Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Prága

Akciós repülőjegyek Prágába

Érdekességek: Prága

Nagy múltú, rejtélyes és csoda szép. Ezekkel a szavakkal lehet a legjobban jellemezni a Moldva folyó menti cseh koronaékszert. Prága ezer éves történelemre tekint vissza. Az alkímia hajdani fővárosa számos titkot rejt.

A rejtélyes zsidó gettó, a félelmetes Golem, a legendás prágai Orloj és a világ két legszebb könyvtára, amelyek felbecsülhetetlen értékű asztrológiai glóbuszt őriznek. Ez mind Prága.

A mondabeli „száztornyú” Prága minden utcasarkán újabb történelmi titkot fedhetünk fel. Macskaköves utcák, ódon templomok, kertek és rejtett zugok – Prága örökké felfedezésre vár.

A város rendkívül népszerű a magyarok körében. Vonattal, busszal, autóval, de repülővel is eljuthat a cseh fővárosba. Ha nyaralni szeretne Prágában, tudnia kell hogy Ryanair és a Czech Airlines légitársaságok közvetlen járatot indítottak Budapestről, amelynek hossza kb. 1 és negyed óra.

Pozsonyból a Czech Airlines és a Smartwings Travel Service légitársaságokkal juthat el a városba. Prága fő repülőtere a Václav Havel Airport.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Prágáról

Úti okmányok Csehországba

A magyarok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal léphetnek az ország területére. Az iratoknak érvényesnek kell lenniük az ország elhagyását követően is.

A prágai időjárás

Csehország a kontinentális éghajlati övben fekszik, így forró a nyár és fagyos a tél. Az év legmelegebb hónapja a július 18 °C átlaghőmérséklettel, ami napközben akár 25-30 °C fölé is emelkedhet. A leghidegebb hónap ellenben a január -1 °C-kal, ami akár -15 °C-ig is süllyedhet.

Mikor érdemes Csehországba látogatni? A varázslatos Prága egész évben csalogat. Az időjárás szempontjából azonban a legideálisabb a március végétől szeptember végéig tartó időszakban érkezni. Nyáron viszont számolni kell a nagy turistaáradattal.

A prágai árak

A Csehországban használatos pénznem a cseh korona, bármelyik hazai vagy csehországi pénzváltóban beválthatod.

Szállodát keresel Prágában? Akár 8000-10 000 forintért (fő/éj) is gond nélkül találhatsz szállást a belvárosban. A szállások árát és elhelyezkedését ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol foglalhatsz is.

A belvárost könnyedén bejárhatod akár gyalog is. A DPP társaság által biztosított városi közlekedés autóbuszokból, villamosokból, metrókból, a Petřínre közlekedő felvonókból, hajókból és vonatokból áll. Jegyet a megállókban elhelyezett jegyautomatákban, az információs központokban, az újságárusoknál, illetve a nagykereskedőknél vásárolhatsz. Ha sms-ben akarsz jegyet váltani, cseh telefonszolgáltatóra van szükséged, és aktiválnod kell a Premium SMS szolgáltatást. E-jegyet vásárlására is van lehetőség. A Prága területén rövid távra szóló menetjegyek 30 percre (300 Ft), 90 percre (400 Ft), 24 órára (1350 Ft) és 72 órára (3800 Ft) vásárolhatóak. Felszállás után érvényesítened kell a jegyedet.

Taxizáskor érdemes előre megállapodni a hozzávetőleges díjban. A városban való vezetéssel a tapasztaltabb sofőröknek érdemes megpróbálkoznia, ugyanis stresszes lehet a sűrű forgalom és a parkolóhelyek hiánya miatt. Autót a Pelikán oldalán is bérelhetsz.

Mennyi az idő Prágában?

Prágában ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Prágában

  • Nem szereted az átszállásokat? Krakkó városokból közvetlen járattal repülhetsz Prágába.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Prágába mindössze 24,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Prágában

10 érdekesség Prágáról

1
Prága lakosainak száma 1,2 millió körül mozog
2
A fővárosban megtekintheti a John Lennon falat, amely a világhírű zenész meggyilkolása után (1980) a kommunista rezsim elleni harc meghatározó jelképévé vált. A falon színpompás graffitik és békét hirdető feliratok szerepelnek, ám a fal arculata folyamatosan változik
3
A 20. század végén épült Žižkov TV-torony 2000-ben a David Černý tervezte mászó kis gyerekek szobraival gazdagodott
4
A legenda szerint a Jozefov zsidó negyedben nyugszik Golem, akit hajdanán a zsidó rabbi, Loew keltett életre egy titkos rituáléval
5
Prága számos modern építészeti remekművel büszkélkedhet. Az egyik a Táncoló ház, amelynek struktúráját Fred Astaire és Ginger Rogers inspirálta
6
A prágai Győzedelmes Boldogasszony templomban található a 45 centiméteres kis Jézus szobor, amelyhez számos csoda fűződik. A hívők számos országból zarándokolnak Prágába, hogy megtekinthessék
7
A prágai Károly Egyetem (1348) Közép-Európa legrégebbi egyeteme
8
Prága a történelem két, leghíresebb defenesztrációjának helyszíne volt: 1419-ben a tanács hét tagját dobták ki a városháza ablakán, 1618-ban pedig a császár három követét
9
A Petříni kilátó szerkezetét az Eiffel-torony inspirálta
10
Számos rendhagyó múzeum található a fővárosban, mint a Cseh Sörmúzeum, a Kommunista Múzeum, a Kafka Múzeum vagy a Mucha Múzeum
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?