Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Leeds

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Leeds

A rengeteg egyetemista és a számos nightklub mellett Leeds az egyik legzöldebb európai város. Leeds egész évben rengeteg kulturális rendezvénynek ad otthont, de ezen kívül is akad elég látnivaló a városban.

Leedsben él a harmadik legnagyobb zsidó közösség egész Nagy-Britanniában, ezért hét zsinagóga található a városban. A városban sétálva megtekintheted a viktoriánus és Edward-korabeli épületeket. Leeds egy tipikus angol város, tökéletes hely egy hétvégi kirándulásra. A város a brit éjszakai élet és a lenyűgöző történelmi emlékek különleges elegye.

A legolcsóbban Budapestről, Pozsonyból, Bécsből vagy Prágából repülhetsz Leedsbe. Budapestről és Prágából a Jet 2 társaság, Pozsonyból pedig a Ryanair indít közvetlen járatokat a városba. A közvetlen járat időtartama 2 óra 25 perc. Egy átszállással repülhetsz a KLM, a British Airways vagy az Air Lingus társaságokkal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Nagy-Britanniáról

Szükséges úti okmányok Nagy-Britanniába

Mivel Anglia még mindig az Európai Unió tagállama, az országba való belépéshez nem szükséges vízumot igényelni. Elég, ha érvényes a személyi igazolványa, illetve az útlevele.

A nagy-britanniai időjárás

Nagy-Britannia időjárását nagymértékben befolyásolja az Atlanti-óceán közelsége. A tél nedves, havazás nélküli, a nyár pedig hűvös és esős.

A nyugati szelek sok esőt hoznak az országba, ezért magas a levegő páratartalma, ennek köszönhetően gyakori a sűrű köd. Annak ellenére, hogy a sziget viszonylag messze, északon található, éghajlata mérsékelt, viszonylag kis hőmérséklet-ingadozásokkal.

A nagy-britanniai árak

A Nagy-Britanniában használatos pénznem a brit font. Bármelyik repülőtéren, hazai vagy helyi pénzváltóban beválthatod a forintot. London és Edinburgh a legdrágább európai nagyvárosok közé tartoznak, ezért számolj a magasabb szállás- és ételárakkal. Másrészt egy csomó pénzt megspórolsz a műemlékek látogatásakor, hiszen minden múzeumba és templomba ingyenes a belépés.

Szállodát keresel Nagy-Britanniában? Ha a nagyvárosokba készülsz – érvényes a szabály – minél közelebb a belvároshoz, annál magasabbak az árak. A városi tömegközlekedés kiválóan működik, de gyakran túl drága. Érdemes ezért párnapos jegyet vásárolnod, és főként metróval közlekedned. A taxizás a közlekedés drágább módja.

A szállodák árát, elhelyezkedését és értékeléseit ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhatsz. Ha fontolgatod, hogy Nagy-Britanniába látogatsz, és kedvező áron szeretnél repjegyet és szállást foglalni, tekintsd meg teljes körű utazási csomagjaink aktuális kínálatát.

Hány óra van Nagy-Britanniában?

A nulladik délkör a londoni Greenwichen húzódik, ez a greenwichi középidő (GMT) alapja, amelytől az időzónákat számítjuk. Nyugatra haladva az időzónák negatív, keletre haladva pedig pozitív értékűek. Mivel Magyarország a keleti oldalon fekszik, ezért egy óra az időeltérés Nagy-Britanniától.

Védőoltások a Nagy-Britanniába való utazás előtt

Nagy-Britannia nem kötelezi a látogatókat védőoltások beadására. Az országban minimális a fertőzés esélye. Elég, ha még érvényes a hazánkban, tehát az Európában kötelező védőoltások hatása.

Mit érdemes megnézni Leedsben?

10 érdekesség Nagy-Britanniáról

1
Több mint háromszáz éven keresztül a francia volt a hivatalos nyelv Nagy-Britanniában
2
A londoni taxisofőröknek a vizsga letétele előtt meg kell jegyezniük több mint ezer utcát
3
Ha valaki Nagy-Britanniában betölti a századik életévét, gratulációt kap II. Erzsébet királynőtől
4
I. Erzsébet királynő volt az első uralkodó, akinek működő, vízöblítéses vécéje volt
5
Az Egyesült Királyságban 40 kilométerenként más akcentust hall az ember
6
A világhírű ügynök, James Bond 007-es jelzését egy autóbuszról kapta, amelyen az író, Ian Flamming utazott Londonból Canterburybe
7
Az angolok fogyasztják a legtöbb teát a világon, csaknem 3x többet, mint a japánok, 22x többet, mint a franciák
8
A londoni metró a világ legöregebb metrója. Elsőként épült meg a világon
9
Az angol írónő, J. K. Rowling, a világhírű Harry Potter könyvek szerzője volt az első írónő, aki milliárdokat keresett könyveladással
10
Nagy-Britanniában nincs olyan város, amely több mint 120 kilométerre lenne a tengertől
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)