Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Edinburgh

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Edinburgh

A hét dombra épült város a Firth of Forth öböl partján terül el. Észak Athénjának is nevezik a római építészet inspirálta épületeinek köszönhetően, valamint annak, hogy a 18. században hírnevet szerzett magának a filozófia, a gazdaság és az orvostudomány területén.

A város utcáin számos rejtélyes esemény játszódott, házsorai között kísérteties alakok jártak. Edinburgh-t misztikus atmoszféra lengi körül, amelyet már csak egy pohár kiváló skót whiskey tehet tökéletesebbé.

Titokzatos utcácskák, fenséges vár, zöld parkok, csodás fesztiválok és utcai művészek. Edinburgh egyszerűen tökéletes helyszín egy hosszú hétvégi kirándulásra.

A város rendkívül közkedvelt a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről, Pozsonyból, Bécsből, illetve Prágából repülhet Edinburgh-be, leggyakrabban az Easyjet, a Lufthansa, valamint a Brussels Airlines légitársaságokkal. A repülőút körülbelül 3 óra hosszú.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Edinburgh-ról

Úti okmányok Skóciába

Az országba való belépéshez nincs szükség vízumra, elég, ha érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel rendelkezik.

Az edinburgh-i időjárás

A skót fővárosban mérsékelt nyarak és hosszú, kemény telek váltják egymást. Egész évben borús az ég és szeles az idő. Az év legmelegebb hónapja a július, 15 °C-os átlaghőmérséklettel, a leghidegebb pedig a január, átlagosan 3°C-kal. Október a legcsapadékosabb hónap 80 mm csapadékkal.

Mikor érdemes Edinburgh-ba látogatni? Az időjárást tekintve a legjobb nyáron utazni (június–szeptember).

Az edinburgh-i árak

A skót nemzeti valuta a font. Bármelyik reptéren, magyarországi vagy skóciai pénzváltóban beválthatja a forintot.

Szállást keres Edinburgh-ban? Ha nyáron (főként augusztusban), a fesztiválidényben utazik, magas árakra számíthat, ezért érdemes időben szállást foglalni. A szállodák árait ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol a foglalást is elintézheti.

Az Óváros viszonylag kis területű, gyalogszerrel is könnyedén bejárhatja. A városi tömegközlekedést az autóbuszok és a villamosok alkotják. Az egyes járatok számokkal vannak jelölve, az N betű az éjszakai járatok megjelölésére szolgál. A vonaljegy ára 1,60 £, az éjjeli járatra pedig 3 £. Jegyet a megállók melletti jegyautomatákban vagy felszállás után a sofőrnél válthat, ez utóbbi azonban nem tud visszaadni, ezért felszállás előtt készítse elő a pontos összeget. Ha több alkalommal veszi igénybe a tömegközlekedési eszközöket, érdemes napi jegyet vásárolnia, ennek ára 4 £.

A városban nem ajánlott autóval közlekedni, ugyanis a történelmi utcácskákban kevés a parkolóhely. Ha ennek ellenére négy keréken szeretné bejárni a város környékét vagy Skóciát, ajánlott a reptéren autót bérelnie. A Pelikán segítségével könnyedén elintézheti a foglalást.

Védőoltások a skóciai utazás előtt

Utazás előtt nincs szükség védőoltások beadatására. A fertőzés veszélye minimális ebben az országban. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Edinburgh-ban?

Magyarországon egy órával több van, mint Edinburgh-ban.

Látnivalók Edinburgh-ban

10 érdekesség Edinburgh-ról

1
1437-ben Edinburgh lett Skócia fővárosa, előtte Scone volt a főváros.
2
1724-ben Edinburgh-ban felakasztották Margaret Dickinsont, aki túlélte a kivégzést. A nőt szabadon engedték, ettől kezdve azonban az akasztásos ítéleteket kiegészítették azzal, hogy „mindhalálig”.
3
Edinburgh-ban minden évben megrendezik a Fringe fesztivált, a világ legnagyobb művészeti fesztiválját.
4
A városban 112 park található, ennek köszönhetően Edinburgh a sziget egyik legzöldebb városa.
5
Edinburgh számos nagyszerű író hazája. Itt élt a világhírű J. K. Rowling is, a Harry Potter-sorozat szerzője. 2004-ben az UNESCO, a világon elsőként, Edinburgh-nak adományozta az Irodalom Városa díjat.
6
Edinburgh volt a világ első városa, amelynek saját tűzoltósága volt.
7
Edinburgh-ban született Sherlock Holmes atyja, Sir Arthur Conan Doyle.
8
Az edinburgh-i vár egy kialudt tűzhányóra épült.
9
Edinburgh-ban található a Scone-i kő, avagy a Végzet Köve, amely évszázadokon át az angol uralkodók koronázási színhelyéül szolgált.
10
Edinburgh a világhírű színész, Sir Sean Connery, valamint a telefon feltalálójának, Alexander Graham Bellnek hazája.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?