs olyan város, amely több mint 120 kilométerre lenne a tengertől
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?