Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Bulgária

Akciós repülőjegyek Bulgáriába

Érdekességek: Bulgária

Olcsó repülőjegyet keresel Bulgáriába? Szállást kedvező áron? A Pelikán oldalán összevetheted a repülőjegyek, szállások, autókölcsönzők és utazási biztosítások árait, de megtekintheted a teljes körű utazási csomagjaink kínálatát is Bulgáriában. A legnépszerűbb bolgár városok közé tartozik Szófia, Burgasz és Várna.

A bolgár tengerpart az egyik legnépszerűbb Európában. És nem véletlenül! Várna, Burgazs és a többi bulgár tengerparti városok tökéletes strandokat kínálnak, viszonylag alacsony árakért. Nyaralás Bulgáriában ennek köszönhetően hozzáférhető a legtöbb ember számára.

Olcsó repülőjegyeket Bulgáriába (Szófiába, Várnába, de akár Burgaszba is) könyen Budapesti indulással is találhatsz. Ha szeretnéd tudni, melyik útvonalon repül a járatod Bulgáriába, vess egy pillantást a repülési radarunkra.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Bulgáriában

Szófia

Bulgária fővárosa turizmusát, politikáját és gazdaságát tekintve nincs vezető szerepben Európában. Minden másként lehetett volna, ugyanis nem hiányzott sok ahhoz, hogy Szófia váljon a Római Birodalom fővárosává.

Szófia sokszor cserélt gazdát, számos alkalommal kifosztották, ma pedig a legszegényebb európai ország, Bulgária fővárosa. A város sokkal jobb állapotban van, mint a szomszédos Bukarest. A város fenntartására szükséges pénz hiánya főként a városhatáron kívül szembetűnő.

Szófia népszerű a magyarok körében, főként az alacsony repülőjegyárak miatt. A közvetlen járat másfél órás. Budapestről egy átszállással repülhet Szófiába, Pozsonyból azonban közvetlen járatot indít a Wizz Air légitársaság a bolgár fővárosba, de Bécsből is repülhet az Austrian Airlines vagy a Bulgaria Air járataival.

Szófia gyakran a Bulgár nyaralás kezdőpontja a magyarok körében, az alacsony árú repülőjegyeknek köszönhetően.

A szófiai nemzetközi repülőtér egyben Bulgária fő repülőtere is, amely 10 kilométerre található keletre a városközponttól. A repülőtér egy kifutópályát használ, amely 3600 méter hosszú. A repülőtér népszerűsége egyre nő, évente mintegy 5 millió utazó veszi igénybe a szolgáltatásait.

Burgasz

Burgasz 212 000 fős lakosságával Bulgária ötödik legnagyobb városa. Itt található az ország második legnagyobb kikötője. Egy megfizethető Bulgár nyaralóhely tele kis kávézókkal, éttermekkel és templomokkal.

A turizmus szempontjából jelentős forgalmi csomópont a nemzetközi repülőtér. A kirándulók Burgaszból repülnek Bulgária déli részére, valamint Kiten, Nesebar, Primorsko és Napospart üdülőhelyekre. A városközpont rendkívül népszerű a magyarok körében. A legközkedveltebb az Alexandrovska sétány, amely a déli autóbusz-pályaudvartól húzódik észak felé.

Nem is annyira a történelmi műemlékek, mint a nyüzsgő éjszakai élet vonzza a turistákat Burgaszba. A város kiváló éttermeiben a hagyományos bolgár ételek mellett minden képzeletet felülmúló ételkülönlegességeket is kínálnak. Emellett számos múzeum és templom található a városban.

A legolcsóbban Budapestről vagy Pozsonyból utazhat Burgaszba. A Wizz Air és a Ryanair légitársaságok egyenes járatokat indítanak Burgaszba, amelyek hossza 1 óra 35 perc.

A nemzetközi repülőtér 10 kilométerre dél-keletre Burgasztól, Sarafovo városrészben található.

Várna

A napsütötte Várna Bulgária harmadik legnagyobb városa. Gyakran nevezik az ország nyári fővárosának is. Évek óta nagy népszerűségnek örvendő Bulgár kirándulóhely. Várna a nyugalmas tenger és a napsütötte napok száma mellett csodás parkjaival, tengerpartra néző kertjeivel és a végtelen tengerparttal csábítja a látogatókat.

Várna többek közt fürdőváros is, így az év bármely szakában tökéletes hely a pihenésre és a lazításra. A fáradhatatlan éjszakai életnek köszönhetően csak úgy özönlenek ide a magyar, szlovák és cseh turisták.

Olcsó repülőjegyet keresel Bulgáriába? Budapestről, Bécsből és Prágából kedvező áron repülhetsz Várnába. Az Austrian Airlines és a Wizz Air légitársaságok közvetlen járatot indítanak a bolgár városba. Egy átszállással repülhetsz a Bulgaria Air, a Turkish Airlines és a Smart Wings légitársaságokkal.

Hasznos infók Bulgáriáról

Úti okmányok Bulgáriába

Ha Bulgáriába utazol, nincs szükséged útlevélre, elég, ha érvényes a személyi igazolványod. Az irataid elvárt érvényességi ideje minimum 6 hónap a hazautazásod napjától számítva. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

A bulgáriai időjárás

Bulgáriában hasonló az időjárás, mint Magyarországon. Kellemesen meleg a nyár, a hőmérséklet 30 ºC alatt mozog. A legtöbb turista a Fekete-tenger partjára igyekszik, augusztusban a víz hőmérséklete 25 ºC fölé is emelkedhet.

Bulgáriában a nyár rendkívül forró. A napos és meleg időjárás 23 ºC átlaghőmérséklettel áprilistól szeptemberig tart. A legmagasabb hőmérséklet 34 ºC. Az erős, délről érkező trópusi légáramlatoknak köszönhetően azonban melegebb az idő belföldön, mint a part mentén. A Fekete-tenger hőmérséklete júniustól szeptemberig 23 ºC körül mozog.

A bulgáriai árak

A Bulgáriában használatos pénznem a bolgár leva. Bármelyik bankban, pénzváltóban, postán, utazási irodában, kempingben vagy hotelben beválthatod a forintot. Nem árt, ha tartasz magadnál készpénzt és bankkártyát is.

Szinte minden nyilvános helyen és bankautomatában elfogadottak a Visa, MasterCard, American Express, Diners stb. kártyák. A kártyás fizetés a legelőnyösebb; a legtöbb étteremben 5 bolgár leva a legkisebb, kártyával fizethető összeg.

Szállást keresel Bulgáriában? A Pelikán oldalán akár főidényben is kedvező áron foglalhatsz szállást, akár all inclusive szolgáltatásokkal is. Már 3700 forinttól (fő/éj) is találhatsz szállást Bulgáriában.

Mennyi az idő Bulgáriában?

Bulgária és Magyarország közt egy óra az időeltérés.

Védőoltások a Bulgáriába való utazás előtt

Ha Bulgáriába utazol, nincs szükség védőoltások beadására.

Repülési statisztikák Bulgáriában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Bulgáriába mindössze 30,00 € volt?

  • Ha Bulgáriába utazol, érdemes ellátogatnod Burgas, Szofia, Varna, Plovdiv, Stara Zagora városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 3 nemzetközi repülőtér található.

Szófia látnivalói

10 érdekesség Bulgáriáról

1
Bulgáriában a bólintás nemet, a fejrázás pedig igent jelent
2
A bolgárok két technológiai találmánnyal is büszkélkedhetnek. A digitális órát Peter Petroff bolgár mérnök találta fel
3
Bulgária területének egyharmadát erdő borítja
4
A közkedvelt bolgár joghurtok egyedülálló ízvilága a Lactobacillus bulgaricus baktériumnak köszönhető, amely kizárólag Bulgáriában fordul elő
5
Szófia a második legrégebbi európai város. Csaknem 9000 éves
6
Bulgária a világ legnagyobb bortermelő vidékei közé tartozik. Évente csaknem 200 ezer tonna bort termelnek az országban
7
A duda említésére mindenki a hagyományos ír vagy skót zenére gondol, de kevesen tudják, hogy Bulgáriának is megvan a maga népi, fúvós hangszere. Ez a kaba-duda
8
A parfümgyártáshoz használatos rózsaolaj 70-80 %-a Bulgáriából származik
9
Ha ön is az ásványvizek szerelmesei közé tartozik, akkor Bulgáriában a helye, ahol több mint 700 ásványvízforrás található
10
A leghíresebb bolgárok Cirill és Metód voltak
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?