Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Manchester

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Manchester

Északnyugat-Anglia egyik legjelentősebb nagyvárosa már nem a ruhaiparáról híres. Manchester a futball bölcsője, tele múzeumokkal, zenével, éjszakai élettel, boltokkal és egyetemekkel.

Mintegy 500 ezer lakosa van, a város környékével, ún. Nagy Manchesterrel együtt azonban ez a szám 2 millióra emelkedik. Évente több millió turista látogat el a városba. Miért? Manchester az angol vidék és a modern nagyváros elegye. De ez még nem minden.

Manchesterben – sokkal inkább, mint Anglia más városában – a futball olyan, akár egy vallás. Két világhírű futballklubnak ad otthont: a Manchester Unitednek és a Manchester Citynek. Egy hazai meccsre beülni életre szóló élmény lehet.

A város rendkívül népszerű a magyarok, főként a futball és az angol vidék szerelmeseinek körében. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Pozsonyból repülhet Manchesterbe. A közvetlen járat körülbelül 2-3 órás.

A magyarok legszívesebben a Ryanair, az Easyjet és az Austrian Airlines légitársaságokkal repülnek. Manchester nemzetközi repülőtere 14 kilométerre, délnyugatra található a városközponttól. Ez Nagy-Britannia harmadik legforgalmasabb és legnagyobb repülőtere. A repülőtér 3 terminálból áll, amely éttermek, boltok és pihenési lehetőségek széles választékával várja az utazókat.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Manchesterről

Szükséges úti okmányok Nagy-Britanniába

Mivel Anglia még mindig az Európai Unió tagállama, az országba való belépéshez nem szükséges vízumot igényelni. Elég, ha érvényes a személyi igazolványa, illetve az útlevele.

A manchesteri időjárás

A Brit-szigetek a mérsékelt égövbe tartoznak, s az Atlanti-óceán felől érkező szél, amely télen hideg, nyáron pedig mérsékelt, sok csapadékot hoz magával. Gyakori az esőzés vagy a felhőszakadás, az égbolt többnyire borús, gyakran van köd.

A nyári és a téli hőmérséklet között nincs jelentős eltérés. A hőmérséklet télen sem esik fagypont alá, nyáron pedig nem emelkedik 25 °C fölé. Az angliai időjárás rendkívül változékony, ezért tartson magánál esernyőt és napszemüveget is. Az időjárás-jelentés általában így hangzik: esős idő lesz, helyenként napsütéssel, időnként felhőszakadással.

Tavasszal hideg és napos időre is számíthat, a hőmérséklet 10–15 °C között mozog. Nyaranta 20 °C körüli az átlaghőmérséklet, de számolni kell záporokkal is. Ősszel változó az időjárás, a hőmérséklet 5–15 °C között ingadozik, télen enyhe az idő, 0 °C körüli hőmérséklettel. Egész évben 10–20 °C között mozog a hőmérséklet.

A manchesteri árak

Az Angliában használatos pénznem a font (GBP), az összeg előtt £ jellel jelölik. A font régen a tömeg mértékegysége volt (1 font = 453 gramm), később kezdték el alkalmazni a font sterlinget pénznemként. Bármelyik hazai vagy brit pénzváltóban gond nélkül beválthatja pénzét.

Olcsó szállást keres Manchesterben? A Pelikán oldalán ellenőrizheti a szállodák árait és elhelyezkedését, s egyúttal szállást is foglalhat. A városban széles a választék olcsóbb motelekből és 5 csillagos szállodákból is. A legolcsóbb szállás ára 5600 Ft/éjszaka. Egy 3 csillagos szálloda ára 37 ezer Ft körül mozog. Érdemes előre foglalni.

Népszerű közlekedési eszköz a taxi és az Uber. Indulás előtt mindig állapodjon meg az árban.

Ha szeretné négy keréken bejárni Manchestert és környékét, bátran foglaljon kocsit a Pelikán segítségével.

Hány óra van Manchesterben?

Manchesterben egy órával kevesebb van, mint Magyarországon.

Manchester látnivalói

10 érdekesség Manchesterről

1
Arra számít, hogy Manchestert felhőkarcolók borítják? Meg fog lepődni. A város bővelkedik lenyűgöző, viktoriánus kori és modern angol építészeti remekművekben
2
A Manchester Airport Nagy-Britannia legnagyobb repülőtere
3
Manchester városának tiszteletére egy aszteroida a 758 Mancunia nevet kapta. A római korban Manchester lakosait „mancunianca”-nak nevezték
4
1653-ban Manchesterben nyitották meg Anglia első, nyilvános, ingyenes könyvtárát, a Chatham Library-t
5
Manchester déli részében található a Wilmslow Road, amelyet hétköznapi nevén Curry Mile-ként emlegetnek. Több mint 70 ázsiai étterem és kávézó található itt
6
A 18. században Manchester volt a világ gyapotipari központja. Kiérdemelte a Cottonpolis, illetve a Warehouse City (merthogy ipari város volt) becenevet
7
Manchester fél millió lakosa 200 különböző nyelven beszél, ennek köszönhetően a világ legtöbb nyelvet beszélő városai közé tartozik
8
Nagy-Britannia legnagyobb kínai negyede egyúttal Európa második legnagyobbja. A negyed legnagyobb látványossága a fából faragott díszes kapu, a Chinese Imperial Art
9
Manchesterben található Nagy-Britannia legnagyobb lakóépülete, a Beetham Tower, egy 47 emeletes felhőkarcoló
10
Manchesterben pompás emlékművekkel tisztelegnek az olyan jelentős személyiségek és a meghatározó történelmi események előtt, amelyek hozzájárultak a város kiépítéséhez. Megtekintheti többek között Alan Turing szobrát, aki a számítástechnika atyja volt, de Abraham Lincoln amerikai elnök szobrát is
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?