Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Szófia

Akciós repülőjegyek Szofiába

Érdekességek: Szofia

Bulgária fővárosa turizmusát, politikáját és gazdaságát tekintve nincs vezető szerepben Európában. Minden másként lehetett volna, ugyanis nem hiányzott sok ahhoz, hogy Szófia váljon a Római Birodalom fővárosává.

Szófia sokszor cserélt gazdát, számos alkalommal kifosztották, ma pedig a legszegényebb európai ország, Bulgária fővárosa. A város sokkal jobb állapotban van, mint a szomszédos Bukarest. A város fenntartására szükséges pénz hiánya főként a városhatáron kívül szembetűnő.

Szófia népszerű a magyarok körében, főként az alacsony repülőjegyárak miatt. A közvetlen járat másfél órás. Budapestről egy átszállással repülhet Szófiába, Pozsonyból azonban közvetlen járatot indít a Wizz Air légitársaság a bolgár fővárosba, de Bécsből is repülhet az Austrian Airlines vagy a Bulgaria Air járataival.

Szófia gyakran a Bulgár nyaralás kezdőpontja a magyarok körében, az alacsony árú repülőjegyeknek köszönhetően.

A szófiai nemzetközi repülőtér egyben Bulgária fő repülőtere is, amely 10 kilométerre található keletre a városközponttól. A repülőtér egy kifutópályát használ, amely 3600 méter hosszú. A repülőtér népszerűsége egyre nő, évente mintegy 5 millió utazó veszi igénybe a szolgáltatásait.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Szófiáról

Úti okmányok Bulgáriába

Ha Bulgáriába utazol, nincs szükséged útlevélre, elég, ha érvényes a személyi igazolványod. Az irataid elvárt érvényességi ideje minimum 6 hónap a hazautazásod napjától számítva. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

A szófiai időjárás

A bulgáriai időjárás nagyon hasonlít a magyarországihoz. A nyár kellemesen meleg, az átlaghőmérséklet 30 °C alatt mozog. A legtöbb turista a Fekete-tenger partjára igyekszik, ahol kellemes az időjárás, a tenger hőmérséklete pedig augusztusban elérheti akár 25 °C-ot is.

Bulgáriában a nyár rendkívül forró. A napos, meleg időjárás 23 °C átlaghőmérséklettel áprilistól szeptemberig tart. Napközben a hőmérséklet elérheti a 34 °C-ot is. A trópusi levegő erős áramlásakor belföldön nagyobb a hőség, mint a partoknál. A Fekete-tenger vizének átlaghőmérséklete júniustól szeptemberig 23 °C.

A szófiai árak

A Bulgáriában használatos pénznem a bolgár leva. Bármelyik bankban, pénzváltóban, postán, utazási irodában, kempingben vagy hotelben beválthatja a forintot. Nem árt, ha tart magánál készpénzt és bankkártyát is.

Szinte minden nyilvános helyen és bankautomatában elfogadottak a Visa, MasterCard, American Express, Diners stb. kártyák. A kártyás fizetés a legelőnyösebb; a legtöbb étteremben 5 bolgár leva a legkisebb, kártyával fizethető összeg.

Olcsó szállást keres Szófiban? A Pelikán oldalán egész évben kedvező áron foglalhat szállást. A legalacsonyabb ár 3500 Ft/éj.

Védőoltások a Bulgáriába való utazás előtt

Ha Bulgáriába utazol, nincs szükség védőoltások beadására.

Hány óra van Szófiában?

Szófiában egy órával több van, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Szofiában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Szofiába mindössze 35,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Szófia látnivalói

10 érdekesség Bulgáriáról

1
Bulgáriában a bólintás nemet, a fejrázás pedig igent jelent
2
A bolgárok két technológiai találmánnyal is büszkélkedhetnek. A digitális órát Peter Petroff bolgár mérnök találta fel
3
Bulgária területének egyharmadát erdő borítja
4
A közkedvelt bolgár joghurtok egyedülálló ízvilága a Lactobacillus bulgaricus baktériumnak köszönhető, amely kizárólag Bulgáriában fordul elő
5
Szófia a második legrégebbi európai város. Csaknem 9000 éves
6
Bulgária a világ legnagyobb bortermelő vidékei közé tartozik. Évente csaknem 200 ezer tonna bort termelnek az országban
7
A duda említésére mindenki a hagyományos ír vagy skót zenére gondol, de kevesen tudják, hogy Bulgáriának is megvan a maga népi, fúvós hangszere. Ez a kaba-duda
8
A parfümgyártáshoz használatos rózsaolaj 70-80 %-a Bulgáriából származik
9
Ha ön is az ásványvizek szerelmesei közé tartozik, akkor Bulgáriában a helye, ahol több mint 700 ásványvízforrás található
10
A leghíresebb bolgárok Cirill és Metód voltak
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?